Pepparkaksbak

Tredje advent!

I veckan har vi varit på middag hos Simons mamma, jag har träffat Yuphin och babymonstret, och mamma var här och lämnade Lottie!

Som vanligt var vi hos morfar igår, och innan det var vi på Hundmässan. Jag klappade alla möjliga sorters hundar, och vi hittade flera olika ställen som erbjuder valpkurser! Vi träffade Bitte som stod i Spaniel- och retrieverklubbens monter, och hon känner Inger på Twiggs och gav oss flera bra förslag på var vi ska vända oss för olika hundkurser. Det var för mycket folk för Simon, men vi tittade på rottweilers och kikade in i djurambulansen, så förhoppningsvis tyckte han att det var lite roligt.

Tidigare idag var vi ute i skogen med Lottie och såg oss omkring. Vi var vid Sundby Gård och skogen runtomkring. Lottie fick springa lös en stund och tyckte det var skitkul. Sen fick hon vara hemma med Rambo medan vi storhandlade.

20141214_123436
Lottie och Simon apporterar på den stora gräsmattan.

Medan Simon såg på VM i innebandy så bakade jag kladdkakemuffins på det här receptet, och det skulle bli ungefär 16 st men det blev nästan fem stycken trots att jag följde receptet supernoga… Nåväl. Ska smaka de senare.

Sen gjorde jag lite pepparkakor också, eftersom jag köpt nya, roliga pepparkaksformar från lyckasmedmat.se. (Jag ville ha schäfer och retrieverformen, så jag kunde göra några Hollies och Sniffs, men de var tyvärr slutsålda.)

20141214_162704
In progress.

Tyvärr så är ju jag som jag är, och tappade den andra plåten med pepparkakor rakt i golvet så de gick i tusen bitar. Därför är några av de färdiga kakorna lite kantstötta…

20141214_171450
En halv älg, böcklig flodhäst och avklippt delfinsvans vankas bland annat här.

Jag råkade köpa en dublett av ena dinosaurieformen, så om någon av er vill ha den så är det bara att säga till! Och gissa vilka dessa pepparkakor tillhör! (Jag är inte så himla bra med kristyren…):

20141214_175541

Nu måste jag verkligen sluta, för det är tacos på G och Simon steker köttfärs för fullt!

20141214_190458
Lottie gästbloggar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *