Rättegångsreferat (brottsmål och förvaltningsmål)

Simona och jag var på domstolsbesök för kursen i förvaltningsrätt, då vi skulle skriva rättegångsreferat till två olika mål. Vi gick på ett brottmål (stöld) och ett förvaltningsmål (körkort). Jag skrev mitt referat och fick tillbaka att det var välskrivet och välstrukturerat, men att läraren efterfrågade mer av mina personliga reflektioner. Till saken hör då att vi bara hade en halv A4 att sammanfatta båda målen på, och jag satt och försökte förkorta mitt referat i säkert tre timmar för att det skulle vara kort nog, så jag har ingen aning om hur jag skulle kunna få plats med ännu mer när jag tyckte att jag tog bort så mycket annat väsentligt. Men det handlar ju om att lära sig att sammanfatta så kort som möjligt, så på något sätt måste jag försöka bättra det till nästa gång.

Mitt referat – uppgiften blev godkänd:
Referat

Jag valde att ta bort de personliga uppgifterna om målen, med hänsyn för de tilltalade – det är även därför jag lägger upp referaten som bilder och inte text, för att det ska bli svårare att söka efter det i sökmotorer.

Tidigare: Instruktioner för rättegångsreferat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *