Sommarens hälsotillstånd och Porky Royale

För två veckor sedan ungefär så blev jag sjukskriven med diagnosen cervikalgi, så mina sista veckor på jobbet fick ett abrupt slut. Det är lite tråkigt för jag hade tänkt ta med tårta på min sista dag och säga hej då till min kollegor, men det är ganska skönt också för det har varit så mycket krångel på jobbet den senaste tiden. Oavsett så är tiden på jobbet slut för den här gången, och antagligen för en lång tid framöver. Vi klarar oss ekonomiskt, och jag tänker inte jobba om jag inte måste, för jag vill fokusera helt på studierna och familjen.

Med det sagt så har det varit full rulle den senaste veckan!

Vår stackars städerska är tillbaka från semestern, så hon hade fullt sjå med att sopa fågelfrö och knuffa bort Sniff från skurhinken. Sniff älskar vår städerska väldigt mycket, så hon är alltid med i varje hörn när det vankas städning.

Sniff har även varit hos veterinären för att undersöka de konstiga utslagen hon fått på hakan. Först såg det ut som vanliga finnar, men sen blev de inflammerade och började spricka, så nu har hon fått en salva. Blir det värre måste hon på ett återbesök och få en spruta med antibiotika.

wpid-20150812_110611.jpg
Sniff är tillochmed glad hos veterinären.

I helgen var Magnus här också, och vi hittade på både det ena och det andra hos Porky Royale:

wpid-20150815_170857.jpg

wpid-20150816_130753.jpg

Vi har pratat om att skaffa en dalahästtatuering ända sedan förra året, och jag frågade om han vill gå förbi tatueringsstudion när han kom till Stockholm i lördags. Först gick vi till Vapiano och åt (jag lyckas alltid hamna i kön som tar fyrtio minuter, oavsett hur många som står före…), och sen gick vi till Norra Agnegatan. Min tanke var att vi skulle bläddra i lite pärmar, ställa några frågor och kanske boka en tid till nästa månad om Magnus tyckte det lät bra, men han bestämde sig på plats, och de hade tid redan inom en timme. Ibland går det undan när ens syskon är impulsiva!

Det tog bara tio minuter och en tusenlapp per häst, och efter det promenerade vi bort till Södermalm. Vi var bjudna på middag hos Simons mamma, tillsammans med Stefan och morfar, och efter maten gick vi och tittade på Midnattsloppet. Stefan sprang i år, så vi väntade på att han skulle springa förbi så vi kunde heja på honom. Sniff tyckte inte att det var så himla jättekul, men det var bra social träning för henne. (Magnus och jag gjorde en deal att vi ska springa nästa år, om han klär ut sig.)

Igår åkte Simon på fotbollsmatch med Stefan, och Magnus och jag gick en promenad i Grimstaskogen, och hittade det lilla hundbadet bortanför Maltesholmsbadet. Vi åt en glass och plaskade lite med Sniff, och sen åkte Magnus hem.

wpid-20150816_132548.jpg
Magnus och Sniff är ovanligt seriösa för en gångs skull.

En veckas ledighet kvar till skolstart, och imorgon fyller Simon år, så då blir det tårta och grejer på kvällen! Mums.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *