Polen

Nu är Rambo och Sniff ute på egna äventyr i Svedala (saknar dem redan, snyft!) och vi sitter i Polen i väntan på boarding!

Gröna Lund med Simon och Stefan var awesome och jag vann femkampen! Vi åkte Twister och Kvasten, och jag åkte även Insane. Och bäst av allt: jordgubbar på spett doppade i choklad! Choklad! 😀

Nu väntar nio timmar i luften och sen blir vi hämtade med en flådig bil som Kristine beställt åt oss. Häftigt.

Vi ses när vi ses!

Femte veckan som P15

…och i skolan har jag lärt mig/gjort detta:

– Den juridiska metoden
– Rättsfallsövningar
– Rättsordningen, rättskällor och lagtolkning
– Avtalsrätt och Köp- och konsumenträtt
– Avtalstolkning
– Skrivit ett köpavtal (försökte sälja Rambo till Simon men det gick sådär)
– Officetest på Word, Excel och PowerPoint – fick 77%/67%/43% med genomsnittet 62% och blev halvnöjd för tycker att jag borde ha kunnat mer. Hamnade i den erfarna gruppen i alla fall, annars hade jag gjort uppror.
– Och ungefär hundra saker till som jag inte ens minns på rak arm – gästföreläsningar, klassmöten, assistentpass, mingel med P9:orna (klassen ovanför oss, numreringen ändrades med vår årskull) etc. Vi har också hunnit med en After Work
– Min nya bästa vän är även Adlibris; bland annat går det att hitta dessa pärlor där (registerflikar till Lagboken).

…och de två veckor jag är borta ska jag göra detta:

– Lämna in ett rättsfallskoncentrat (skriftligt)
– Uppgift i ARN vs. KO (Konsumentverket)
– 18 frågeställningar i Köprätt
– Läsa in Fordringsrätten på egen hand
– Lösa en uppgift/case genom att tolka ett standardavtal
– Läsa en himla massa i Juridikboken – mitt handbagage kommer vara tungt, FYI
– Dessutom slutade min anteckningsbuddy, så jag måste tigga åt mig anteckningar från de andra i klassen – alla var väldigt snälla när jag var sjuk förra veckan så det ska nog lösa sig

11249163_1044096095621185_317678437472437399_o
Foto från Påhlmans Handelsinstituts Facebooksida när paralegalklasserna träffades för mingel – som ni ser så fanns det mycket mumsiga kakor.

Sidenote:
Kul att någon glömt att inrapportera till Skatteverket att jag sålde en bostadsrätt förra året. Inte alls krångligt när hela deklarationen måste omprövas och kontrolluppgiften grävas fram från ansvarig. Inte alls.

Sista veckan innan resan

Tänkte blogga lite då, trots att jag har en massa andra grejer att göra OCH sitter i telefonkö till Skatteverket samtidigt, för jag är ju en liten multi-tasker.

Orsaken att jag inte skrivit något är en kombination av tillbud och lathet – och skolan, då, men mest de första två.

Förrförra helgen, till exempel, åkte vi på vår traditionsenliga dagskryssning till Åland. Sniffis var hos Simons mamma och sov borta över natten, för hon har börjat vara där i veckorna när både jag och Simon är upptagna hela dagarna. Hon har också lärt sig att vara ensam i fyra timmar utan olyckor – förutom en liten incident med Simons flipflops.

Och i veckorna är det också festligt värre, för nu har vi börjat spela bowling med Stefan och Simons mamma en gång i veckan ute vid Årsta partihallar. Bowl-o-rama heter det. Vi försöker spela varje onsdag, med ett uppehåll nu de närmsta veckorna när alla åker iväg åt olika håll.

Framåt till förra helgen, så vaknade jag med nackspärr. Smart som jag var så tog jag en Citodon och en Paraflex i hopp om att det skulle hjälpa (har tagit de förut i samma kombination), men istället blev jag dödssjuk. Kräktes som en liten griskulting, och hade fortfarande lika ont. Vi skulle egentligen åkt på Öppet Hus-dagen på Hundstallet, men det blev inställt. Sniff och Simon åkte till morfar, och jag låg hemma. Sen har jag varit halvdålig ända sen dess, haft noll aptit och varit borta från skolan ett par dagar… Det gör fortfarande lite ont i nacken, hoppas på att det går över till resan. Och min läkare glömde skicka remissen till sjukgymnasten, så jag har väntat en extra månad, och idag fick jag hem remissen för sjukgymnasten var överbokad, så jag måste hitta en ny på egen hand… Gah.

Och sen, när allt började bli bättre, så blev Sniff sjuk! Hon var ute och lekte i en hundgård inne i stan och vaknade upp med röda, rinnande ögon – det var bara att boka tid hos veterinären igen och stanna hemma med henne! Hon har fått ögonsalva nu, och är jätteduktig när Simon droppar det i hennes ögon. Det kliar inte längre, men hon skulle ha varit med i Hundlöpet i söndags, och det fick vi såklart ställa in efter rekommendation från veterinären. Onödigt att chansa även om hon är mycket bättre.

Nu är vi ikapp händelserna. Skola idag. Skola imorgon med sovmorgon. På onsdag är jag ledig och vi spelar bowling efter alla slutat jobbet. På torsdag har jag IT-lektion hela dagen, och efteråt ska vi till Gröna Lund – femkamp och Weird Al Yankovic är på schemat! På fredag väntar ett tidigt besök på vårdcentralen och en dag av packning. Och slutligen på lördag morgon flyger vi iväg! Hur ska vi hinna allt, puh!

Rambo ska vara hos Arken Zoo i Vinsta. De erbjuder inackordering för smådjur, 50 kronor per dygn och det går att betala extra för bur – men Rambo tar med sig sin egen såklart. Han kommer ha det fint där. Personalen i Vinsta är supertrevliga och kunniga. Sniff har varit där och fått klorna klippta för en hundring, helt klart värt det när vi själva glömmer av det hela tiden.

Och Sniff ska till Simons mamma och åka till Jämtland med Hollie! Perfekt för en liten vovve att kuta runt i vildmarken. Innan hon åker ska vi försöka hinna ge henne ett bad också, borde reslutera i ännu mer kaos här hemma.

20150903_131935
Två veckor utan mina pälsbollar – hur ska detta gå?? Kommer sakna varje dag!

OCH KANSKE VIKTIGAST AV ALLT: Cliffhangern är över! Frida kom tillbaka förra veckan! Med ett litet mjau så är hon nu återfunnen och väntar uppe i Havsnäs till alla kommer upp till henne igen. Bästa nyheterna. Fatta vad många äventyr hon har varit ute på!

20141211_180306
Snart tillbaka i sin korg igen!

Dåligt med bilder den här gången – har bara en massa foton på juridikanteckningar på telefonen nu för tiden…