LinkedIn & Jurek

Sitter och försöker vara lite professionell: Uppdaterar CV, nosar på lämpliga praktikplatser inför i höst ifall de jag sökt till inte svarar, pysslar lite med LinkedIn, försöker bestämma mig om jag ska jobba i sommar eller inte. Sånt folk sysslar med runt midnatt en lördagskväll, ni vet.

Jag har i alla fall registrerat mitt CV på rekryterings- och bemanningsföretaget Jurek, som riktar sig mot affärsområdena juridik, ekonomi, management, HR, administration etc. Jurek
Det gick däremot inte att välja paralegal eller juridisk handläggare som önskad befattning under yrkesområden, men de skriver att just de yrkesgrupperna är eftertraktade, så förhoppningsvis kommer den valmöjligheten. Eftersom jag bara nosar på sommarjobb just nu så har jag sökt administrativa tjänster.

Simona har även rekommenderat mig till en tjänst på sin arbetsplats, och jag hade telefonintervju med de i veckan. Det skulle ju vara kul att få bli upplärd av henne innan hon går på semester, men tiden är lite halvdålig eftersom jag ska täcka för henne i juli/augusti, när Simon tänkte ta semester. Vi får se om det går att pussla ihop på något sätt.

Ett par dagar i veckan under sommaren skulle passa allra bäst, både för oss och för Sniffen. Hon måste gå på dagis hela sommaren om jag ska jobba fem dagar i veckan, och det kan ju vara lite småtråkigt för voffsing.

I övrigt så har vår privata ekonomi balanserats igen, då fritidshuset vi skulle köpa av mamma inte gick att få bolån för på grund av strul med taxeringskoden. Vi hade redan ställt in oss på köpet och börjat planera utbyggnad och inredning, så det var lite tråkigt, men rent ekonomiskt så är det ju bra eftersom vi slipper lägga alla våra besparingar på kontantinsatsen. Istället ska vi kastrera hunden och låta Rambo få en hälsoundersökning, för vi vet hur extrapengar ska festas upp, minsann!

20160409_155458
”Vad sa hon att jag skulle göras, sa hon?”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *