Insomnia

Jag har inte kunnat sova på ungefär en vecka nu. Så fort det blir mörkt så blir jag pigg och vill leka, äta, läsa och se på film. Tyvärr är det samtidigt som det är läggdags för Rambo och Simon. Tidigare har jag kunnat sova ändå, efter ett tag. Oftast ligger jag vaken och spelar Candy Crush några timmar, eller surfar runt på 9gag, och runt tre-fyra på natten så somnar jag.

Nu kan jag inte somna ändå. Försöker sova, ligger vaken, tänker, spelar spel, försöker sova igen – runt halv fyra ger jag upp och hittar på något. Förra veckan bakade jag stentunga scones, tvättade på första tvättiden, torkade ur alla kökslådor etc. Och allt försöker jag göra supertyst för att inte störa Simon, som alltid måste gå upp supertidigt (eller ”vanligt” för såna som inte är nattarbetare) för att gå till jobbet.

Inatt har jag läst hundbok, börjat skriva lite valpanteckningar, börjat titta på Skins igen (har startat min Netflix-prenumeration) och väntat på morgonljus så jag kan laga kycklingvingar utan att störa min snarkande sambo. Var hungrig redan för några timmar sen, men insåg snabbt att det skulle föra en himla massa oväsen att hålla på med ugnsform, frysbox, altandörr och kycklingvingspåse.

Orkar egentligen inte lägga ner energi på att vända dygnet, då jag ska jobba natt imorgon igen – det senaste året har jag bara gjort det för Simons skull så vi kan gå och lägga oss samtidigt. Lediga helger känns viktigare, eftersom vi kan umgås hela dagen då, men när han jobbar är det rätt trist att vända dygnet för bara två kvällars skull.

Nåväl, jag kommer nog in i dygnsrytmen snart. Jag har haft svårt att sova sen jag var liten (tidiga tonår) och var ofta tvungen att gå till skolan utan att ha sovit alls. Jag är väl helt enkelt bara en utpräglad nattmänniska, och om några dagar kan jag säkert sova på natten igen…


Valpnyheter:

Jag har pratat med Inger på kenneln Twiggs, och preliminärt har vi blivit tilldelade den allra gulbrunaste tiken i kullen! Mamman Trix ser på pricken ut som Cim och i hennes stamtavla finns även Cimmens moster och mormor längre bak! Min egen mamma är superglad och ville lista hundnamn från A-Ö när vi pratade idag, dock hade jag inte riktigt tid med det just då.

Vi som var inställda på en svart hane vid namn Puck får nu tänka om – Lottie är den enda tik jag haft erfarenhet av och hon är ju ganska helgalen. (Hollie är också supersöt förstås, men henne har jag inte direkt någon erfarenhet av att sköta om.) Puck passar inte riktigt, så förslag på roliga tiknamn mottages tacksamt!

Runt första advent ska vi åka och hälsa på ute i Ärla – och efter jul så flyttar pälsbollen hem till oss. Helt sjukt, egentligen. Herregud.

Bilder från Twiggs


US I have insomnia. I also have yellow lab waiting at a kennel for me to come cuddle it to pieces. She is almost a week old, and I will start talking about our puppy like other people talk about their widdle tiny babies.

My baby puppy girl!

Pictures from the kennel (text in Swedish) – the darkest one is probably ours!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *