”Sockerfria” Kladdkakemuffins (Stevia)

Imorgon åker vi till Jämtland! Därför har jag ägnat igår och idag åt att packa och städa. Fattar inte hur vår stackars städerska hinner städa allt så himla noggrant på fyra timmar, när det tar mig två dagar att göra samma grej fast mycket slarvigare. Fast hon tar förstås inte filmslånga pauser heller…

I alla fall, trots värk i fossingarna så fort jag står stilla i längre än någon minut, så kämpar vi på inför morgondagen. Det blir så att lilla Rambo får vara hemma under resan, för Tim ska bo här medan vi är borta. Lika väl det, för det skulle bara bli varmt och trångt åt Rambo, och chansen att bli uppäten av hund/örn/björn är lite för stor för att han ska kunna springa runt på gräset.

Jag har tänkt ta med kladdkakemuffins, så det håller vi på med nu. Senare kommer Stefan och morfar för att kolla på en fotbollsmatch, och då ska vi bjuda på lasagne.

(Jag är helt värdelös på recept och sånt så receptet på kladdkakemuffins kommer från Jennys matblogg med några få ändringar.)

20150716_150357

Eftersom min svärmor är diabetiker så använder jag Hermesetas Stevia-sweet till bakningen! På burken står det att det bara är att ersätta det vanliga måttet med samma mått av Stevia. Jag läste någonstans att det blir bättre att använda endast 75% av originalmåttet, men jag tyckte inte att det smakade någonting då, så jag hade i lite extra. Jag hoppade dessutom över att ha i vaniljsocker, men till nästa gång har jag införskaffat vaniljextrakt, så då kanske det blir ännu mumsigare!

Jag dubblade även originalreceptet, för sist jag gjorde kladdkakemuffins så blev det som bekant ganska få… Vi får väl se om det blir godkänt, för ingen har smakat på de färdiga muffinsen än.

Jag gjorde chokladfrosting/kristyr till några av muffinsarna, men de får inte svärmor äta för det är en massa florsocker i det, och jag hittade inget recept där det inte behövdes. Receptet till frostingen kommer härifrån.

20150716_152801
Söta slickepotten kommer från Clas Ohlson. Den har ett praktiskt förvandlingsmått på baksidan!

20150716_153414
Muffinsformarna är från Önska, kostade 59 kronor för 200 st. (På ICA sålde de 8 st för 69 kronor.)

20150716_173912
Det färdiga resultatet! Nu ska de testköras på morfar, Stefan och Tim, så hoppas jag Simons mamma kommer gilla de imorgon!


Och mitt under bakningen började det regna så in i helvete! Sniffs första åskväder, och det haglade stora bitar!

20150716_155758

20150716_155814

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *