Tentaplugg och rättegång

Eftersom jag lovade mamma Simona* att plugga idag så tänkte jag visa hur det ser ut så här två veckor innan juridiktentan, då vi ska examinera av rättsordning, avtalsrätt, köprätt, fordringsrätt, fastighetsrätt, marknadsrätt, immaterialrätt, konkurs och obestånd – samtidigt som vi i andra ämnen har PowerPoint, ett rättegångsspel, processrätt som inkluderar ett besök i tingsrätten, och tydligen ska jag göra korvstroganoff ikväll samtidigt som jag pluggar.

Igår var jag och två klasskamrater åskådare under en rättegång i Södertörns tingsrätt. Jag vet i alla fall vad och var jag inte kommer att jobba (med) – rättegångar är påfrestande och tråkiga, och att åka till Flemingsberg tog över en timme. Nej tack.

Den rättegång vi hade valt blev inställd, så vi hamnade på en rättegång om ett hyreskontrakt av en brandhärjad lägenhet, där hela familjen och alla barn var närvarande. Vi fick även en tre timmar lång lunch, för rätten skulle åka till själva fastigheten för syn, så vi passade på att gå till Södertörns bibliotek för att skriva ut stämningsansökan och svaromålet.

Så här ser min egentliga plugghörna ut just nu:

20151127_181550

Lugnt och fridfullt kan tyckas, ja? Det beror på att plugghörnan tagit över hela vårt matbord:

20151127_181442

Till höger hänger såklart min fancy kavaj, som jag bara tar fram när jag ska till fancy ställen, som möten och rättegångar. Sen hittar ni högen med böcker (och en välflikad lagbok som jag kämpade med igår – var nära att bjuda över tvååriga granntjejen så hon kunde hjälpa mig att limma allt på rätt plats, eftersom dagisungar brukar vara experter på sånt), kalendern, märkpennor, färgglada flikar, min label maker som Simon hade lekt med och skrivit KRÄKSMAJA, och en uppsjö av pennor och block.

I mitten finns datorn, så klart, och söta små suddigumsdinosar som jag inte vågar använda ifall de skulle gå sönder. Kompendium, anteckningar, sammanfattning av Juridikboken som en extremt snäll klasskamrat fixat åt alla, min surfplatta som försöker uppdatera sig själv mot min vilja, material från gårdagens rättegång.

Och till vänster finns mappar, IT-kompendium, material till konkurs och obestånd, övningsfrågor till alla rättsområden och varierande papperskrafs. Och mitt lilla block, som jag borde skriva av till datorn ungefär igår.

Utöver detta så går det att se en Colaburk i bakgrunden, och min skräpkorg på armlängdsavstånd. På stolen intill ligger även min bautamapp till bostadsrättsföreningen, med ytterligare en massa saker att göra. Jag gömde en stor hög med övrigt krafs (Lego, julklappar, sladdar, hårddiskar, hårsnodd och en karta över Nevada) bakom datorn. Och under bordet ligger Sniffis och tjurar.

Jag behöver ett kontor.

20151127_184618
Den som tyckte att det här inlägget var tråkigt kan ju roa sig med att räkna dinosaurier istället.


*En faktisk klasskamrat och inte en nedsättande benämning av min sambo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *