EU-valet 2014

EU-valet 2014

GLÖM INTE ATT RÖSTA PÅ SÖNDAG!

På söndag är det val till EU-parlamentet, där det fastställs vilka som ska bestämma över EU och svenska lagar och regler, ända ner till din egen hemkommun. Det kan verka komplicerat och tråkigt att sätta sig in i, men det är alltid viktigt att använda sin rösträtt när det är dags för val.

Jag och Simon var iväg och röstade på biblioteket i Huddinge för någon vecka sen, och vi var noga med att rösta på fackvänliga kandidater och partier som vi är bekanta med. Jag röstade på Socialdemokraterna och deras kandidat Lotta Håkansson Harju efter att ha tänkt en stund.

Om du fortfarande är osäker på hur du ska rösta så kan du få vägledning genom Aftonbladets Valkompassen eller SVTs EU-valkompass. Sen ska du självklart själv känna efter vad som känns rätt för dig – jag fick resultatet partiet F! och Miljöpartiets kandidat och det var inte rätt val för mig ändå.

Bra länkar:
Länk till Valmyndighetens officiella sida. Här finns ingående förklaringar till hur du gör för att rösta, vad du behöver och var du ska gå.

FAQ från EU-upplysningen angående valet.

 Schysta Villkor 2014Är du mer nyfiken utöver detta så har några av mina vänner från Hotell- och restaurangfacket gjort ett podcast-asvnitt som heter På med finkostymen – EP-valet.

Det och andra avsnitt hittar du här.

 
 
 
 Så på söndag, ta ditt röstkort och din legitimation och kila iväg till röstlokalen – du kommer inte att ångra dig!

 


Glöm inte att det snart är riksdagsval också! Den 14 september är det bara att återvända till vallokalen och göra’t igen!

Hotell- och restaurangfacket är det fackförbund du ska vara med i om du är anställd på min arbetsplats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *