Mymlans röda stövlar (från Tretorn)

Idag fick jag hem mina nya gummistövlar från Boozt.com – ett par Viken W från Tretorn! (Boozt.com hade jättesnabb leverans – jag beställde de sent i fredags och kunde hämta paketet imorse!)

Just nu är det 40% rabatt på dem, så passa på! Storleken var perfekt, och färgen var ännu bättre! (Om ni vill ha röda stövlar så var noggrann med att inte blanda ihop de med de rosa, för färgblind som jag är höll jag nästan på att göra det…)

20150727_121821

Fina, röda gummistövlar som jag velat haft sen jag var liten och först läste om Mymlan, som alltid sprang runt på samma äventyr som jag var ute på en gång i tiden. Allra mest känner jag igen mig i henne i berättelsen Den farliga vintern. Den är tagen direkt ur mitt liv, nästan.

20150727_123229
Från Den farliga vintern/Vaarallinen talvi ur Tove Janssons samlade serier Vol. 2

Det är säkert fler som kan identifiera sig med Mymlan och hennes olyckliga kärlekar och självständiga liv. Och även när hon var väldigt ledsen blev hon alltid glad igen ganska snabbt.

Mymlans filosofi från Sent i November:

sent-i-november

”Man kan ligga på en bro och se vattnet strömma förbi. Eller springa, eller vada genom ett kärr i sina röda stövlar. Eller rulla ihop sig och lyssna till regnet över taket. Det är mycket lätt att ha trevligt. […] Mymlan drömde aldrig, hon sov när hon hade lust att sova och vaknade när det lönade sig att vakna.”

Från Svenska Yle: Tove Jansson läser ur Sent i november.


My new red boots arrived today. I’ve always wanted a pair, just like The Mymble’s Daughter in Moomin. And I like her original Finnish name the absolute most: Mymmeli!

0c4c8301295081fd88cd4362e0a453e2
From Moomin’s Winter Follies

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *