Hundstallet i Åkeshov

hundstallet_bildtext_logga

Sniff och jag kom precis hem från Hundstallet som ligger i Åkeshov. Vi fick träffa Ellinor, som är jourhemsansvarig, och hade ett kort informationsmöte. Sniff charmade henne, såklart, och tittade nyfiket på de hundar som kikade in på oss genom fönstret.

Vi pratade mycket om våra förutsättningar och Sniff, som är världens snällaste mot andra djur, och hur våra arbetstider ser ut osv. Jag berättade att det skulle kännas bäst (för mig) om vi fick en hund som är lika stor eller mindre än Sniff. Och Ellinor talade också om att vi måste säga till om vi faller för vår temporära hund, så den kan bli omplacerad med oss ifall det är vad vi vill! Just nu känns inte det aktuellt, men det går ju aldrig att veta om vi skulle bli helt förälskade i någon liten pälsboll.

Våra polisregisterutdrag har inte hunnit komma på posten än, så vi måste tillbaka och lämna in dem innan vi kan få en hund placerad hos oss. Vi måste också skriva under en varsin sekretessförbindelse, eftersom en del hundar kan vara väldigt utsatta och vara inblandade i en rättslig process. De hundar som finns med på hemsidan med namn och bild är vi tillåtna att prata om, men skulle vi få en hund som inte blivit överlåten till Hundstallet för omplacering i en ny familj än så kommer jag inte att nämna det eller lägga upp bilder här på bloggen, så ni vet!

20150713_144720 20150713_144703

Lokalerna var väldigt fina, och av det lilla jag såg av hundarnas utrymmen så verkade det vara toppen! Stora boxar, spännande leksaker, och på vår egen promenad efteråt träffade vi på flera hundar som var ute med personalen och gick. Personalen var väldigt proffsig och trevlig. Området runt omkring var perfekt för hundpromenader, precis intill Judarskogens naturreservat. Stora ytor att leka på, och en fin hundrastgård att vara i. Den syns från tunnelbanan om ni åker mellan Åkeshov och Ängbyplan, så kika ut genom fönstret nästa gång!

Vi får mat och andra tillbehör när vi hämtar hunden, och eftersom vi redan har det mesta hemma så är det nog inga problem om vi skulle glömma något.

Just nu fanns det inga hundar med ett direkt behov av ett jourhem, så vi blir kontaktade om något dyker upp. Det känns verkligen jättebra att få göra det här, efter att ha gått och tänkt på det i flera år! Tveka inte att ställa upp som jourhem (eller för all del köpa en omplaceringshund) om ni har intresset och rätt förutsättningar!

Här är de hundar som aktuella för nya hem just nu.

hundstallet
Bild på lokalerna från Hundvänliga Stockholm.


Efter mötet tog Sniff och jag en promenad i skogen! Först gick vi till hundrastgården, där det fanns en enorm bullmastiff som ville leka (och para sig), så de sprang runt en stund tills den andra hunden blev för närgången. Lilla Sniffy blev alldeles blöt av dregel, men hon hade väldigt roligt!

När vi var ensamma i rastgården så testade vi några av hindren som fanns där. Sniff klarade nästan gungbrädan, förutom att hon hoppade av när den var på väg ner. Hon klarade ett av balanshindren, som dessutom var ganska högt upp, efter lite lockande med en Frolic. Så duktig!

Däremot ville hon inte stå kvar tillräckligt länge för att jag skulle hinna ta ett kort…

Efter det gick vi bort till Ängbyplan genom skogen och över ängen. Vi köpte lite jordgubbar utanför tunnelbanan, som knäppa Sniff körde ner hela nosen i för att kunna få en, och sen åkte vi hemåt. Vilken spännande utflykt!

20150713_134829 20150713_134833
20150713_140322 20150713_140320
Hunden med tusen ansiktsuttryck! Min lilla modell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *