Dalarna och jobb

Nu är vi hemma från Dalarna efter en helg med svamp, mat, lek med Lottie, braskaminer, marsvinsbegravning och filmer. Simon körde ice bucket challenge med vattentunnan vid stugan och sprang runt i skogen med mamma medan jag slappade hemma. Vi åt på Restaurang Krylbo sista dan, och Magnus fick också följa med.

Rambo verkade trivas bra i sin nya transportbur. Inga tårar.

Mamma klippte Simon i örat när han skulle friseras. Nästan inga tårar.

Éowyn vilar nu dels vid mormor i Folkärna och dels vid farfar i Grytnäs. Och lite i SAAB:en, eftersom locket var lite stingsligt att sätta tillbaka.

20140906_153739
Éowyns urna fick vara kvar hos farfar.


I våras anmälde jag mig till en nystart av ett nygammalt projekt på jobbet, med fokus på service mot nya gäster. Vi som är med i gruppen får själva komma med idéer hur vi vill att allt ska vara.

Igår var det därför inlämning för de som gjort arbeten om detta, och jag blev tilldelad en grupp. Jag ska ha visningar, både på engelska och svenska, och vi gjorde flashcards med stödord som kan vara bra att ha med sig.

Utöver arbeten så fick jag lära mig olika spel, i rollen som nykomlingen eftersom jag inte kan någonting alls om det. Vi fick även provsmaka den nya grillplatån i restaurangen, som var jättestor. Jag fick också en fruktdrink, för vem tackar nej till en mumsig jordgubbsdrink?

Efter det bytte jag om och gick ner till min vanliga plats, då jag hade några timmar kvar på mitt pass. Snällaste Simon kom och hämtade mig runt midnatt, när jag slutade.

I helgen var vi ute till Folkärna gammelgård, som är en del av Skördefesten. Där träffade jag bland annat min gamla lågstadielärare, och köpte roliga serieböcker för en tia. Simon köpte borstar av något slag.

För er som har missat årets Skördefest så kan ni passa på att gå på Genuin Dalamarknad i Hedemora vid Tvikstarondellen (sista rondellen mot Borlänge/Falun). Johnny brukar spela där ibland, och mammas vän Bettan är ansvarig, så ni vet ju att det måste vara bra då!

20140906_173025

I alla fall… det jag ville komma fram till några paragrafer upp är att efter vi kom hem igår så läste vi Knasen och Ensamma Mamman, och spelade Candy Crush.

Det händer spännande saker den här veckan.

20140907_140406
Mamma rensar Karl-Johan svamp. Simons spindelskivling fick inte följa med hem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *