The Happiest 5 K on the Planet ☹

Jag ger en ljummen rekommendation till att steka bacon utan byxor. Detta hände dels för att vi inte tvättat på en eon, så jag var tvungen att gräva fram ett par fem år gamla jeans som med nöd och näppe gick att stänga (whoop whoop!) i kombination med en nyduschad hund som inte alls var sugen på att bli rengjord. Det blöta resultatet blev att middagen tillagades sans byxa. Ingen höjdare i kombination med bacon, alltså.

Här är en bild på en blöt hund:

20160516_162721

Sniff är som ni märker inte längre en trattskalle. Hennes stygn är borta och sista värktabletten tuggade hon i sig i slutet av förra veckan. Hon har dessutom spenderat två lyckliga dagar med sin favorithundvakt Karin och bara gjort såna saker som gör hundar lyckliga!

I lördags samlades hela familjen på Mosebacke Ateljéhus för ännu ett Öppet Hus – jag skrev om det för ett par år sen så läs mer om det här – och den här gången var Sniff med på besök! Karin ställde ut en av sina apor (se länken) och även en ny bild på en mexikansk nakenhund. Vi var inte in i grafikverkstan den här gången, men självklart fikade vi tillsammans med resten av Karins vänner och familj. Tyvärr var vädret ganska dåligt så det blev inte lika många besökare som det brukar och orkestern spelade inte så länge, men en hel del nyfikna droppade in ändå!

Vi åkte självklart till morfar efteråt, och jag gav mig på ett misslyckat försök att följa med Stefan ut i springspåret. Vi gick hela rundan på 7,5 km förra helgen, men det gick inte alls lika bra att springa. Jag gav upp efter 2,5 km, men eftersom jag fick vända tillbaka så blev det ändå 5 km när jag väl lyckats släpa mig hem igen. Lite berodde på att det var så kallt, och jag bara fick med mig en kortärmad tröja att springa i, så mina armar blev helt genomfrusna och röda efter ett kort tag. Mest berodde det nog på att jag är töntig.

Nu på söndag ska jag springa The Color Run med Simona i Tantolunden. CRDet är lyckligtvis en helt prestigelös tillställning utan tidtagning och annat fjantigt. Däremot kan jag erkänna att jag inte riktigt läst mig till vad det hela innebär, förutom att få en massa färg kastat i ansiktet.

FAQ
Lite smått oroande FAQ från The Color Run’s hemsida.

Kort sagt: Jag måste tydligen ha vita kläder. Simon kan inte skjutsa mig för då blir hela bilen färgpannkaka. Sniff får inte följa med in på området så Simon kan inte heller göra mig sällskap. Det finns inga duschar och mina ögon är tydligen FFL om jag inte blundar större delen av tiden. Och färgen kommer att sitta kvar ett tag. Möjligen för alltid – oklart.

På plussidan så är det ingen som förväntar sig att vi faktiskt ska springa 5 km i sträck, så det är ju helt klart en behållning. De lovar också att det kommer att bli The Happiest 5 K on the Planet. Jag har mina tvivel om att jag kommer vara så glad som bilderna därifrån påstår. Kanske om jag dumpar all min färg på Simona? På tunnelbanan på vägen hem?

Nu har jag skrivit ett alldeles för långt inlägg om träning. Helt glömt av vad jag egentligen tänkt skriva om. Allt har spårat ur. Ber om ursäkt.


My dog took a bath today. Now she smells less like pavement and ass, and more like wet dog. Oh, and today was her first day back at doggy daycare since she was spayed. Everyone, literally everyone, was happy about this.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *