VAV

Den här veckan och nästa är jag hemma och vavvar (vård av vovve) medan saker händer ute i övriga världen. Sniff har en hundvakt inbokad till fredag, då jag måste vara i skolan. Just nu har vi flera olika uppgifter att göra till vår lektion i juridisk svenska, bland annat en avtal- och förhandlingsuppgift som vår grupp lyckligtvis gjorde klart ganska snabbt.

Utöver det så har vi ett grupparbete om lagstiftningsteknik, då vi ska skriva ett lagförslag med tillhörande författningskommentar (förarbete) om ämnet att komma tillrätta med fotbolls/klubbsupportrar som missköter sig. Eftersom jag inte bryr mig så mycket om själva ämnet (alla som står och hoppar och skriker borde få gå hem, tycker jag, eller så kan hela sporten avskaffas så jag kan få tillgång till TV:n på söndagar), så tog jag fram en mall över hur lagförslaget ska vara utformat och vilket innehåll det kan ha. Det finns redan ett par riktiga propositioner från justitiedepartementet på det här ämnet, så det hjälpte ganska mycket.

Imorgon ska resten av gruppen ta fram själva texten/lagförslaget, medan jag sitter hemma och håller Sniffs tass. På fredag ska vi redovisa arbetet muntligt, och sen kommer vi få en PM-uppgift som vi självständigt ska skriva och lämna in.

Juridiska svenskan har blivit mer relevant den här terminen, för nu jobbar vi med språklagsstiftning, god advokatsed, Advokatsamfundets disciplinnämnd, rättsskydd, bokföring och en massa annat. Jag minns knappt vad vi gjorde i höstas. Däremot så är det lite väl mycket grupparbeten och fokus på avtal – redan i höstas kändes det som vi höll på med avtalslagen mycket längre än övriga rättsområden. Men jag är glad så länge jag slipper ännu ett rättegångsspel…

Vi har just nu ett rättsområde kvar, EU-rätt, och sen blir det kommunikation (med ännu en muntlig presentation) och lite inledning av Legal English. Efter det tenta, och sen är första läsåret till ända. Det gick verkligen snabbt!

Jag börjar bli lite orolig över min LiA-plats, för ingen har ännu svarat med mer än att de återkommer när de vet mer. Jag började söka redan förra sommaren (!) så det får gärna börja lösa sig snart. Ju fler i klassen som får praktikplatser, ju mer gnager det lite extra i bakhuvudet. Jag ska börja snickra på mitt examensarbete istället. Med tanke på att allt verkar ta 100% längre tid än vad det ska så är det väl lika bra.

Och vi fick vårt slutbetyg i ekonomi, och det var ju verkligen en lycklig stund i mitt sorgliga lilla liv… Eller nja.

Slutbetyg


Twitter
@campciabatta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *