Lotties dagbok, 29 maj – 1 juni, del 1

Onsdagen den 29 maj


Det hela började med ett morr. Vi dök upp i Lotties farstu, och Lottie morrade surt. Sen gick vi ut och körde lite ruscher (springa fram och tillbaka jättesnabbt över gräsmattan på mammas gård) och då blev Lottie lite gladare.

Efteråt åkte vi alla, husse, matte, jag, Simon och lillebror Magnus (min lillebror, inte Lotties) till Avesta Hundklubbs agilitybana, där vi sprang runt, runt, runt och testade tunnlar, hopphinder, gungbrädor osv. Jag tänkte ta bilder, men glömde ta med batteriet (!).

En biltur senare, runt Magnus skola Sjöviks Folkhögskola, där han får lära sig att bli en rockstjärna så han kan försörja sin syster i framtiden, så kom vi hem och chillade/busade på mammas nya vardagsrumsmatta.

På kvällen åkte vi alla ut till stugan, där jag och Simon skulle sova, och det bestämdes att Lottie skulle följa med oss tillbaka till Stockholm. Hon sov med oss i stugan och fick gå på en minipromenad klockan fyra på morgonen när jag var tvungen att besöka mulltoan. Flådigt värre.


Torsdagen den 30 maj


På morgonen så lastade vi in Lotties korg, hundnalle med ena örat avslitet, leksaksgrejsimojs, koppel, mat och tennisboll i bilen och begav oss mot storstaden. Lottie fick ligga på Simons jacka och hade det bra i baksätet (inga vovvar i framsätet!) och i Enköping stannade vi och åt hamburgare. Lottie fick en cheeseburgare, utan lök såklart!

Vi kikade in lite snabbt på Arken Zoo, också. Där kissade Lottie på golvet, och fick en stor burk med hundgodis.

En snabb sväng hem senare så bar det av till mäklaren. Lottie kikade runt och nosade på allt hon hittade, medan Simon och jag skrev under tråkiga mäklarpapper.

Som om det inte räckte med äventyr, så fick Lottie följa med till jobbet på kvällen, då Simon skulle på Sthlm Fields och jag inte ville att Lottie skulle behöva vara ensam sin första läskiga kväll i Stockholm. Vi åkte buss och tunnelbana (tack för inget, SL) och Lottie var superduktig.

På jobbet så hälsade hon på mina kollegor och gosade ner sig i sin filt tillsammans med hundnallen. Hon fick en kotlett från köket och ungefär hundratio raster mer än någon annan i byggnaden. Vi såg en liten näbbmus under lunchpromenaden, och det var nära att bli livat värre.

På morgonen regnade det och vi blev snällt ombedda att lämna Pressbyrån på grund av att jag missade deras hundförbud-skylt, så efter en lång restur, en promenad och en hare så kom det hem två blöta figurer till Simon, och vi kröp upp i sängen efter lite handdukstorkande.


…fortsättning följer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *