Tentaplugg 4.0*

*Eller Live Free or Tentaplugg Hard, beroende på var i världen du bor.

Någon som är intresserad av att veta hur många dagar det är kvar till tentan? Nä, inte jag heller.

Utöver tentan så har vi även obligatoriska moment i kurserna juridisk svenska och kommunikation som har tagit över lite från tentapluggandet. Vår lilla pluggrupp har växt och fått två nya deltagare (som självklart även fått likvärdigt töntiga smeknamn), och vi diskuterade idag att det blivit så pass mycket att göra att det känns som att vi måste välja vilket ämne vi vill få bra betyg i, för det går helt enkelt inte att prioritera allt.

Tidsplan
Mitt liv.

I juridisk svenska ska vi skriva ett PM, som ska presenteras muntligt, samtidigt som vi kommer få extra uppgifter löpande under resten av månaden som har med vårt grupparbete med avtalsuppgiften att göra. (Jag tänkte skriva något insiktsfullt om avtalsuppgiften, men insåg ganska snabbt att exakt samma uppgift görs varje år, och bloggen Livet som paralegal har redan skrivit om den.) Och idag började även kommunikationskursen, då vi ska ha två muntliga presentationer, den ena på valfritt ämne där vi även blir filmade, och lämna in en skriftlig uppgift.

Nu är det säkert inte så allvarligt att jag MÅSTE välja vilket ämne jag vill ha VG i, för tiden räcker antagligen till så länge jag planerar det lite smidigt – den största bromsklossen är väl mer “VAR SKA JAG BÖRJA ARGH?!”.

Så jag börjar med att skriva ett blogginlägg, i brist på vettigare saker att göra.

SKADESTÅNDSRÄTT

LÄSA
Böcker:
☐ Juridik: s. 473-499
☐ Affärsjuridik J2000: Kapitel 9: s. 228-242
☐ Privatjuridik J2000: Kapitel 17: s. 334-343
☐ Skadeståndsrätten: En Introduktion

Övrigt:
☐ Kompendium

UPPGIFTER
Böcker:
☐ Privatjuridik J2000 + Affärsjuridik J2000
☐ Juridik: s. 501-507 (skadestånd + försäkring)
☐ Grauers: s. 214-221

☐ Assistentpassfrågor: 7 st

ÖVRIGT
☐ Renskriva anteckningar
☐ Markera Lagboken

20160515_212920

Läs mer om böckerna här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *