Viaplay vs. NETFLIX (vs. HBO Nordic)

hbovpnf

Vidare till nästa gratismånad, och det är dags för Netflix!

Jag tjuvstartade lite för att jag tröttnade på Viaplays utbud, vilket säger en hel del. Simon gillar Viaplay tack vare Anger Management, men något säger mig att han kommer att hitta en ny favorit ganska snart!

Netflix har fler intressanta filmer, såsom nya storfilmer och gamla klassiker. Exempel på filmer de har som saknas på Viaplay: Magic Mike, Zombieland, Sommaren med Göran, The Great Gatsby, Goodfellas (Maffiabröder) m.fl. – dessutom är många av de filmer från Viaplay även med i Netflix utbud. (Den enda filmen som de inte har som Simon och jag just nu ser på Viaplay är Marley & Me.)

Skillnaderna, som jag har sett än så länge, är: De har sämre utbud på svenska filmer, dokumentärer och serier, och saknar även Disneyfilmer (hittade bara Modig, men istället finns t.ex. Madagascar, Megamind och Kung Fu Panda). Svenska serier hittade jag inga – Viaplay har t.ex. alla svenskproducerade realityserier.

Netflix har däremot andra TV-serier: Top Gear, Dawson’s Creek, New Girl, How I Met Your Mother, Skins, fler säsonger av Vänner, Sons of Anarchy, Breaking Bad, Homeland, Mad Men, Prison Break, Hell’s Kitchen – listan är oändligt lång!

Annat som är annorlunda är att det går att ha olika profiler beroende på vem som tittar, och koppla Facebook till sin profil. Simon kan lägga till favoriter till sin profil och jag till min utan att det stör den andra.

På min lista är just nu följande filmer tillagda: Sharknado, Hot Shots, Winter’s Bone, Full Metal Jacket, The Rock, Jönssonligans största kupp, Video Games: the movie (dokumentär)

Dock får Netflix samma minuspoäng som Viaplay fick: för att se utbudet måste jag registrera mig som användare.

Simon är trots allt en fan av Viaplay tack vare deras sportutbud, och det kanske får lov att bli så att vi betalar Viaplay gemensamt och att jag får köpa Netflix (eller HBO Nordic) för egen del. Viaplay är ändå ganska bra med tanke på att jag gillar tecknade filmer och serier. Just för tillfället har jag dock sagt upp avtalet efter prövotidens slut!

Här hittar du inlägget om Viaplay!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *