En Resa Bakåt

Oj, vad mycket som har hänt!

Bostadsvisningar, budgivningar, acceptpriser och lånelöften – vi är mitt uppe i bostadskaoset. Min drömlägenhet är på tapeten – tyvärr så är Simon inte lika begeistrad som han var innan visningen (som var igår) då han tyckte lägenheten inte var likadan som han förväntat sig. Jag har därför ägnat natten åt att göra små listor på positiva och spännande saker med just den här lägenheten, som jag tror kommer att bli väldigt mysig när vi väl gör den till vår egen. Vi får se om han vaknar övertygad eller grumpy för att jag väckt honom med nya mail hela natten. Nu har vi i alla fall lagt ett bud, och vårt bud är det enda än så länge.

I lördags var vi på kryssning till Åland från Kapellskär – jag, Simon, Stefan och (Simons) morfar åkte iväg över dagen. Jag handlade öl och vin till festen nästa månad, och fick fem (!) gratisbiljetter. Vi ska åka igen innan jul, och då får jag bjussa. Vi åt även buffé (mycket bättre än Silja Lines) och spanade på Åland från fören.

Om vi fortsätter bakåt i tiden så träffade jag Jennie dagen innan och flamsade runt i city ett tag. Hon hjälpte mig köpa dekorationer till festen, så nu är glittret kirrat och klart! Vi åkte hem till mig efteråt och såg på Last Vegas.

Och ännu längre tillbaka: Jag bjöd över mig själv till Elin, tillsammans med två kilo kräftor, och fick träffa hennes blivande sambo och äta blåbärsmuffins. (Simon fick också en när han kom och hämtade mig senare, men den lyckades han glömma i bilen tills igår.)

Litet hopp framåt: om ni missat det så var det val igår. Missade ni det så får ni skylla er själva att det tredje största partiet i Sverige just nu är ett rasistiskt och nazistiskt parti. Om du röstade på dem så sympatiserar du med sådana åsikter. Inga undantag. I Avesta är det värst. Jag är så sjukt besviken på alla er som röstade på dem – på alla er som har främlingsfientliga åsikter, och på alla er som inte säger ifrån, säger emot, protesterar eller tycker att andra inte borde protestera. Ni är alla lika illa som de som röstar på rasister. Sverige är bättre än så. Sluta vara fega.

Avslutar med den obligatoriska Rambouppdateringen: vi åt hos morfar igår efter bostadsvisningen eftersom morfar och Stefan också var med och tittade på lägenheten, och salladen som blev över fick Rambo i en doggybag som Simon tog med hem åt honom. Han sitter nog och gnager på en bit sallad i detta nu, och tackar för krubbet.

Även: har officiellt börjat kalla (Simons) morfar för just morfar. Försökte kalla honom vid namn på kryssningen, men då rättade han mig. Kul att få en morfar!


No pictures this time – they are locked away on another computer. In related news: I need a new laptop. Less related news: my birthday party is coming along nicely. I wish for puppies and dinosaurs.

Also, there are more Death Eaters in the ministry now.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *