Våra tiggare

När det kommer till tiggare så väljer alla själva om de vill ge eller inte. Vill ni inte det så är det bara att gå förbi – ni behöver inte kommentera dem och ni behöver inte sparka till deras kopp och ni behöver inte slänga saker på dem.

De sitter där för att de måste, och om ni tänker er in i deras situation så kanske ni inser att ingen människa hellre skulle sitta och be främlingar om pengar om de inte verkligen hade skäl till det. Det är antagligen extremt förödmjukande att behöva sitta på gatan när du har familj, och veta att du inte kan försörja dem. En del blir säkert frustrerade och irriterade när de haft en dålig dag, precis som vi kan bli, men de allra flesta är helt harmlösa. Det är väldigt tråkigt att de inte kan få hjälp i sina egna länder och har den trygghet vi själva har när vi kan gå hem, mysa med vår familj och sova i en säng.

Sen det här med att vissa har mobiler och surfplattor:

”Jag gav just bort en gammal mobil till en tiggare… hon blev glad men inte rik.”
            Niklas, en Facebookvän till mig, skrev detta som sin status

Det finns de som GER bort mobiler och surfplattor. (Ibland kan du få de på köpet när du köper en dator). Tiggarna blir glada, för då kan de hålla kontakten med varandra och sina familjer. Precis som vi vill göra.

Egentligen spelar det ingen roll, och det borde inte behöva förklaras, för i grund och botten är de människor, och de ska inte behandlas annorlunda eller illa bara för att de råkar vara tiggare.

Medmänsklighet och solidaritet. Kom igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *