Jakten på (frusen) röd drink

Efter att jag lämnade min staketbyggande man med en platta starköl och några kilo kött så åkte jag in till stan för att träffa Alexandra. Vi skulle ha setts för en månad sen, men så blev det såklart inte.

Vi har en stående dejt på TGI Friday’s, och i lördags var Sverige Demokraterna mitt inne i sin valkampanj på Normalmstorg, så det var fullt med polispiketer, avspärrningar och folksamlingar runt hela Kungsträdgården. Hur roligt det än skulle ha varit att vända ryggen mot Jimmie Åkesson så fick vi snällt stanna inne på restaurangen, för deras små alarmdosor fick inte gå någonstans.

Vi har haft lite halvtaskig tur på Friday’s vid Kungsan förut, fått fel dryck, fått alkohol i drycker som skulle varit alkoholfria, fått kall mat etc. Det som tar oss dit varje gång är, i mitt fall, deras frozen strawberry margaritas. Alexandra fick Pepsi två av de gånger hon hade beställt rom och cola, trots att vi upprepade beställningen tre gånger. Suck på dig, Friday’s.

Vi hade roligt ändå, särskilt när jag beställde in tequila shots åt oss. Vi har nu bestämt oss för att åka på en frozen strawberry daiquiri/margarita-turné i sommar!


Yuphin på Friday’s vid ett annat soligt tillfälle.

Vi började såklart på Friday’s, som får lite dåligt betyg för lördagen, för min sista drink smakade mer ananas än jordgubb. De två andra var helt okej och mumsiga, men den sista gjorde att vi ville gå vidare.

Vi gick vidare till Vampire Lounge, som INTE har kollektivavtal, men jag har lovat Alexandra jättelänge att vi ska gå dit ändå för att det är hennes favoritställe. (Och alla mina vänner får ETT freebie-ställe när det gäller avtalsfria uteställen.) Deras drinkar var också väldigt goda, men det blir minus för att de saknar kollektivavtal! Deras tequila shots var däremot inte lika roliga, för vi fick verkligen en lågbudgetsörja som knappt gick ner. (Alexandra tog bilder på mig därifrån som jag härmed kräver att få se!)

Alexandra kunde inte använda sitt kort på Vampire Lounge, så för att bjuda igen gick vi till Underbara Bar efteråt, där vi stannade ett tag. Där hade de välmixade och fruktiga daiquiris, och tequila shots som var roliga att shotta för de ville inte tillbaka upp igen.

Efter det blev vi sugna på karaoke och dans, men de ställen vi kände till hade stängt eller höga priser, så vi tar det en annan dag istället. Jag följde Alexandra till tunnelbanan och sen tog jag en taxi hem till min knasige pojkvän som låg och toksov klockan tolv på en lördagskväll. Riktigt partydjur, det där.

Vår jakt på goda jordgubbsdrinkar fortsätter i ett annat äventyr!


Alexandra and I are looking for the perfect frozen strawberry daiquiri/margarita drinks in Stockholm. So far, we’ve found two good ones, and I got brain freeze about a million times. The search continues.
Oh, and we saw a whole lot of police officers because there were racists in the streets.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *