Examen 2017 – Paralegal, Påhlmans Handelsinstitut

Det är nu exakt två veckor sedan som jag äntligen blev klar med det sista momentet av utbildningen: den muntliga presentationen av mitt examensarbete och opponeringen av en klasskamrats examensarbete. Ni som var där vet ju hur det gick.

Det får däremot vänta, för det här inlägget handlar om fredagen samma vecka, nämligen vår examensdag!

För de flesta började examensdagen klockan 14:00 i aulan på Hagagatan, men innan dess hann jag även med ett snabbt tandläkarbesök medan min mamma, som var inbjuden speciellt dagen till ära, letade runt efter en fin blomma åt min praktikhandledare.

Vi var inbokade på en fikastund på min praktikplats (praktikperioden var officiellt slut den 12 maj, men jag var kvar där till den 16 juni) tillsammans med min enhet, och där hände det spännande saker och mamma var extremt nyfiken på allt. Hon fick träffa alla mina närmaste kollegor och även se var jag hade suttit under praktikperioden. Jag fick en väldigt fin avslutningspresent av min enhet. Min handledare så en massa fina saker under fikat, och tyckte att jag hade tillfört positiva egenskaper till enheten under min tid där. Hurra!

Efter avslutningsfikat så gick vi en promenad till Vasaparken och åt lunch, för att sedan vänta ut Simona vid Odenplan. Hon hade med sig en stor present, som av någon outgrundlig anledning var till mig!

(Under den föregående veckan hade jag hjälpt några klasskamrater med att korrläsa och redigera deras examensarbeten, och jag fick flera presenter och kort som tack – tack allesammans, även fast det var helt onödigt, för det var bara roligt att kunna hjälpa till!)

Examensceremonin var tillsammans med redovisningskonsulterna, och vår lärare och rektor höll tal innan vi fick gå fram och hämta våra diplom. Vi ropades upp en och en, fick ett kuvert med våra studiedokument och en ros. Alla bilder från ceremonin blev hopplöst suddiga och dåliga, så ni får hålla tillgodo med bilder från det vi sysslade med efteråt:


Världens bästa Simona, som både svettades och blödde och grät under studietiden, enligt egen utsago.


Världens bästa mamma!


Examensmiddag på Drottninghof med världens bästa familj! (Jennie är också familj, så klart!)


Examenspresenter – En statyett av Fru Justitia (känns som jag har vunnit en Oscar när jag håller i den), en Sniff (!), tre Sjöwall Wahlöö-böcker och en tavla (jag har inte packat upp den helt än, så bilder kommer framöver).


…och till sist beviset på att det faktiskt låg relevanta papper i kuvertet jag fick. Det låter inte lika bra att säga att jag NÄSTAN fick toppbetyg, men nåja. Det är över!

Det bör tilläggas att alla i tentapluggsgruppen gjorde väldigt bra ifrån sig, och bäst resultat av alla fick VG-barnet Kim, som fick högsta betyg i alla ämnen pga att hon bara är helt fantastisk.

Och svaret på frågan som alla ställer – vad var bäst under utbildningstiden – är lika självklart som uppenbart: Mina tre tentapluggskamrater, vi som spenderade timmar tillsammans, både personligen och över mail, med att plugga, peppa och hjälpa varandra. Vi klarade utbildningen tillsammans och fick toppenbra betyg. Och framförallt är jag så tacksam över min bänkkamrat Simona, som höll mig på bra humör genom större delen av alla motgångar, och som jag mutade med kaffe när det behövdes. Jag orkar knappt tänka på hur mycket stressigare och motigare allt skulle ha varit utan dig, Sigismund. Tack.


En reaktion på “Examen 2017 – Paralegal, Påhlmans Handelsinstitut”

  1. Hej.
    Önskar komma i kontakt med dig då jag har en dröm om att studera Paralegal utbildning i Stockholm.
    Har några frågor och funderingar som jag hoppas att du vill svara och hjälpa mig med.
    Hör gärna av dig via Mail. Önskar dig en fin dag.
    Vänliga Hälsningar Helen W

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *