Hemma i Hässelby

Sniff (som tappert försökte vara med på ALLA bilderna) bjuder härmed in er till en liten titt i vår ”nya” lägenhet, som trots allt är ett halvår gammal nu.

Vi bor i en nyproducerad bostadsrätt i Hässelby, med havsutsikt och otaliga byggarbeten i alla knutar – hela Hässelby ska renoveras och få ett nytt torg, och ett av västerorts högsta bostadshus håller just nu på att byggas på andra sidan gatan. Även tunnelbanan är helt ny. Tack vare allt detta så kommer stadsdelen att växa och moderniseras, och alla bostadsrätter kommer öka i värde!

Vi kommer dock bo här i ett tiotal år, och både Sniff och Rambo trivs utmärkt i vår fina trea. Här kommer en liten visning av deras crib:

HALL

Lägenheten har en öppen planlösning, så direkt innanför dörren syns både köket och vardagsrummet litegrann. Självklart är vår kalender Årets ledarhundsvalpar från Synskadades Riksförbund som vi fick av Simons morfar. En superbra julklapp!


Vår lilla bänk som ser bra ut på avstånd är helt värdelös, så köp den inte om ni ser den någonstans. Sniff har tuggat på den i stunder av ensamhet, så den får stå kvar tills hon blir lite äldre. De två tavlorna på dinosaurien Gon har Karin gjort!


Oftast är hallen full av grejor som Sniff släpat fram – leksaker och nallar och tuggben med mera. Spegeln är från Mio och den fick jag i present av Simon!

BADRUM

I badrummet finns alla lägenhetens tillval samlade: djungeldusch och uppgraderade vitvaror.


Allt på bilden har Simon monterat och fixat (förutom vitvarorna då)! Bänkskivan och överskåpen fanns inte när vi flyttade in. Rambos lilla blå badbalja syns också på bilden.

VARDAGSRUM

Matsal låter lite överdrivet, men det står ett matbord här i alla fall. Sniff lyckades smita in på bilden, för i den här hörnan finns hennes leksakskorg!

DSC_0007
Förutom korgen så bor Rambo här, tillsammans med Banguras tröja och den fina Zebratavlan från Mio.


Här finns allt det viktigaste i lägenheten: AIK, dinosaurier, trumpinnar och köksvåg (nåja).

KÖK

De två mest eldhärjade delarna av lägenheten: spisen och fonduegrytan. Räds dock icke! Vi har både en brandfilt och en brandsläckare i skåpet.

VARDAGSRUM
DSC_0041
TV, surroundsound, Nintendo, Playstation, digitalbox, dator, modem – kort sagt, här bor alla våra sladdar. Simon har ramat in sin Charlie Hebdo-tidning, och jag har såklart ramat in Angstbadan Blues Trio-affischen som Magnus signerat åt mig.


Soffhörnan är det mysigaste stället i hela lägenheten. Sniff sparkade även in sin boll i bild, som sig bör.

DSC_0047
Dalahästens hörna bland alla blommor vi köpte för Tims presentkort…

DSC_0049
…och här är vovvens hörna – hennes korg var full av vattenmelon så den låg i tvättmaskinen under fotograferingen, men i vanliga fall står hennes mjuka korg med tassmönster i hörnet mellan TV-möbeln och bänken.


I det här lilla hörnet står vårt senaste inköp från Plantagen (courtesy of Tim), och min åsna hänger på hedersplatsen. Det är Karin som har gjort den också. Finaste åsnan.

BALKONG

Vår balkong i motljus. Bredvid plantan brukar Sniff stå och spana ner på Tims balkong.

DSC_0063
Där borta mellan träden skymtar Mälaren fram, och på balkongen högst upp finns en annan hund som Sniff också brukar spana på.

DSC_0065
Faktum är att Sniff spanar en hel del när hon är ute på balkongen. Vi har förresten ganska nära till tunnelbanan.

LILLA RUMMET

Lilla rummet är även känt som bibliotek, kontor, gästrum, mysrum och snart även datarum när Simons nya dator levereras. Det är ett lekrum för vuxna, så att säga.


Här är även lägenhetens enda oröra. Fotografier som jag ska sätta in i album eller rama in, även kallat ”evighetsprojektet”. Mamma har gjort de fina gardinerna! Tyget är från hennes tygaffär i Avesta.


Jag skulle inte kunna känna mig som hemma utan en vägg av böcker, filmer, seriealbum och nallar i alla sorters former. Enda problemet är att alla hyllor redan är fulla…


Organisation är A och O i kontorshörnan. Som även innehåller Kalle & Hobbe-boxen, fotoalbum och en småkorkad skrivare.

SOVRUM

Ni får själva lista ut vilken sida som är Simons och vilken som är min. Sniff sover i alla fall på skinnfällen. I ungefär tre minuter, innan hon hoppar upp och slåss med oss i sängen resten av natten.


Mamma har fixat gardinen här också, och mörkläggningsgardinen bakom. I hörnet är mitt lilla mini-kontor, som i teorin går att rulla dit jag vill sitta och plugga, men vars hjul inte är tillräckligt bra för den sortens rörelser. Där bor i alla fall mina studieböcker och annat som jag behöver till skolan. Tavlan fick jag av Emma när jag fyllde trettio!


Finaste hyllan. Hedersplatsen för allt som är viktigast.


Åt det här hållet ser rummet mest ut som ett hotellrum, för vi har inte hunnit sätta upp något på väggen än. Det är mamma som klätt fåtöljen, det är samma som jag hade tidigare men i nytt tyg. Väggen bredvid är bara en stor klädgarderob.

HEJ DÅ

Sniff visar er ut till hissen, för nu tycker hon det är dags att avrunda besöket. Tack för att ni tittade in! Om ni kommer på besök någon gång så vill Sniff påminna om att hon gillar hundgodis.


Our new apartment in Hässelby, Stockholm. A bit different from our old place.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *