Solsting

Idag står det att det är 29 grader varmt på gräsmattan utanför vår terrass, så idag slappar vi bara.

Picture0004

Ungefär tio sekunder efter den bilden togs så rusade de in mellan mina ben för att gömma sig från solen. Så istället gick vi in på terrassen en stund.

DSC_0033

Där fick de sitta fast i datorsladden ifall de skulle vilja springa runt. Det ville de inte. De vägrade också dricka vatten, så när de började pipa så fick de gå in. Jag försökte verkligen stanna ute, men nu har även jag flytt inomhus, för på displayen står det nu att det är 35 GRADER I SOLEN.

(För den som inte vet så kan marsvin vara i temperaturer mellan lägst 17 och högst 23 grader. Allt annat är extremt för de, och antagligen lite djurplågeri. Detsamma gäller även mig, fast min lägsta tolerans är mer -8 grader. För jag svettas i allt mellan -5 och högre.)

I vanliga fall så blir de galna när de får vara ute. Allt mumsigt gräs och springa runt och pipa åt maskar och skalbaggar – jag tror det är en riktig marsvinsdröm där ute. Och jag sitter bredvid med kopplen runt foten och löser korsord, leker med datorn eller tar en tupplur. Idag var det tyvärr för extremt för oss alla.

DSC_0028
Nöjd igen.

Jag ska nog fortsätta chilla inomhus istället. Och byta tröja igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *