Éowyn the Serene

Tyvärr kommer här en uppdatering med väldigt tråkiga nyheter. Éowyn avled igår efter att ha varit dålig hela söndagen och antagligen även i lördags.

Jag ringde direkt till veterinären när jag såg att hon låg och skakade i buren, och under samtalet så slutade hon andas. Jag ringde en taxi som körde oss i ilfart till Doctrivet. Éowyn var antagligen död redan i buren, men jag lindade in henne i en filt och hoppades in i det sista att vi skulle hinna. Men det gjorde jag inte.

2014-08-18 13.20.43

Taxichauffören från Taxi Stockholm var helt otroligt snäll, och körde så fort han kunde – vägen vi skulle fram på var avspärrad och han var orolig hela resan. Jag sprang in hos veterinären, som bar iväg med Éowyn på en gång, och sen ringde jag mamma och storgrät. Ungefär tio minuter senare kom veterinären tillbaka och beklagade att det inte gick att göra något.

Jag fick ta filten och gå hem ensam.


Éowyn hade livmodersinflammation, visade det sig. Det hade ingenting med hennes tänder att göra, faktum är att hon precis hade blivit mycket bättre. Det enda som hade hjälpt var om hon blivit kastrerad, och veterinären sa att det är ovanligt att det görs när honan bara är ett sällskapsdjur.

Hon var väldigt dålig i söndags och varken åt eller drack. Vi trodde att hon hade ont i tänderna och att det var därför hon låg och flämtade. Tanken slog mig att jag skulle åka in med henne redan då, men hon verkade må lite bättre på kvällen, så jag sköt upp det. Antagligen var hon redan så sjuk att hon inte kunnat räddas ändå, men jag grämer mig och jag sörjer. Och oroar mig för Rambo, hur han kommer må när han inser att hon aldrig kommer hem igen. Han blir så bortskämd just nu att det inte är klokt, men marsvin är flockdjur och de har alltid haft varandra – hur ska han klara sig nu?

bild
Hemma väntar Rambo troget på sin bäste vän.


Éowyn var en liten odåga. Hon skrek ungefär hela tiden och det gick aldrig att få vara ifred om hon hörde en prasslande påse någonstans. Om hon fick chansen så tog hon gärna en snabb promenad i vardagsrummet, och vägrade komma fram under soffan när det var dags att gå tillbaka till buren.

Hon hade ett rött koppel när hon var ute i trädgården, och hon älskade jordgubbar och persilja. Hon var inte så lugn och gosig av sig, men desto mer sprallig och modig. Det var alltid hon som ledde vägen när hon och Rambo var ute på äventyr på golvet, och ibland fick hon en knäpp och började skutta runt som en vilde i hela buren så Rambo fick fly in i huset för att inte bli sparkad i huvudet.

Sötaste, finaste Éowyn, som brukade hjälpa Rambo upp i buren när han blev lite baktung. Lilla skorpan. Jag är så ledsen för att hon försvann så snabbt.

Hon hade precis fyllt fyra år och skulle leva för alltid. Hon efterlämnar ett stort tomrum och en liten rädd storebror som nu måste klara sig själv. Jag kommer att sakna henne och det känns fortfarande helt overkligt att hon inte kommer att vara där när jag kommer hem.

Tack för allt, lilla vän. Vila i frid. ♥


Taxiresan hem från djuraffären för nästan exakt fyra år sen.


Éowyn som liten bebis.


Busig redan från början!


Alltid nyfiken och alltid hungrig.


Ibland så var hon inte så fotogenisk.


Andra gånger så var hon Lady Éowyn över hela familjen.


Rambo var bäste vännen och storebror.

DSCN0404
De har gjort allt tillsammans de senaste fyra åren.

DSCN0335
Delat någorlunda broderligt på varje smula.

2012-02-16 23.09.47
Kurat ihop sig inomhus när något läskigt var i görningen.


Bästa marsvinen i världen. Bambo & Bullen 4-Ever.

Marsvin Éowyn DSCN0010

2011-07-30 14.07.54 DSC00004 DSC00032

2012-09-30 14.09.07 DSCN0334 DSC_0464


Lilla gosan. Du är saknad.

Éowyn
2010-07-19 – 2014-08-18

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *