Karin & Grafikstafett 2014

DSCN0309

Jag har en begåvad vän som heter Karin Törnros, som vissa av er vet. Karin är, förutom världens mest tålmodiga och snälla vän, full av konstnärliga talanger och håller till på Grafiska Sällskapets grafikverkstad vid Mosebacke torg i Stockholm.

Jag har varit på grafikverkstaden några år i rad på deras Öppet Hus som brukar vara i början av maj varje år, där det finns coola utställningar och stora läskiga maskiner.

Här finns en liten kort film som Karins pojkvän John har filmat, som visar både vad Karin sysslar med och hur det ser ut i verkstaden: Karin & John i grafikverkstan (YouTube)

I alla fall, igår var jag och Simon bjuden på vernissage i verkstadens galleri, kallad: Grafikstafett 2014 – Grafiska sällskapets grafikverkstads Samlingsutställning

Jag fick med mig både Simon och Emelie, efter lite lock och pock med öl och mat. Karin hade två fina konstverk med i utställningen, av japanska makaker (i.e. skitsöta apor).

wpid-wp-1403710343245.jpeg

Förutom Karins apor så fanns det fler konstnärer som ställde ut sina alster. Jag tyckte väldigt mycket om en serie tavlor av Albin Axén, medan Simon fastnade för en målning av Margareta Hellman. Vi tyckte båda om de grafiska trycken av Stina Källquist. Emelie föredrog de abstrakta verken, som också var fina men lite för röriga för min smak. Det fanns även en annan väldigt fin liten serie med små figurer – tyvärr kommer jag inte ihåg konstnärens namn.

Efter att ha mutat mina kumpaner med vin och småtugg så de skulle orka stanna bara en liten stund extra, så gick vi iväg och åt. De var väldigt duktiga som både följde med och orkade stanna, och jag får börja drömma om både apor och åsnor.

(Karin har gjort ett jättefint tryck på en åsna som jag gärna skulle lägga mina tassar på, måste dock vänta tills min ekonomi blir lite stadigare. Därför tänker jag heller inte lägga upp någon bild på den, för då kanske någon annan får för sig att sno åt sig den!)

Här hittar du Grafikverkstadens Facebooksida

Och här finns eventet till Grafikstafetten – den håller på till den 5 juli, så kika förbi när du har chansen! Du hittar galleriet på Hornsgatan 6, alldeles bortanför Subway.

DSC_0229


My friend Karin is super talented and makes pictures of cute monkeys* by using a printing technic called Intaglio. It involves metal, big machines and patience, of which I have none.

*She makes other stuff, too**, but I mainly focus on the monkeys. Because, hello, they’re monkeys.

**Also, donkeys.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *