Sökord på campciabatta.com! Part Deux

För bakgrundsinformation, besök del ett i denna härva.

Vi vadar vidare i sökordsträsket, och börjar med en politisk liten pärla:

lotta håkansson harju
Jag personröstade på henne i förra valet – hennes son lärde mig allt han kunde om fackliga skolinformationer, fast det jag främst lärde mig var att jag är livrädd för tonåringar i gymnasieåldern. Min karriär som skolinformatör var rätt kort, så att säga.

dawson creek hbo nordic
Jag testade nog HBO Nordic i ungefär två dagar innan jag tröttnade. Kollade igenom hela säsong 4 av Veep, hittade inte resten av säsongerna, lackade ur, och gav upp. Dessutom: de kan ha fixat det här nu, men när jag testade deras streamingtjänst så spelades inte nästa avsnitt upp automatiskt när jag såg på en säsong. Väldigt irriterande. Kort version: Jag vet inte om Dawson’s Creek finns på HBO Nordic. Här finns DVD-boxen, det är rabatt just nu.

www.flexpay.se
Favorit i repris: De heter www.benify.se nu. Häng med lite.

tecknad film modig borta från netflix
Jaha, vad tråkigt. Här kan du kontakta dem och tala om det för dem direkt.

campciabatta
Just like the title of this cartoon!

annorlunda tiknamn
Sniff är inte ett annorlunda tiknamn. Unikt och fantasifullt, kanske. Om vi hade döpt henne till Snorlax så hade det kanske funnits en poäng i sökningen.

viaplay sämre än netflix
The neverending story. Ni är båda lika fina, hörrni.

lovön svampställen
Jag ska kolla min kantarellkarta. Mmm, nix, Lovön finns inte med där. Menade du: hundar?

tiknamn tecknad serie
Hmm… Pimpa?

great gatsby viaplay
Hördu, jag vet inte. Du kan få låna min DVD om det kniper.

bästa labradorkenneln
Den bästa labradorkenneln är såklart Twigg’s.

tretorn viken
Jag har ett par röda Viken W från Tretorn. Leta ej längre, det är de enda stövlarna du någonsin kommer vilja ha! Förutom om du ska vandra i något träsk – de är rätt tunna och inte så välanpassade för hårt slitage.

men at work netflix viaplay
Äh. Den här serien var väl ändå inget bra? Trots förutsättningarna: Steven Hyde, Zach Stevens, Warren Mears och Mike Cannon jobbar på kontor tillsammans. Men sen så ändrades deras rollfigurer till tråkiga hipster yuppies eller nåt? Nej.

fick ig på bokföringsprovet från påhlmans
Tråkigt. Du kanske borde ha pluggat lite mer baskontoplan och flamsat lite mindre? Bara en tanke.

hundstt åkeshov
Menade du: Hundstallet Åkeshov?

paralegal ciabatta
Okej… Kan väl ha förståelse för att en del kanske vill äta en ciabatta i samband med träningen, men på vilket sätt är det här relevant? Vill du ha tips på vilket pålägg som passar bäst till lektionen i Försäkringsrätt, eller vadå?

http://www.campciabatta.com/?p=582
Hmm… Så nån har alltså skrivit in hela URL:et på inlägget i sökningen? Va? I call shenanigans. (Inlägget handlar om när jag fick tillsvidareanställning på min nuvarande arbetsplats, och bröt foten samma dag. Ah, dessa minnen.)

paralegal lagboken
Yup, du behöver Lagboken om du ska bli paralegal. Ska du läsa på Påhlmans så kanske du har sån tur att det här händer igen.

solsting marsvin
Marsvin är väldigt känsliga för temperaturer. De ska inte stå dragigt, i direkt solljus eller nära ljudkällor. Ljud är visserligen inte en temperatur, men de är känsliga för det också. Rambo till exempel, han blir skitlack när han hör hip-hop.

http www hundstallet åkeshov
Jag tror vi har gått igenom den här redan. Orkar inte länka igen. Scrolla uppåt.

stevia kladdkakemuffins
Den här har vi också klarat av redan, fast i förra inlägget. Scrolla uppåt och klicka på länken högst upp och scrolla neråt. Eller nåt.

viaplay top gear
Top Gear finns på Viaplay. Inte alla säsongerna.

p9orna
P9:orna är paralegalklassen ovanför oss, som tar examen nu i sommar. Vi är P15:orna (whoop, whoop!) because that makes sense if you think about it.

hittar inte once upon a time på netflix nu i novemner 2015?
Nähä. Som sagt, klaga på dem istället. Eller läs Fables. Ja, gör definitivt det istället.

fonduegryta clas ohlson
Du kanske kan köpa din fonduegryta på ett bättre ställe än Clas Ohlson? Vi köpte en pastaslev där och den var skitdålig.

hundar i hundstallet åkeshov
De är riktigt söta för tillfället, passa på!

wimseys kennel
Varsågod. (Testa Twigg’s istället!)

realityserier på netflix
Det här kanske inte är superrelevant, men det gick en dokumentärserie på Netflix om Kina som mamma tyckte var spännande. Pandor och natur och grejer. Kanske nåt att överväga?

kollektivavtalsmat
Kollektivavtalsmat är den bästa maten. På Schysta Villkor kan du se om företag i hotell- och restaurangbranschen har kollektivavtal.

sista veckan innan vi går in i en ny månad
Jahapp. Så typ var fjärde vecka i all evig framtid?

juridisk skrivguide pdf
Nä, men här får du Myndigheternas skrivregler och Svarta listan – ord och fraser som kan ersättas i författningsspråk istället.
Om du ska ha en juridisk skrivguide så kan du köpa den här, den har jag.

stövlarna höll inte vatten
Olyckligt, men cool story, bro.

pizza hut
Mums! Min favorit är pepperoni och såna där vitlöksbröd med fårost och soltorkade tomater. Yummy!

mio mega
Har redan visat bild på vår soffa. Den är från Mio och den är megastor.

tecknade kräftor
Testa Den Lilla Sjöjungfrun. Eller, han var nog en krabba. Aja, same shit.

sos till pica med svamp och ust
Err… Du vill skicka ett SOS till Pica som är ute och plockar svamp i närheten av Uppsala Säkerhetsteknik? Lycka till!

hundstallet åkeshov
Det börjar bli lite väl många upprepningar nu, så jag buntar ihop er:
once upon a time hbo nordic
http://www.campciabatta.com/?p=1637 – bra försök att gömma dig, men jag vet att det är du igen, Stevia.
påhlmans paralegal
viaplay vs netflix vs hbo
labrador retriever uppfödare
hbo nordic vs viaplay

underbara bar ägare
Jag vet inte vem som äger stället, men de har varken kollektivavtal eller är trevliga mot uteliggare, så de får ingen rekommendation av mig.

test läsförståelse anställning juridik
Jag tar för givet att du kan läsa om du söker en anställning inom juridik, och det borde rimligtvis en arbetsgivare också göra. Särskilt om du har en examen inom juridik. Sök jobb hos en vettigare arbetsgivare istället.

nyårsfirande 2015
Denna är relaterad med nästa sökord:
bilder happy dog clarion
Fast vi var på Connect Hotel och var glada, och vi har inga bilder på det. Sorry lorry.

åkeshov fik
Vid tunnelbanan, nära Hundstallet, finns ett fik som tillåter hundar. Och en liten djuraffär bredvid. Ta med vovven på en utflykt, vetja.

kötid hunddagis
Sniff går på världens bästa dagis, Grimstalyan i Grimsta / Vällingby. Det var noll dagars kötid dit. Det andra dagiset på vår lista hade en kötid på upp till ett år. Vi ställde oss på kölistan i november och de har fortfarande inte hört av sig, och vi kommer definitivt inte sluta på Grimstalyan även om de gör det. Grimstalyan finns på Facebook också! Har ni tur kanske ni får se en glimt av Sniff!

dippers kennel erfarenhet
Noll erfarenhet. Här är deras hemsida.

omdömen paralegal påhlmans institut
Mitt omdöme är 7/10. Vill du ha en utmaning, gå juristutbildningen. Vill du bara ha ett jobb inom juridik, satsa på domstolshandläggare, de anställer vanliga människor utan tidigare erfarenhet och ger dig utbildning på plats. Vill du gå en teoretisk juridikkurs, med inslag av ekonomi och en hel del muntliga presentationer, som ger dig förutsättningarna att jobba som juridisk handläggare, administratör, kontorsansvarig och liknande inom affärsområden som juridik/ekonomi – då är paralegal perfekt för dig. Vill du gå en praktisk kurs med lite teori, testa drejning.

nja 2013 s. 524 rättsfallskoncentrat
Trasig dörr. Konsumenten förlorade ända upp i högsta domstolen. Mer orkar jag inte läsa, men det är en bra början för ett rättsfallskoncentrat, tycker ni inte?

musuque am betalae bil messoine youtube
Innan jag googlar så gissar jag att en moské har köpt en bil genom ett kommentarsfält på Youtube, och nu krånglar det med betalningen?

Nä, jag blev inte klokare av att googla.

övningsfrågor köprätt
Absolut, naturligtvis ska du få en sån:

Vilka rättigheter har du som konsument, och vilka skyldigheter har företaget gentemot dig om du som konsument köper en laxask, men istället för sex laxar så innehåller asken bara fem laxar?

Bonusfråga: Vad gäller om du istället köper laxasken genom ditt företag?

Fler övningsfrågor ges på begäran.


Det var (typ) allt! Vi bortser från att det kommit in en hel hög nya sökord sedan jag kopierade den här listan. Ha så kul, hörrni! Vi gör om det här igen om tretton år!

Sökord
Toppnoteringarna är svårslagna, dock.

Super Mario Maker Levels by campciabatta (3)

Honestly, I have no idea why today’s courses reached the level of popularity that they did. I guess it’s because of Yoshi. That sumbitch is so damn cute and charming.

We start off with a map that kind of looks like an Ice Climber look-a-like…

IceClimber

…or maybe not.

ICE ICE BABY BLUE YOSHI

SMMIce

It’s a puzzle for Yoshi to solve. A puzzle with a winter theme.
This design is the most popular and most played out of all my courses. Thank you, Yoshi!
Yoshi’s objective is to struggle through this winter wonderland, press P-switches and grab stilettos from one of those pesky Goombas that keep skipping around in them. There are some hidden bombs to uncover and also some annoying springs to get through. Here’s an insider tip: Ditch the shoe if the bouncy-bounce gets too overwhelming.
Sidebar: Does anyone remember the level Danger – Icy Conditions Ahead in Super Mario World 2: Yoshi’s Island where Yoshi has to ski down an icy mountain with Baby Mario on his back? Brings back memories, doesn’t it? (It should.)

MINI SUPER MARIO BROS WORLD 1+

SMMMini

This is by no means an ingenious concept, because everyone’s go-to trick seems to be to copy the first level of the original Super Mario Bros. game with a few additions here and there. Even making a mini-world on one map is an old gimmick. I did put some effort into it, though, and looked up the original level designs online and meticulously copied them over two areas. It’s World 1 and a little bit of World 2, because I got some space left over. It ends with the World 1 Bowsie fight, though. I also had to go back and upload an improved version when it turned out that the water version of World 1-2 is a lot more difficult when the Bloopers keep breaking through the ceiling above from World 2-2 and attack. So I added some hidden stars all over the area, and also put in a few checkpoints (the original version was made before checkpoints were added to the game). You’re welcome.
It’s still rated Expert, but it looks exactly like World 1, doesn’t it? It’s the second most popular of my levels, whee!

YOSHI’S SPOOKY ADVENTURE

SMMSpooky

The return of the Yoshi! And to be perfectly honest, this level is kind of lame. I was trying to make it look difficult, just so the player can discover the ruse at the end. I won’t spoil it, but the overview of the map kind of gives it away. Yoshi appears at the mid-point, and he’s not even integral to the story.
I think this is the only level that’s got even a slight hint of troll in it. I don’t make troll levels, at least not on purpose. I suppose the only real challenge would be the very end of the level, but it’s still rated Easy by The Nintendo Powers That Be, so I also suppose… not.


That’s all we have for today!

Next time on Super Mario Maker Levels by campciabatta: We look forward to three completely Normal levels. Yellow blocks and a buttload of puzzles can be equally confusing. We also visit a visually stunning courtyard. (Spoiler: It’s haunted)

PM2_Yoshi
Mii
Yoshi would look awesome as a tattoo, wouldn’t he?
Just look at his cute li’l face!

Sökord på campciabatta.com

Okej, så av någon outgrundlig anledning så blev gårdagen bloggens mest besökta dag någonsin. Kanske är läsare desperata efter tentatips, eller så är det den gula färgen i bilderna som drar till sig uppmärksamhet. Hursomhelst så tänkte jag ta tillfället i akt och bemöta de sökord som folk letat sig hit igenom. Vissa hittade kanske vad de sökte (hej, paralegals!), andra har nog blivit mäkta besvikna (du som sökte på lavemang, till exempel – wtf dude?)

Under bloggens levnadstid under sin egen domän så har åtskilliga sökningar dirigerats hit. Tiden innan WordPress räknas inte, för då skulle vi vada igenom över 13 års sökningar. Ain’t nobody got time for that. (Fan, vad gammal jag bloggen är.)

Här är de mest relevanta, konstigaste, WTFigaste och rent apgalnaste sökorden hittills, från mest till minst sökta. Jag förklarar så gott det går och ska försöka slussa er vidare bäst jag kan.

foxred labrador
Populäraste sökordet för campciabatta.com, 20151029_163618vilket är helt okej för Sniff är faktiskt en labrador och hennes päls är i färgen foxred – men för oss vanliga Svenssons så är hon ju olika nyanser av gul. Och eftersom hon är den mest omskrivna figuren i hela rollistan så har hon nog gjort sig förtjänt av topplaceringen!

munkvretens labradorer
Andra platsen säkras av en labradorkennel som Sniff inte kommer ifrån. Sniff, jaktlabrador av finaste sort, kommer från Twigg’s. Ni som letar information om Munkvreten hamnade antagligen här pga listan jag gjorde under labradorkennelefterforskningen. ( < Bra sökord, förövrigt.)

flexpay rabatt på siba
Ja, de som är anställda vid ett företag som använder sig av Flexpay, numera Benify, har rabatt av varierande slag på Siba. Eller hade, i alla fall, har inte kollat på senaste tiden. Tack Benify för mina billiga träningsskor, btw!

viaplay netflix
Jag jämförde Viaplay och Netflix för ett tag sen, med ambitionen att även testa HBO Nordic och C More, samt skriva om det. Har testat, sket i att rapportera tillbaka.
Snabbrecension: Vi prenumererar nu på Netflix och C More. Sa bokstavligen upp Viaplay igår. Sa upp C More Sport vid årsskiftet pga de sög, bytte till TV4 Play, som nyligen la över all sport på C More. Därför är vi tillbaka. HBO, varför har ni inte alla säsonger av era EGENPRODUCERADE serier för? Netflix har bra utbud men den som ansvarar för undertexterna verkar vara ett riktigt miffo.

På riktigt, vem översätter Don’t Stop Believing med Dansa i neon? Vem?!

hundstallet åkeshov jul
Familjen minus Rambo var på Hundstallets julmarknad och vann en övernattning på hotell över nyår på Connect Skavsta Hotell, där vi hade roligt som tusan! Jag tvivlar på att det är den information dessa sökande letade efter dock, så här. (Söker du en ny fyrbent bästis, kolla in deras hundar för omplacering!)

mio möbler sverige mega divan
Den är gggreat! Vi är två personer och en hund, och ibland ett marsvin,DSC_0047 som delar på denna monstruösa konstruktion, och den är bekväm, mjuk, tålig och STOR. Enda nackdelen är väl att om något försvinner i den så är det borta ungefär för alltid. Städpatrullen som storstädade åt oss i januari hittade mynt, tändare, hundgodis och en hög med strumpor i den.

träning ciabatta
Inte vet jag. Någon vill komplettera sin träning med en ciabatta, antar jag. Jag har inget svar på detta. Recept mottages i kommentarsfältet.

sommarplaner
Vem vill söka på någon annans sommarplaner? Vad är relevant med det i förhållande till dina egna sommarplaner? Jag är genuint nyfiken. Svar mottages i kommentarsfältet.

flexpay.se
De heter Benify.se nu. Häng med lite.

netflix vs viaplay
Åh, får jag fortsätta rage:a om det här? Hurra! Viaplay, varför envisas du med att ta bort serier jag kollar på precis när jag är inne på sista säsongen? Det är ju nästan så ni driver en till närmsta torrentsite. I mean, come on…

sockerfria kladdkakemuffins
Jag bakar sockerfria bakverk åt min svärmor som är diabetiker. Eller, jag gjorde det en gång, för jag är egentligen inte så förtjust i att baka, men för vissa personer gör jag undantag. Hursomhelst: Tack Stevia!

ugly betty viaplay
Jag har aldrig ens sett ett avsnitt av den här serien, så om ni kommer hit för information så har ni kommit fel. Jag kan inte ens kolla upp om Ugly Betty finns kvar på Viaplay, för vi har som sagt avslutat prenumerationen.

hemgorda leksaker till marsvin
Aldrig tillverkat en leksak åt Rambo i mitt liv. Han är inte så lekfull av sig. Han hade en pingelboll och en leksakssnurra, men han lackade ur och kastade ut dem ur buren. Han underhåller sig själv, så att säga. Men för att vara lite hjälpsam: Hemgjorda stavas med ’gj’.

baby daddy images
Jag har inte sett den här serien på ungefär hundra år, men det finns nog en bild här. Testa Google Image, de har antagligen fler bilder. Jag tar för givet att det är TV-serien som eftersöks, för era egna baby daddies har jag ingen koll på. Testa Tinder?

processrätt inlämningsuppgift
Olyckligtvis så är jag inte till någon hjälp här heller, för jag har inte haft någon inlämningsuppgift i processrätt, förutsatt att det inte är ett rättsfallskoncentrat eller rättegångsreferat som ni eftersöker. Skillnaden mellan de båda är snarlik: ett rättsfallskoncentrat är ett sammandrag av en dom (baserat på t.ex. ett NJA-nummer) där du läser alla 80 sidor domtext och sen återberättar allt om domen så kortfattat som möjligt – rättegångsreferatet görs genom att närvara på en rättegång och sedan sammanfatta domstolsbesöket så kortfattat som möjligt.

Hade det här något med din sökning att göra? Om inte så kan du anse det här som en freebie.

trasig tand marsvin
Om ditt marsvin har en trasig tand så föreslår jag att du tar den till en veterinär innan det blir värre. Rambo går hos Hässelby Veterinärpraktik och tidigare var han patient hos Doctrivet i Huddinge. Jag rekommenderar båda. Ta hand om ert fluffmonster!

boy meets world cast
Bra fråga, jag tror inte jag minns de allihop men vi gör ett försök: Ben Savage – Cory Matthews, Rider Strong – Shawn Nånting, Will Friedle – Plays with Squirrels, Gamla gubben – Mr. Feeny, mamman och pappan Matthews, blonda lillasyster Morgan, Joey Lawrences lillebror – Jack Hunter (just det, Shawns efternamn är Hunter!), Topanga, tjejerna som inte var Topanga (Angela och Rachel, tror jag), läraren som var med i en MC-olycka och bara försvann helt plötsligt. Jag tror det är alla. Vinner jag nåt pris? Kanske bättre ni går hit istället.

kan man begära nya sjukvårdskvitton?
Det vette fan. Antagligen?

studentlägenhet
Har ingen till övers just nu, men tack för visat intresse.

marsvins soffor
Eh… Om jag försökte sätta Rambo i en soffa så skulle han inte bli glad. Han sitter i vår soffa, och det blir inte heller någon glad av.

” fixa ragg åt ”
Alltså… Nej, jag kan inte fixa ragg åt dig. Lyssna på en Taylor Swift-låt eller nåt. Hon verkar veta vad hon håller på med.

aik
Jag är den absolut sämsta källan för AIK-information. Jag kan namnet på två spelare, och ibland glömmer jag av om de är fotbollsspelare eller hockeyspelare. Tur att färgerna är fina i alla fall, så jag kan ha på mig deras merch. Men ställ inga frågor om ni ser mig i AIK-kläder. Jag kommer ändå inte kunna svara. (Eller så hittar jag på nåt.)

födelsedag del 1
Kul att min 30-årsfest är så populär och efterfrågad att folk faktiskt googlar efter den! Om ni älskar mig så mycket så går det bra att skicka presenter så här i efterhand. Eller så kan ni donera pengar till Alzheimerfonden. Fast helst pressies, så klart!

es1-311.c4d1
Jag tror det här är produktnumret till min Acer-laptop. Den är rätt strulig – till exempel så slutar musplattan att fungera ungefär hela tiden, så jag har en trådlös mus till den istället. Och den är rätt seg. Köp nåt bättre om ni är i köpartankar.

soffa rambo
NEJ RAMBO HAR INGEN JÄKLA SOFFA HERREGUD VILKET TJAT VAD SKA ETT MARSVIN MED EN SOFFA TILL???

baby daddy tv series wallpaper hd
Nej. Om du ska ha ett wallpaper föreslår jag nåt med dinosaurietema.

paralegal literaturlista paralegal 2014
Äntligen en vettig sökning som jag faktiskt både har bloggat om och har ett relevant svar på! För den som har missat det så har jag samlat alla inlägg om min studietid på Påhlmans Handelsinstitut i ett enda stort inlägg som uppdateras efterhand. Paralegal – Alla Inlägg. Detta inkluderar självklart även kurslitteratur – litteraturlista – kursböcker – etc.

cornelis vreeswijk låtar rom och coca cola
Va? Har jag i något inlägg nämnt Cornelis Vreeswijk, Italiens huvudstad och min livslånga kärleksaffär med Coca-Cola? Jag dricker inte rom och Cola (eller alkohol överhuvudtaget), så någon bättre förklaring har jag inte.

hbo nordic olika profiler
Jag är fortfarande besviken, HBO Nordic! Mer har jag inte att säga!

stand by me batman
Bästa crossovern ever. Gordie LaChance växer upp och blir Batman, och drar runt och hämnas alla de som orsakade hans gamla vänners död. För, spoiler alert, de dör allihop i boken. Men läs den ändå!Den kanske slutar annorlunda i den svenska översättningen?

sharknado viaplay
Hmm… Osäker om jag faktiskt sett den här filmen eller inte. Litegrann, tror jag. Och jag tänker inte kommentera mer angående Viaplay. Ni vet vad ni har gjort.


Jag tror jag bryter där för den här gången och tar resten i ett annat inlägg. Vänta så ska ni få en cliffhanger: Hur lång är kötiden till hunddagis? Varför finns inte Once Upon a Time på Netflix längre? Var det någon som fick IG på bokföringsprovet?

Nej, jag sa aldrig att det skulle vara bra cliffhangers. På återseende!

Stuff on YouTube: Cow Chop

I’m rarely as active on my blog as when I have an upcoming law exam to study for…

So, while procrastinating your studies, here’s a YouTube suggestion in case you’ve missed it:

COW CHOP
Featuring gamers UberHaxorNova (the guy whose Mario Maker struggles I’m a loyal fan of) and ImmortalHD (who does a lot of CS:GO vids which I know nothing about, but he’s got an awesome dog) from The Creatures… Is that enough links for ya?

Lately, this happened on the channel:

Cow Chop is a new channel and a side-project for them from their work on The Creatures. Besides yelling about fake bombs in suburbian neighborhoods during the daytime, they’re currently playing Shovel Knight and weird Japanese ”games”.

They were also at PAX East (yes, I will stop talking about PAX East soon, I promise) and promoted their channel. I kind of want a T-shirt of their avatar, and not of the actual red/gold logo. Anywho, moo.

I haven’t gotten around to sort the videos into relevant playlists yet, but if you’re into channels with gameplay and randomness and humor, you can check out more recommended stuff from The Creatures, Cow Chop and channels related to them on my Liked Videos list. (I mainly use this account to watch gaming related vids.)


The fact that these two guys also have separate features for their dogs is pretty funny:

The Pup Box with Mishka the keeshound (ImmortalHD)

The Bark Box with Ein the corgi (UberHaxorNova)

??

Tentaplugg 2

Hur många dagar är det kvar till juridiktenta #2 undrar du? 45. Varför är detta viktigt att poängtera? Inte vet jag.

Idag skulle vi egentligen ha träffats för ett fysiskt tentapluggpass (med ett tillhörande skivstångspass, bah humbug) men jag är fortfarande svinasjuk och borde väl egentligen gå till en läkare eller nåt. Whatevs. På dagens schema stod uppgifterna under Associationsrätten, och jag har faktiskt varit en duktig kanin och ligger lite före i planeringen, eftersom jag satt i februari och läste allt som hörde till det blocket. Så medan vi väntar på slö-Simona så lägger jag upp vår planering inför nästa rättsområde. Jag borde väl egentligen highlighta lagboken, antar jag, men ska sitta och vara mallig över att jag faktiskt lyckats göra något produktivt för en gångs skull.

Vi kämpar vidare, denna gång med:

FAMILJERÄTT

LÄSA
Böcker:
☐ Juridik: s. 71-126
☐ Privatjuridik J2000: Kapitel 5-7: s. 94-157
☐ Familjerätten: En introduktion

Övrigt:
☐ Kompendium

UPPGIFTER
Böcker:
☐ Privatjuridik 2000
☐ Juridik (övningsboken): s. 31-78
☐ Grauers: s. 222-253

☐ Assistentpassfrågor: 9 st

ÖVRIGT
☐ Renskriva anteckningar
☐ Markera Lagboken

20160424_235044 20160425_215917
Privatjuridik J2000 & En introduktion

Övriga böcker kan du se här.

Super Mario Maker Levels by campciabatta (2)

Let’s return to the regularly scheduled program, shall we?
Here’s a link to my profile. Let’s move on.

Today, we revisit a familiar place; a place up high. In the sky. (It’s the sky.)

HUNTING FOR THE SWITCH

SMMSwitch

The attempt here was to confuse and conceal – although it reminds a lot of Smash ’Em and Bash ’Em and the accompanying piece below, Tiny Mario Saves the Day. ”Oh no, you’ve encountered an entire screen of blocks! What ever shall you do?”
Well, you should fix it. The hint is in the title: find the P-switch. (’Hunting for the P’ didn’t sound as good…) The main problem I had with this course was how to convey how to handle the clown car that is needed twice. I had to go back and tweak it several times because gamers kept committing suicide by trying to break the level. (Well, their Marios kept committing suicide, not the actual gamers.) Explore the subarea in the sky! Find the switch! Try not to die on the way back!

TINY MARIO SAVES THE DAY

SMMTiny

Next on our list is the previously mentioned tiny Mario’s time to shine. He’s so underappreciated sometimes. Here, he literally gets to save the day! Okay, he doesn’t save the princess or anything, and he mostly just stands there… But I’m sure he’s a valuable piece in life’s big puzzle nonetheless!
In this course he enters the airship domain and kicks some Rocky Wrench butt. Like, twice, or something. The Don’t Panic formula goes a long way here as well.
The only upgrade this course went through was to add the signature, which I originally forgot. Yes, I’m a nerd.

WELCOME TO THE JUNGLE

SMMJungle

Here’s finally an Easy one! I think I was inspired by one of those well-designed courses where the mushrooms are decorated as trees and there’re leaves in them and so on. So in my infinite jealousy of creative people, I made a pipe jungle. There are flowers and stuff. Anything I could find that’s even the tiniest bit green is thrown into this map – and it’s surprisingly popular. What I can’t understand is why people keep dying on the same exact spot.
There are two ways to complete this map, the easy way and the other way. And stop jumping into the big hole in the ground, gamers!

Next time on Super Mario Maker Levels by campciabatta: We enter into popular territory, where we meet our green dinosaur friend (who’s actually blue – what’s that about?).
Confused? You won’t be after this next episode of Super Mario Maker Levels by campciabatta!

Mii
That was awesome, wasn’t it?

Paralegal – muntlig presentation – straffrätt

20150720143913-woman-speaking-conference-crowd

Till delarna straff- och processrätt, förvaltningsrätt och migrationsrätt så var en av de obligatoriska uppgifterna en muntlig presentation, som jag nämnt tidigare.

I grupper på två, högst tre, eller en och en skulle vi välja ett rättsfall som avgjorts i domstol. Jag tror de flesta valde ett våldsbrott, och jag planerade att hålla min presentation ensam eftersom jag verkligen inte ville arbeta med det. (Jag orkade knappt vara kvar i rummet när de andra höll sina presentationer, så det skulle absolut inte ha fungerat om jag valt något liknande. Därav skippade jag även den andra dagen av presentationer och stannade hemma, eftersom den dagen också bara bestod av våldsbrott. Vår presentation var på eftermiddagen första dagen, men jag gick dit redan på morgonen för att lyssna på Simonas presentation. Finns nog ingen i klassen som är så nöjd över att straffrätten är över!)

Hursom, så hittade jag en klasskamrat som var i stort behov av en grupp, så vi parade ihop oss och brainstormade fram ett bra fall. Vi valde Linköpingsfallet som handlar om förtal, och förmedlar vilket ansvar studenter på universitets- och högskolenivå har när de skriver uppsatser/essäer av olika slag, oavsett vem de skriver om. Målnumret är B-1945-14, om någon är intresserad av 56 sidor domtext.

Vi hade en annan vinkling än vad uppsatsen i fråga hade, och fokuserade främst på hur rätten hade resonerat och vilka fel som rätten hade bedömt låg till grund för uppsatsens granskning. I slutändan så förlorade studenterna i högsta domstolen, och dömdes till dagsböter. Vi poängterade även att den ekonomiska bestraffningen kanske inte är lika kännbar som det faktum att de nu hamnat i belastningsregistret.

Vår slutsats var denna:

”Vi valde detta fall då vi tycker att det är relevant för oss som studenter att vara medvetna om.
Som avslutning kan vi betona att det kan ha stor betydelse att lägga ner tid på själva faktagranskningen inför uppsatsskrivandet, särskilt om arbetet omfattar nu levande personer, både offentliga och privatpersoner. Studenter på universitet och högskolor har högre krav på sig och kan komma att bli föremål för mer än dåliga betyg om faktagranskningen skulle brista någonstans.
Det är värt att ha i bakhuvudet inför examensarbeten och ute i arbetslivet.”

Och det är allt jag kommer skriva om fallet.

Presentationen och arbetet i sig var riktigt roligt. Vi träffades hemma hos min klasskamrat, åt mumsig mat, skrev ihop en superbra presentation tillsammans – och eftersom hon har svårt att prata så skulle jag sköta den muntliga delen själv, medan hon gjorde powerpointen. Vi körde teamwork fullt ut, och hon kom tillochmed in på presentationsdagen trots att halsen blivit sämre och skötte PPT:n medan jag pladdrade. Och det gick ganska bra, fick läsa en hel del innantill som min klasskamrat arbetat fram och som jag inte hunnit lära mig än, men mina delar kunde jag åtminstone. Vi fick en hel del frågor och vi kunde svara på de flesta. Frågestunden är ändå roligast (så länge jag är påläst…) och vi valde definitivt ett bra fall!

Efteråt fick vi lite beröm av läraren för att vi lyckats organisera allt så bra trots att en av oss inte kunde göra den muntliga delen – personligen så tyckte jag flera andra grupper gjorde bättre ifrån sig då jag var tvungen att läsa innantill flera gånger och kom av mig på grund av att PPT:n krånglade lite. (Vi hade förberett på en Mac, och datorn vi använde under presentation var en PC.)

Nu väntar bara ytterligare fyra (minst) muntliga presentationer innan vi tar examen! Hurra! (Nja.)

Super Mario Maker Levels by campciabatta (1)

…and while I’m talking about things nobody cares about: How great wouldn’t it have been to go to PAX East this year? How selfish would it be of me to schedule my next US visit to Kristine to coincide with PAX East? Yes, I base this on the fact that my Twitter is blowing up with copious amounts of tweets from PAX. Yes, I’m that easily affected. No, I will not calm down.

Anyway. The Super Mario Maker Bookmark feature has been a thing for a while, so inbetween my usual paralegal-ing and dog-owning, I’ll be adding some level designs from time to time, as one does when one is 32 and can do whatever the hell one likes.

Anyway, part two. My profile is here and if you couldn’t already guess, my username is campciabatta.

Disclaimer: Sometimes Simon borrows my Wii U and plays on my user. He has also made a few designs and uploaded one of them. If something seems shifty, it’s probably his doing. Also, he’s basically ruining my stats. (To be fair, though, he also earned me one star with his troll level Challenges.)

Let’s start from the very beginning, around mid-October and my birthday:

100 COINS

SMM100

This one was actually uploaded ON my birthday. The game was a birthday gift from Simon (I picked it and he paid for it) – the entire Wii U console was actually a surprise gift from him, back in May last year.
This water level is your basic water level in a tight space with the appearance of an enemy spam at the end. Those familiar with the physics of bloopers know that the end looks harder than it is. On second hand, maybe it’s not so basic.
Rated Normal by The Nintendo Powers That Be, this gimmick level’s motto is Don’t Panic. A tweaked version will be uploaded when/if TNPTB decides to remove it. Most important: the text will be aligned in the new version.
(Try-Again Maze was technically the first level I created, but it was since taken down and I tweaked it a little, so we’ll get to that one later.)

SMASH ’EM & BASH ’EM

SMMSmash

Only cleared by three gamers, this puzzle map would do well with an update – alas, it’s allowed to stay due to the fact that someone actually bothered to comment on it.
TNPTB rated it Expert, because it’s the kind of level where you have to know what to do to be able to actually do it. Did that not make any sense? Hey, I’m just the course creator, what do I know?
In short: grab the shell, smash the blocks, find more shells, smash more blocks. Watch out for the shells when they bounce back.

BOWSIE’S DUNGEON OF TERROR

SMMBowsie

The evil and terrifying Bowsie reigns down in his dungeon, where A LOT of gamers have perished trying to defeat him. A satisfying number of gamers have managed to beat him, though, which is why this map is rated Normal.
While working your way to the top of the dungeon, every new section gives you a new enemy to defeat. No, I had not planned for Bowsie’s fireballs to make the top section so much harder. Do fire even travel through solid rock?
I don’t remember if there’s a tweaked version of this level waiting to replace this current one. Also, the reason I’m not putting the images of the courses next to each other is because now you won’t see what a horrible job I did cropping them. Although I just told you. Nevermind.
Actual helpful tip: there is another bomb if you manage to screw up your first attempt. [/helpful]

Don’t worry, the level designs get better with time. Or do they?

Next time on Super Mario Maker Levels by campciabatta: We come up with a shorter name for this feature. Also: we go hunting for stuff and visit the jungle. Stay tuned!

Mii

Request your levels below if you feel like it – I may even play them!

Tentaplugg

46 dagar kvar till tenta! På dessa dagar ska vi plugga tio rättsområden och läsa hundratals sidor! Hurra!

Vi börjar med associationsrätten:

ASSOCIATIONSRÄTT

LÄSA
Böcker:
☐ Juridik: s. 269-319
☐ Affärsjuridik J2000: Kapitel 4: s. 92-118
☐ Associationsrätten: en introduktion

Övrigt:
☐ Bolagskoden

UPPGIFTER
Böcker:
☐ Affärsjuridik J2000: s. 119-125
☐ Juridik (övningsboken): s. 327-335
☐ Grauers: s. 171-179

☐ Assistentpassfrågor: 8 st

ÖVRIGT
☐ Renskriva anteckningar
☐ Markera Lagboken

20160424_231052

Angående kurslitteraturen:

 • Endast Juridik: Civilrätt Straffrätt Processrätt och den tillhörande övningsboken är med på listan över kurslitteratur.
 • Personligen rekommenderar jag Affärsjuridik J2000 och dess tvilling Privatjuridik J2000 – enklare att läsa och innehåller bra övningar/sammanfattningar och framförallt: bilder.
 • Studiematerial för juridisk grundkurs är bra för de som vill fördjupa sig i ämnet och den innehåller dessutom frågor som liknar våra assistentpassfrågor, vilket kan vara bra att träna på eftersom läraren som håller i assistentpassen även är vår tentator.
 • En introduktion är böcker från Norstedts Juridik (numera Wolters Kluwer) som det finns en uppsjö av för nästan alla rättsområden. Jag har väl ungefär alla i bokhyllan, och de är definitivt endast för de som vill fördjupa sig. De innehåller enbart text och är ungefär motsatsen till J2000-böckerna.
 • tl;dr? Juridik: Civilrätt Straffrätt Processrätt är egentligen den enda bok du behöver om du har begränsad budget och är ute efter att bli godkänd. (Jag har knappt bläddrat i någon av de andra juridikböckerna på kurslitteraturlistan.)

  Har skrivit mer om övriga böcker här:

  Arbetsrätt 2016
  Straffansvar – officiell kurslitteratur till Straff- och processrätten

  En del av mina klasskamrater använder även Affärsjuridik i praktiken från höstens lista över kurslitteratur, som innehåller bland annat Associationsrätt och Arbetsrätt.


  Jag tänkte avsluta med att länka till ansökningen till höstens paralegalutbildning på Påhlmans Handelsinstitut, men sista ansökningsdagen var visst idag, och jag rekommenderar inte att ansöka med tjugo minuter tillgodo.

 • Tömning och tentaplugg

  Det är dags för det alltid lika uppskattade inslaget ”Tömning av mobilen”, vilket betyder att min mobil är full av skit och jag tömmer den och lägger upp random bilder och screenshots på bloggen. (Kan inte minnas om jag faktiskt nånsin gjort det tidigare, men nu är det alltså ett inslag.)

  Detta brukar leda till hur uppenbart det är att alla runt omkring mig är riktiga original, och att jag är den enda egentligt normala i min sociala krets (som i ärlighetens namn inte är så himla stor).

  (Denna process blev såklart trixigare än vad jag räknat med, då min trilskna mobil är så gammal att inga sladdar vill överföra filer mellan den och datorn, så jag fick plocka isär hela eländet och stoppa in allt på SD-kortet och sen sätta in det kortet i en adapter och sen sätta adaptern i datorn och sen manuellt gå in och radera allt i mobilen. Mitt liv, ladies and gentlemen!)

  20160424_180924
  Och sen skulle jag ta ett kort på eländet och då insåg jag som det pucko jag är att kameran ju sitter i mobilen och fick leta reda på surfplattan och varför var jag ens tvungen att ta en bild? Jo, för att mobilen inte får vinna! Inte igen!*

  Hrm. Vi går vidare:

  SNIFF

  20151113_174015
  Den där gången då Sniff fick tillbaka sitt veterinärresultat med toppresultat överallt! Lilla Twigg’s Touch Line: Miss Sniff är kanske världens bästa hund.

  20151114_165926
  Den där gången då lilla Twigg’s Touch Line: Miss Fjomp visade rumpan för kameran.

  20151221_155134
  Den där gången då Sniff fick ett julkort!

  20151219_232414 20160409_160345
  Den där gången då Sniff försökte fjanta runt på tunnelbanan och den där gången hon hittade en toppenpinne hemma hos moffa. (Det hände tydligen inte så mycket i Sniffs liv mellan jul och påsk.)

  20151121_153557 20160414_115018
  Den där gången då Sniff var med i DNs lördagskryss och den där gången då hon fastnade i filten.

  20160423_140745
  Den där gången för två dagar sen då jag blev supersjuk och Sniff var tvungen att ligga nära, nära trots att hon inte alls var sjuk. Lilla pluttan ♥

  BOWLING

  20160417_133626
  Den där gången då jag var bättre än Simon och Stefan och de blev lite sura. @Bowl-o-rama i Årsta.

  20160120_175140
  Den där andra gången jag vann över Simon och Stefan och de blev ännu surare. Får se om jag får följa med fler gånger…

  SKOLA

  20160214_191457
  Den där gången då jag försökte förrätta en arvsdelning med blandat resultat…

  20160308_124609
  Den där gången då vi fick uppgifterna till skräckonomitentan, varav jag hann göra exakt 0. #neverforget #vgbarn #dendärgångenjagfickGpåententaochblevjättesur

  ANNAT

  received_711360940351
  Den där gången då vi gjorde en liten påskkorg till granntjejerna (Glad Påsk önskar Sniff!).

  received_10156706956580408
  Den där gången då Yuphin var tvungen att gräva fram mina gamla jobbskor som stått och dammat igen sen juli. Bra grävt, min vän.

  Screenshot_2016-04-19-13-38-51
  Att ha en lillebror, del 2.


  Och så kommer vi fram till den senaste delen av följetongen och en fin övergång till nästa ämne: TENTAPLUGG

  Bakgrunden är denna:

  20160424_195422
  Den där gången då en övningsfråga helt stämde in på dig själv och din bänkkamrat…

  Eftersom igenkänningsfaktorn var hög på den, på grund av sjukdom, dansuppvisningar och varierande andra bortförklaringar, så skämtade jag såklart om det (98% av min skoltid går åt till att haspla ur mig oneliners). Idag dök detta upp i aviseringslistan (ja, Simona är typ min enda vän, vaddårå?):

  Screenshot_2016-04-24-17-00-04 Screenshot_2016-04-24-17-00-43

  Simona tog mitt skämt och gick all in, som de säger i (min) branschen. Min spontana reaktion var att hon skapat en grupp för träning, vilket vi också ska göra (egentligen) eftersom vi springer The Color Run om cirka en månad. Så inse lättnaden som infann sig, tills jag förstod att vi måste plugga i 46 dagar…

  Är i alla fall tacksam för att jag fick det marginellt coolare namnet.


  *Epilog: Mobilen, som var laddad till 83%, var nere på en whooping 17% efter den här processen, som tog fem minuter. Sen tog den bort alla mina appar. Kanske dags för en ny mobil snart? Mja.