Angstbadan Blues Trio

Den 20 juni hade Angstbadan Blues Trio sin releasefest för debutplattan Introducing.

11263044_976524832382369_706505833341309871_o

Bandet består av min lillebror Magnus Ibsen (bas), Tobias Gustafsson (trummor) och bandets frontman Filip Karlström (sång och gitarr). De träffades på Sjöviks Folkhögskola i Avesta, och Magnus blev halvt ålänning efter det. De spelar rockig blues och en del covers.

Självklart var vi på Dino’s Bar & Grill som mini-fanclub när bandet klev upp på scen vid midnatt och rockade loss. Simon hade hört de spela tidigare när de uppträdde i Stockholm, men det enda jag hört av Magnus var när han brukade väcka mig med sitt dragspel när jag hälsade på hemma hos mamma när vi var yngre. Jag var även med när han spelade tillsammans med Jularbo Gille för några år sedan, men då kompade han bara på bas och det var ungefär tvåhundratretti dragspel och fioler som hördes utöver det. Därför var det skitcoolt att höra honom spela ”på riktigt”, trots att jag redan vet att han är väldigt begåvad. (Han är ju den enda som spelar på elgitarren som Simon har här hemma.)

Den lilla EP:n innehåller låtarna:

1. Master of the Meat
2. When My Morning Comes
3. Woman In Red
4. You Got Me Beginning
5. Where the Alley Ends

Jag fick efter lite tjat med mig en signerad affisch hem, som är inramad och ska hängas upp så snart Simon får rumpan ur, och vi fick även våra skivor signerade såklart! Utöver det köpte jag med mig ett gäng skivor åt mina vänner och kollegor, som tyvärr redan tagit slut, så jag måste införskaffa fler.

20150620_233046

Min lillebror vet NÄSTAN vad jag heter, whee!

Alla bilder jag tog blev dåliga eftersom jag glömde systemkameran hemma, och jag har bara två dåliga inspelningar därifrån för min mobil var helt dum i huvudet, men här är ett litet smakprov i alla fall, som egentligen inte alls gör dem rättvisa:

Vi hade väldigt trevligt, men gamla som vi var så gick vi hem efter spelningen för att sova. Rockstar life, liksom. Vi tackar så hemskt för att vi fick komma, och PS så var maten på Dino’s jättegod, lokalen var fantastisk och personalen var trevlig! Stefan köpte tillochmed med sig en Dino’s-tröja hem!

Skivan kostar i alla fall en hundralapp eller 10€, och finns att köpa på Metro Records på Torggatan 6 i Mariehamn. För den som inte bor på Åland så går det att köpa direkt av bandet. Och ni som känner mig har säkert redan fått ett ex 😉

De finns även på Soundcloud – men jag väntar på de övriga två originallåtarna de uppträdde med, som självklart blev mina favoriter och som självklart inte fanns med på skivan, hahaha!

(Och en del har frågat om de finns på Spotify, men det gör de inte (än) tyvärr!) (Men NU gör de det!)

11070099_941204265914426_4748061416851236036_n

Fotot är taget av Sandra Dal och omslaget är designat av Mette Ekblom.


Angstbadan Blues Trio is a band with members from Åland and Sweden. They recently released their first EP album, Introducing, and we went to their release party in Mariehamn, Åland!

The band plays blues/rock and you can find out more about them by visiting their Facebook page! You can buy their album directly from the band, or comment/Email and I’ll send you a copy 🙂

(One of the members is my younger brother Magnus, the awesome bass player, and generally a pretty talented and awesome guy.)

You can now find them on Spotify!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *