Sommarplaner

I vanliga fall brukar jag vara i gång med att anordna picknickar och grillfester vid det här laget, men den här sommaren ser lite annorlunda ut, för nu planerar jag faktiskt att ha semester på riktigt!

(En liten grillfestsknytis blir det, för jag kunde inte riktigt låta bli…)

Hur ser dina planer ut för sommaren?
Jag jobbar endast 75% numera, och har semester nära på en hel månad, så förutom att plugga Naturkunskap 2 tills det blöder ur öronen så ska jag gå på vernissage, inflyttningsfester, promenader och parkhäng med mina vänner. Hoppas även på en sväng förbi Gröna Lund också.
Sen ska jag packa in min skadedrabbade sötnos till sambo i bilen och ta en runda i Sverige. Skara, Ullared, Malmö, Lund, Köpenhamn, Kalmar, Söderköping och Norrköping är några av stoppen vi väljer mellan, så vi får se var vi hamnar. Köpenhamn är i alla fall ett givet!
(Jag ska också göra labbar, prov och diagnoser däremellan.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vad ska du göra i midsommar?
Vi och marsvinen åkte till mamma i Dalarna. Hon har en stuga ute i Digeräng i närheten av Avesta, och där spelade vi kubb, åt mumsig mat och lekte med Lottie. Marsvinen är fortfarande på sommarsemester där borta, vilket jag blev påmind om alldeles nyss när jag skulle gå in i rummet och hälsa på dem. Saknar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vilken är din bästa sommarfrukost?
Fick jordgubbstårta och Cola hemma hos mamma. Enda frukosten som duger.

Bästa sommarlåten?
Sånger med Cornelis Vreeswijk. Så länge det inte är Sommarkort (En Stund På Jorden), för den får jag på riktigt ångest av.

Ska du åka på någon festival i sommar?
Inget planerat. Skulle till Bråvalla idag, faktiskt, men det blev ju som bekant inställt för min del.

CIMG0317

Vad vill du helst grilla?
Lammkotletter! Mums! Fast all kött går bra, förstås. Jag gillar även grillade grönsaker, som paprika, champinjoner och sparris. Helst med bacon på/runt/i.

Vad dricker du i sommar?
Strawberry Margaritas – försöker så gott det går att göra de själv. Det alkoholfria alternativet går lika bra.

DSC_0063

Vad ska du läsa i sommar?
Min kursbok och Kalle Anka. Mycket mer än så går nog inte in i min lilla dinosauriehjärna.

Vilket är ditt favoritplagg för sommaren?
Kjol eller klänning! Mamma har sytt fyra (!) fina klänningar åt mig som jag ska inviga den här sommaren.

2013-06-14 17.00.02

Bästa parken?
Förut var det Humlegården, för där finns alltid en massa hundar att titta på. Nu har jag ingen direkt favoritpark, gillar mest att ligga på vår egen gräsmatta där det är nära till allt!

Bästa badstället?
Jag brukar nästan aldrig bada. Jag gillar avskiljda ställen där hundar får vara med och plaska. Stora badstränder är ingen hit.


Lista lånad härifrån.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *