Helgens måltider

För att göra ett avsteg från födelsedagsfirandet så kommer nu en liten berättelse om lönehelgen… som handlar om födelsedagsfirande.

Igår var jag för första gången ute i Täby, för jag föreslog att vi skulle åka till Vapiano och Simon ville inte åka in till stan. Täby centrum var enormt! Skulle gärna åka tillbaka dit någon dag för att shoppa, men det är liiiite långt bort. Simon var där och byggde för några år sen, och gick omkring som en förvirrad mås och undersökte.

På Vapiano var det såklart lång kö och mycket folk, så Simon orkade inte vara kvar. Istället letade vi upp ett annat ställe att äta på, och hamnade till slut på Tegelbruket. (Glömde kontrollera om de har kollektivavtal, men såg nu att de har det!)

Simon var sjukt nöjd med sin mat (pasta och sallad), men min mat var inte lika god. Jag beställde råbiff och plankstek, men båda köttbitarna var konstiga. Simon tyckte de smakade unket och gammalt, och min råbiff såg läbbig ut både till konsistensen och färgen. Tyvärr ingen hit, alltså!


Förfesten började tidigt idag, efter ett misslyckat försök att storhandla på City Gross. Simon drog på Miley och började öla, medan jag tog en eftermiddagslur.

Vi tog en taxi från Södra Station, förbi Mariatorget för att hämta Jennie, och sen kom vi fram till Patricia! Där väntade Karin i baren, och det var dags för födelsedagsmiddag!

(Jag har fått hem erbjudande från Patricia tidigare år, då de bjuder på en måltid när du fyller år, och halva priset på menyn för dig och fyra vänner.)

DSC01585
Födelsedag 2009

Efter en låååång väntan på att klant-Puff skulle dyka upp så vankades det yum-yum. De hade ingen hummer för kvällen, men jag åt läckra baby-back ribs med mumsiga pommes, och Simon (och Yuphin) åt oxfilé. Jag smakade foie gras – anklever – för första gången, och det var ganska gott. Simon älskade det, men jag tyckte det blev lite mäktigt med en hel klick. Brödet till var jättegott!

Medan de andra tryckte i sig desserter (de små tjockisarna) och Simon lekte golden retriever, så passade jag på att försöka ta ett kort. Simon såg mest klok ut på det här:

20141025_213854
Så många favoriter på en och samma bild! ♥

Efter det promenerade vi tillbaka till stationen och åkte hem. Jag har betalat räkningar och Simon har sett på Zero Dark Thirty, och nu är det dags att sova. Jag som trodde jag skulle jobba när klockan slår om till vintertid (en timmes extra arbetstid – obetald – och alla system krånglar under den timme som dyker upp hux flux) är nöjd och glad kex choklad.

Tack för mig, lönehelg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *