Tentaplugg

46 dagar kvar till tenta! På dessa dagar ska vi plugga tio rättsområden och läsa hundratals sidor! Hurra!

Vi börjar med associationsrätten:

ASSOCIATIONSRÄTT

LÄSA
Böcker:
☐ Juridik: s. 269-319
☐ Affärsjuridik J2000: Kapitel 4: s. 92-118
☐ Associationsrätten: en introduktion

Övrigt:
☐ Bolagskoden

UPPGIFTER
Böcker:
☐ Affärsjuridik J2000: s. 119-125
☐ Juridik (övningsboken): s. 327-335
☐ Grauers: s. 171-179

☐ Assistentpassfrågor: 8 st

ÖVRIGT
☐ Renskriva anteckningar
☐ Markera Lagboken

20160424_231052

Angående kurslitteraturen:

 • Endast Juridik: Civilrätt Straffrätt Processrätt och den tillhörande övningsboken är med på listan över kurslitteratur.
 • Personligen rekommenderar jag Affärsjuridik J2000 och dess tvilling Privatjuridik J2000 – enklare att läsa och innehåller bra övningar/sammanfattningar och framförallt: bilder.
 • Studiematerial för juridisk grundkurs är bra för de som vill fördjupa sig i ämnet och den innehåller dessutom frågor som liknar våra assistentpassfrågor, vilket kan vara bra att träna på eftersom läraren som håller i assistentpassen även är vår tentator.
 • En introduktion är böcker från Norstedts Juridik (numera Wolters Kluwer) som det finns en uppsjö av för nästan alla rättsområden. Jag har väl ungefär alla i bokhyllan, och de är definitivt endast för de som vill fördjupa sig. De innehåller enbart text och är ungefär motsatsen till J2000-böckerna.
 • tl;dr? Juridik: Civilrätt Straffrätt Processrätt är egentligen den enda bok du behöver om du har begränsad budget och är ute efter att bli godkänd. (Jag har knappt bläddrat i någon av de andra juridikböckerna på kurslitteraturlistan.)

  Har skrivit mer om övriga böcker här:

  Arbetsrätt 2016
  Straffansvar – officiell kurslitteratur till Straff- och processrätten

  En del av mina klasskamrater använder även Affärsjuridik i praktiken från höstens lista över kurslitteratur, som innehåller bland annat Associationsrätt och Arbetsrätt.


  Jag tänkte avsluta med att länka till ansökningen till höstens paralegalutbildning på Påhlmans Handelsinstitut, men sista ansökningsdagen var visst idag, och jag rekommenderar inte att ansöka med tjugo minuter tillgodo.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *