Tentaplugg Harder*

*Vet inte hur långt till jag kan dra ut på det här, glömde ta med i beräkningen att rättsområdena är fler än källmaterialet – hinner de släppa en sjätte titel innan nästa uppdatering så skulle det vara fint (och ambitiöst)…

Vi har kommit till de tre giganterna: Straff- och processrätt, förvaltningsrätt och migrationsrätt. Så mycket material. Så lite tid.

Vi går ut lite lätt med ämnet som jag, som lider av PTSD, inte direkt har högst upp på listan över favoriter. (Och just när jag hoppades att detta ångestframkallande ämne var klart så har vi självklart fått en uppgift i juridisk svenska som är straffrättslig… Gah.)

Vår lärare var samma i alla tre gigantämnena (han har även skrivit kursboken Straffansvar tillsammans med två andra författare) och på lektionerna delade han ut kompendier med tillhörande övningsfrågor. Vi hade endast ett assistentpass, till straffrätten, och det var bara en fråga.

Det är även denna lärare som skriver tentamensfrågorna till sina ämnen (resten av frågorna till övriga rättsområden skrivs av vår vanlige tentator) så det kan vara värt att ta sig en titt i Straffansvar – jag brukar annars nästan enbart fokusera på den röda Juridikboken. Straffansvar är även med på vår lista över kurslitteratur.

STRAFF- OCH PROCESSRÄTT

LÄSA
Böcker:
☐ Juridik: s. 517-600
☐ Straffansvar
☐ Specialstraffrätten: En Introduktion

Övrigt:
☐ Kompendium

UPPGIFTER
Böcker:
☐ Juridik: s. 525-533 (straff)
☐ Juridik: s. 541-545 (process)
☐ Grauers s. 254-274

Övrigt:
☐ Övningar från lektionen 4 st
☐ Assistentpassfrågor: 1 st

ÖVRIGT
☐ Renskriva anteckningar
☐ Markera Lagboken

20160517_153103

Övriga böcker kan du läsa om här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *