Mamma

Min halsfluss har trasslat i ungefär två veckor nu, host hack, och i fredags kom mamma på besök med Lottie och tog hand om mig lite. Lottie blev svartsjuk på Rambo och vägrade sitta bredvid honom i soffan.

Mamma hade med sig nyplockade kantareller, så till middag blev det kantarellsås, grillad fläskkarré och potatisskruvar. Simon och jag visade bilder på lägenheten, och sen fick Simon stugfeber så vi åkte ut till Hässelby för att visa mamma huset.

På lördagen var jag uppe supertidigt för att kunna tvätta vid sju… och då gick det såklart inte att tvätta, för tvättstugan fungerar bara mellan 10-19 på helgerna (?). Istället tog Lottie och jag en liten promenad.

Lite senare åkte vi allihop till Skärholmen för att shoppa det allra sista till födelsedagsfesten! Nu är det bara lite småsaker kvar att ordna innan det är dags! Iiiih!

När allt var urlastat så knuffade vi in Lottie i bilen och åkte till hennes favvoställe – Simons morfar! Det var första gången Simons morfar och min mamma träffades, och efter en fikastund brummade mamma hem till Avesta igen medan vi stannade på middag. Jag somnade som vanligt på soffan, för det är viktigt med regelbundna tupplurar vid min ålder.


När Stefan fyllde år så fick han ett bowlingklot med tillhörande väska och skor, och i söndags följde vi med när han fick klotet uppborrat.

Vi var på PS Bowling i Brännkyrka bowlinghall, och efter att klotet var färdigt så spelade vi två serier. Mitt klot var såklart helt hopplöst och åkte åt alla håll, men Stefan slog personrekord! Sen tappade han bort plånboken, men den återfann sig ganska snart efter lite letande.


Jag brukar kalla Rambo för kanin när han är olydig, och den här veckan har han varit en hare. Spån överallt, vatten utvällt i buren, sprungit runt med hö på huvudet så det flyger överallt – och jag har dåligt samvete för att jag har glömt att klippa hans klor.

Det är marsvinskaos.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *