Hunddagis

Vår lilla prinsessa Sniff, som förra veckan spydde bakom soffan och sen försökte slurpa i sig alltihop, är (förutom himla dryg ibland) på väg att börja dagis!

Hittills har det fungerat ganska bra när hon följer med Simon till jobbet eller är ensam några timmar mitt på dagen. ”Bra”, om inte tofflor och märkpennor räknas. Jag kom hem efter ett läkarbesök härom veckan och hittade en rosa märkpenna på golvet. Och på soffan. Och i korgen. Och på Sniffis mun, så det såg ut som läppstift. Nåväl, förutom DET.

Nästa termin blir lite svårare – jag börjar ibland halv nio och slutar halv fem, av någon orimlig anledning som min inre nattarbetare verkligen inte förstår – och då ska Sniff istället vara på dagis ungefär tre dagar i veckan!

Vi (jag) undersökte några hunddagis i närheten av oss. Vi bor ju i västerort, och området Hässelby-Vällingby verkade lättast. Det fanns en hel del snofsiga hemsidor, men som hade helt, för oss, orimliga regler att förhålla sig till. Vi behöver ett dagis som är flexibelt, där Sniff kan vara olika dagar i veckan, beroende på vilken vecka det är. Ibland två dagar, ibland fyra dagar, ibland halvdag, ibland heldag. Så strikta förhållningsregler fungerar helt enkelt inte för oss.

Efter lite sållande så kontaktade jag följande hunddagis i området (informationen är taget från deras hemsidor):

DOGCARE
Adress: Grundtvigsgatan 1, Islandstorget
Öppettider: 7:00-18:00
Pris: 2350 kr/månad – tre dagar i veckan
Hemsida: http://www.hunddagis.se/

De dagis som inte hade någon prisuppgift på hemsidan (som jag kunde hitta), mailade jag och förklarade att Sniff behövde en dagisplats 2-4 gånger i veckan. Dogcare svarade snabbt med pris, men gav ingen information i övrigt. Deras öppettider fungerar inte riktigt för oss, då Simon behöver lämna vid sex.

GLADA SVANSAR
Adress: Ångermannagatan 122, Vällingby
Öppettider: 6:30-18:00
Priser:
Heltid: 2400 kr/månad
Deltid: 1800 kr/månad
Hemsida: http://www.gladasvansar.com/

Jag mailade samma förfrågan här – och fick svar en hel vecka senare, utan att ens få svar på min fråga. Istället fick jag ett meddelande om att jag skulle ringa upp (vad är det för mening med att ha en E-mailadress i så fall?) trots att jag lämnat telefonnummer och mina övriga uppgifter. Det kändes oproffsigt, så jag svarade inte ens på mailet.

VOVVENS HÖRNA
Adress: Piongränd 2, Hässelby
Öppettider: 6:30-18:00
Pris: 2100 kr/månad oavsett hel- eller deltid.
Övrigt: Kötid – kölista
Hemsida: http://www.vovvenshorna.se/

Det här dagiset ligger nästan mindre än ett stenkast från där vi bor! Det skulle vara smidigt för både mig och Simon att lämna och hämta. De svarade också direkt på min förfrågan, och var väldigt trevliga i sitt bemötande. De har däremot kötid och det kunde ta mellan månader upp till ett år för att få en plats. De frågade om vi ville bli uppskrivna på kölistan, så det gjorde vi.

GRIMSTALYAN
Adress: Gulddragargränd 46, Grimsta
Öppettider: 6:00-19:00
Priser:
5 dgr / vecka: 2.700:- / mån
4 dgr / vecka: 2.500:- / mån
3 dgr / vecka: 2.200:- / mån
2 dgr / vecka: 1.600:- / mån
Extradag: 220:-
Hemsida: http://www.grimstalyanhunddagis.se/

Här mailade jag genom hemsidan och fick svar dagen efter. Vi blev direkt inbjudna att besöka dagiset (inget av de andra dagisen hade gjort det) för att se lokalerna och diskutera upplägget. Priserna står tydligt på deras hemsida, så jag hade bara frågat hur flexibla deras tider var. De erbjuder även inackordering för hundar på kvällar och helger, så när vi kom dit på måndag kväll så var det fortfarande vovvar kvar. Sniff hälsade på alla, lekte och nosade. Vi träffade föreståndaren och pratade lite om hur det fungerar hos dem. Lokalerna var väldigt fina och fräscha, och alla hundar, ca 30 stycken, har sin egen hängare för koppel med ett foto ovanför. Det är alldeles intill Grimstaskogen och Grimstafältet.
Det enda negativa med dagiset är att det ligger ganska långt från tunnelbanan. Jag tror att Johannelund är närmast för mig om jag ska hämta Sniff. Smidigast är det för Simon att lämna, då det ligger fem minuter bort med bil, och då passade öppettiderna perfekt för oss också.

Som ni kanske har räknat ut så valde vi Grimstalyan. Vi blev väldigt trevligt bemötta och fick ett positivt intryck av dagiset och personalen. Sniff var där för en provdag, eftersom hon självklart måste passa in i gruppen och klara av att gå i koppel som en normal vovve för att kunna gå på dagis, och det gick galant! Hon har redan fått en ny vän, som blev jätteledsen när Sniff skulle gå hem! De hade tydligen lekt hela dagen, och Sniff hade gått fint i gruppen under promenaderna.

Simon lämnar på morgonen vid sex, och den som slutar först hämtar henne – så länge jag inte släpar på den hopplösa Lagboken så kommer vi nog promenera hela vägen hem, då det ligger precis efter vårt vanliga promenadstråk.

Första dagen blir nu på torsdag, och sen blir det juluppehåll tills mitten av januari när jag börjar skolan igen.


Och medan vi håller på och diskuterar Sniffis så måste jag inflika en disclaimer: Vi ska INTE bo på Clarion Hotel i Arlanda över nyår, utan på Connect Hotel i Skavsta. Jag hade blandat ihop de båda (och i ärlighetens namn så har det inte varit jättetydligt från arrangörens sida, då hela bokningen verkar göras genom en tredje part – nåja) så det blir inte Happy Dog, utan bara happy dog. För våran hund är alltid happy.

9860025

När jag får mer information om vinsten så återkommer jag med en uppdatering om hela snurren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *