Julpyntande

Jag hade tänkt ta lite bilder på vår pyntade lägenhet men på grund av två anledningar så blir det bara en liten sneak peek.

1) Simon och jag har varit sjuka i omgångar (är ganska övertygad om att han smittade ner mig, den boven) så våra planer att klä julgranen på Luciadagen gick om intet. Vi var bjudna på Luciafika hemma hos Simons mamma, och det var allt jag orkade med innan jag försvann in i ett litet febermoln – och missade rättegångsspelet vi skulle ha i skolan dagen efter. Igår sprang dessutom Sniff in i något medan hon härjade här hemma, eftersom jag låg däckad på soffan och inte kunde leka med henne, och kom tillbaka med ett rött och svullet öga, så hon var tvungen att gå till veterinären för vi trodde att det kanske var ögoninflammation igen. Men veterinären konstaterade att Sniff bara sprungit in i något, och där sprack halva julklappsbudgeten.

Rambo har i alla fall hållit sig frisk. Peppar, peppar.

2) Just när jag dekorerat klart alla fönster med förlängningssladdar och tejp och allt vad det var, så gick glödlampan i julstjärnan sönder, så klart. Simon kämpade med den för några veckor sen, och höll på att kasta ut den från balkongen ett tag (nästa år ska vi investera i riktiga julstjärnor som inte är av papp).

I alla fall: jul, jul, strålande jul:

20151211_193406
Kristine har skickat årets första julkort till oss, så det sitter fint på spegeln tillsammans med ministjärnor från Rusta.

20151215_232814
Såhär ser det ut i vardagsrummet nu – Simon har ju monterat hyllor! Både här och i sovrummet (han sover i samma stund som jag skriver det här inlägget, så bilder på det kommer en annan gång). Och dessutom har han satt upp ljusslingor, lila och rosa här. De är också från Rusta.

20151215_233057 20151215_233147
Spegeln fixade jag ikväll. Det är Sniffs lilla julcape (Simons ordval) som ligger på bordet, den är köpt på XL Zoo i Barkarby. Och sen en bild på vår för tillfället enda fungerande julstjärna.

20151215_233359
…och så här ser det ut i lilla rummet nu! Ljusslingorna är inte uppe än, men hyllorna är såklart nya.

(Påminn mig att börja använda systemkameran. Min mobilkamera är inne på sista pixeln, verkar det som.)

Till helgen ska vi klä granen är det tänkt. Och jag, som har exakt 5,53 kronor kvar på mitt bankkort, ska försöka köpa julklappar för den summan. I veckan har det gått åt SÅ mycket pengar, då Sniff dels fått sin ettårsvaccination, dels varit iväg på ögonlysning, och dels bestämde sig för att springa in i en grej. Jag måste dessutom betala 3000 kronor hos tandläkaren på torsdag, och köpa nya kursböcker för ett antal tusenlappar. Och snart måste Rambo till veterinären för en rutinundersökning också, fast det får nog vänta till nästa månad. Framåt vårkanten. Runt maj någongång. Kanske innan midsommar. /Sämsta marsvinsägaren i stan

Jag ser framemot jul – först julafton hos Simons mamma, och sen kommer mamma på juldagen! Whee! Och Magnus ska också komma på besök under jullovet. Vi har inte setts på eviga tider, ungefär. Monkey!

Tänkte återkomma med lite blandade inlägg de närmaste dagarna, bland annat om juridiktentan vi hade förra veckan, vårterminens litteraturlista, rättegångsreferatet vi skrev om de rättegångar vi besökt, och saker som inte är skolrelaterade – till exempel så har en av mina bästa vänner förlovat sig! To be continued…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *