VIAPLAY vs. Netflix (vs. HBO Nordic)

Jag har varit hemma sjuk i ungefär hundra år nu (halsfluss igen) och igår tröttnade jag på att se The Simpsons åtta timmar i sträck. Jag började därför kolla upp Netflix.

När Simon kom hem tyckte han att Viaplay skulle vara bättre, så jag har nu börjat testa Viaplay eftersom de har en månad gratis (precis som Netflix.)

Jag vill se serier, helst komedier. Viaplays utbud är väl ganska bra, men än så länge är jag inte superimponerad. De har många serier som jag kan slötitta på eller ha på i bakgrunden, som t.ex. Anger Management, Scrubs, Ugly Betty, The Exes, Melissa & Joey och Men at Work, men inte så mycket som jag kan tänka mig att följa.

Det som verkar intressant är Franklin & Bash, Once Upon a Time och Sherlock. Sen har de serier som Vänner, Veronica Mars och The OC – men bara första eller andra säsongerna, vilket är hur idiotiskt som helst.

I övrigt har de alla svenskproducerade serier från TV3 och TV6, t.ex. 112 Aina, Lyxfällan, Bonde söker whatever och allt sånt som jag tyvärr inte alls är intresserad av. Deras utbud av tecknade serier är också ganska bra – de har gamla Cartoon Network-serier, Disney Channel-serier, Tintin, Bamse, Rasmus Nalle och Babar.

Igår slutade det med att jag började se på Community. Och den serien äger jag redan alla avsnitt av och har sett tusen gånger (alltid lika bra, dock!).

Filmutbudet verkar vara helt okej. De har mycket äldre filmer och en hel del svenska filmer (Jönssonligan och den svarta diamanten!) – en mängd Disneyklassiker och andra tecknade filmer också.

Viaplay verkar vara mindre bra för mig som vill se serier, eftersom de enda jag hittar är sånt jag redan äger. Filmutbudet är dock lovande.

(Jag ska testa Netflix också och jämföra lite, men inte förrän om några veckor.)

Ett minuspoäng med båda tjänsterna är att jag måste bli medlem för att kunna se deras utbud – just nu är jag mer inne på att skaffa HBO Nordic, trots att de bara har 14 dagars provtid.

hbovpnf

Någon som har testat dessa tre och har några erfarenheter att dela?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *