Mer om Paralegal: Inför höstterminen 2015

För att inte hamna efter i undervisningen redan från början (dels på grund av vår två veckor långa resa till New York) så har jag redan tjuvstartat med pluggandet.

Monika Kageryd på Påhlmans Handelsinstitut var extremt tillmötesgående när jag mailade henne och frågade om det överhuvudtaget var möjligt att missa delar av höstterminen. En del kurser har ju obligatorisk närvaro, och en del kurser är det omöjligt att missa lektioner av utan att komma hopplöst efter. Lyckligtvis är så inte fallet med att studera till Paralegal (så länge du är beredd på att det kommer bli en del extra arbete från din sida).

Jag fick se höstens schema (eventuella ändringar är ju alltid att förvänta) och kommer missa delar av köp- och konsumenträtten och IT-lektioner i Word, samt ett prov i Word som görs samma dag vi åker hem. Det får jag lösa med läraren i höst. Inlämningsuppgifter får jag maila in, och kanske be om att få innan jag åker.

Sen samma vecka som jag är tillbaka så har vi vår första tenta på fredagen, så jag måste självklart läsa en hel del under resan. Förhoppningsvis hamnar jag på en lugn plats under flygresorna. (Simon får äta en sömntablett eller nåt.)

Den första tentan kommer antagligen innehålla avtalsrätt, köp- och konsumenträtt och fordringsrätt, och möjligen marknads- och immaterialrätt (vi har bara en dags lektioner i det innan tentan).

Jag har sammanställt de möjliga avsnitten och inlämningsuppgifterna, så jag ska börja läsa direkt när jag får hem lagboken. Det kommer vara en del uppgifter i Juridisk Svenska (ett rättsfallskoncentrat som ska redovisas, med största sannolikhet), och kanske ett grupparbete där vi måste närvara vid en rättegång först, men en av veckorna jag är borta har vi bara IT-lektioner så det var lite tur. IT är enklare att missa än t.ex. juridik.

Jag har grävt en hel del för att kunna ta reda på så mycket som möjligt om höstens upplägg, men det är det värt. Jag har googlat, läst andra studenters bloggar och luskat fram kurslitteraturen genom annonser för att få fram så mycket information som möjligt tills kursstart/den officiella kurslitteraturlistan skickas ut i augusti. Jag är så förberedd som det går att bli!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *