IT: Excel, Powerpoint & Word

office

Under paralegalutbildningen har vi haft tre prov under IT-kursen: Word, Excel och PowerPoint. Det här är vad som var med på testen/vad delarna skulle innehålla:

EXCEL:
För den här övningen fick vi ett fysiskt papper att kopiera av:
• Kopiera utseendet på en tabell från ett A4-papper så att det ser exakt likadant ut på ett Excelblad, med tillhörande formler för alla värden

För dessa tre fick vi en fil med redan ifyllda värden och tabeller:
• Infoga diagram och tabeller
• OM-funktionen
• ANTAL.OMF-funktionen

POWERPOINT:
• Skapa bildspel
• Minst 4 sidor
• Ämnet är fritt – förbered ett tema
• Infoga bilder och figurer
• Infoga text
• Animeringar och övergångar
• Infoga sidfot

WORD:
• San-serif typsnitt (och veta skillnaden mellan san-serif och serif)
• Rubriker och underrubriker
• Innehållsförteckning, minst 2 nivåer
• Försättsblad
• Sidbrytningar, där det passar in i texten
• Bilder med bildtext
• Sidfot
• Fotnoter (fast det borde ju helt ärligt heta fotnötter, eller hur?)

Väldigt grundläggande och saker som jag till stor del redan kunde – och det jag inte kunde gick snabbt att lista ut även om jag missade eller kom in sent vissa dagar. Jag hade gärna lärt mig lite mer avancerade funktioner i Excel, men det måste ju passa alla, även de som aldrig jobbat med programmet förut. (Jag minns fortfarande hur listan görs till maskinen på jobbet, från begynnelsens tid i räknerummet, och det var knappast något som ingick i en grundkurs av Excel.)

Omtentan i Word gjorde jag precis innan påsklovet (dagen efter ekonomitentan, blä), och till det var jag tvungen att lista ut vad funktionerna i min engelska version av Office hade för motsvarighet på svenska. Avancerad svårighetsgrad punkt se.

Den mest komplicerade delen var nog Excel. En väldigt bra kurs med användbara funktioner – även om det är väldigt grundläggande så är det sådant som vi har nytta av. Läraren var också väldigt bra.

Då jag fick VG på alla prov så blev även mitt slutbetyg VG.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *