This week’s Buzzfeed

Buzzfeed never fails to deliver the nostalgia. My favorite articles this past week are almost exclusively Boy Meets World-related.
(Svensk titel: Här är ditt liv, Cory)

37 Times Shawn Hunter From ”Boy Meets World” Was A Total Dreamboat
24 Lessons We Learned From Watching Eric Matthews On ”Boy Meets World”
18 Things We Learned From “Boy Meets World”
17 Celebrities You Forgot Were On “Boy Meets World”
The Cast Of Boy Meets World Reunited
The 33 Most ’90s Moments On “Dawson’s Creek”

And one related 9GAG-post:
Recent pictures of the casts of 90s TV shows

Boy Meets World


Sidebar: I am actually looking forward to the Girl Meets World-reboot, even though I expect it to be sort of lame and awkward. I still need to watch it, the way I need to watch Baby Daddy even though it makes me cringe sometimes.

The Official Theme Song and Opening Credits
Premieres June 27 in US (Disney Channel)!

[/geek-out]

Thank you, 9GAG!

Sometimes when I’m working nights, I miss my boyfriend. Then I go to 9GAG, and there’s always something there that reminds me of him. This is what my life is like:

9GAG there was a spider

9GAG men are like dogs

This makes me happy.


”Mitt liv som hund” är titeln på min sambos självbiografi. ♥

Jakten på (frusen) röd drink

Efter att jag lämnade min staketbyggande man med en platta starköl och några kilo kött så åkte jag in till stan för att träffa Alexandra. Vi skulle ha setts för en månad sen, men så blev det såklart inte.

Vi har en stående dejt på TGI Friday’s, och i lördags var Sverige Demokraterna mitt inne i sin valkampanj på Normalmstorg, så det var fullt med polispiketer, avspärrningar och folksamlingar runt hela Kungsträdgården. Hur roligt det än skulle ha varit att vända ryggen mot Jimmie Åkesson så fick vi snällt stanna inne på restaurangen, för deras små alarmdosor fick inte gå någonstans.

Vi har haft lite halvtaskig tur på Friday’s vid Kungsan förut, fått fel dryck, fått alkohol i drycker som skulle varit alkoholfria, fått kall mat etc. Det som tar oss dit varje gång är, i mitt fall, deras frozen strawberry margaritas. Alexandra fick Pepsi två av de gånger hon hade beställt rom och cola, trots att vi upprepade beställningen tre gånger. Suck på dig, Friday’s.

Vi hade roligt ändå, särskilt när jag beställde in tequila shots åt oss. Vi har nu bestämt oss för att åka på en frozen strawberry daiquiri/margarita-turné i sommar!


Yuphin på Friday’s vid ett annat soligt tillfälle.

Vi började såklart på Friday’s, som får lite dåligt betyg för lördagen, för min sista drink smakade mer ananas än jordgubb. De två andra var helt okej och mumsiga, men den sista gjorde att vi ville gå vidare.

Vi gick vidare till Vampire Lounge, som INTE har kollektivavtal, men jag har lovat Alexandra jättelänge att vi ska gå dit ändå för att det är hennes favoritställe. (Och alla mina vänner får ETT freebie-ställe när det gäller avtalsfria uteställen.) Deras drinkar var också väldigt goda, men det blir minus för att de saknar kollektivavtal! Deras tequila shots var däremot inte lika roliga, för vi fick verkligen en lågbudgetsörja som knappt gick ner. (Alexandra tog bilder på mig därifrån som jag härmed kräver att få se!)

Alexandra kunde inte använda sitt kort på Vampire Lounge, så för att bjuda igen gick vi till Underbara Bar efteråt, där vi stannade ett tag. Där hade de välmixade och fruktiga daiquiris, och tequila shots som var roliga att shotta för de ville inte tillbaka upp igen.

Efter det blev vi sugna på karaoke och dans, men de ställen vi kände till hade stängt eller höga priser, så vi tar det en annan dag istället. Jag följde Alexandra till tunnelbanan och sen tog jag en taxi hem till min knasige pojkvän som låg och toksov klockan tolv på en lördagskväll. Riktigt partydjur, det där.

Vår jakt på goda jordgubbsdrinkar fortsätter i ett annat äventyr!


Alexandra and I are looking for the perfect frozen strawberry daiquiri/margarita drinks in Stockholm. So far, we’ve found two good ones, and I got brain freeze about a million times. The search continues.
Oh, and we saw a whole lot of police officers because there were racists in the streets.

Första skoldagen

Idag bar det av till stan med skolväskan på ryggen, för idag var första skoldagen!

Först en sväng förbi min psykolog i Fittja för att visa mina hemläxor, och sen in till stan för en snabb sushi på världens mysigaste sushiställe vid Zinkensdamm, Sushi Bar Sone, som har kollektivavtal och god laxsushi – mina enda två krav här i världen.

I alla fall – InfoKomps lokaler ligger vid Södra Station (där det låg ett gaming center förut). Jag har inte studerat där förut, men eftersom det är en distanskurs så hänger det mest på mig själv vad jag lär mig.

Jag ska läsa Naturkunskap 2 i sommar, och min fine pojkvän köpte den halvdyra kursboken åt mig när han hörde att jag försökte få tag i en begagnad! Den kom på posten i fredags, så jag har redan börjat lära mig. Typ.

Nu är det dags för läxor, sen nattpass!

Studier

Staketet

Alla som jobbar med mig vet att det var Elitloppet i helgen. Själv var jag hemma och latade mig efter fem år som Elitloppets bitch.

Det här sysslade min man med när jag låg och sov:

FÖRE:
Terrassen

EFTER:
Uteplats

Staketet

Uteplats

Med hjälp av en vän som var här över helgen så fixade han en jättefin uteplats åt oss! Marsvinen testade den (med sina koppel på) och hittade snabbt ett favoritställe under busken.

De (inte marsvinen) grävde också fram plattorna fram till grinden och flyttade om lite gräs, så det finns plats att plantera saker på sidan. Sötaste grinden!

Min händige man är så otroligt duktig när det gäller att bygga och planera. En gång snickare, alltid snickare!


Simon made a fence this weekend, because he’s awesome like that. No catastrophic accidents whatsoever, and the guinea-pigs love the new yard. Hopefully this contributes to increasing the value of our apartment once we sell this place.
I just wonder how and who will be mowing the lawn?

EU-valet 2014

EU-valet 2014

GLÖM INTE ATT RÖSTA PÅ SÖNDAG!

På söndag är det val till EU-parlamentet, där det fastställs vilka som ska bestämma över EU och svenska lagar och regler, ända ner till din egen hemkommun. Det kan verka komplicerat och tråkigt att sätta sig in i, men det är alltid viktigt att använda sin rösträtt när det är dags för val.

Jag och Simon var iväg och röstade på biblioteket i Huddinge för någon vecka sen, och vi var noga med att rösta på fackvänliga kandidater och partier som vi är bekanta med. Jag röstade på Socialdemokraterna och deras kandidat Lotta Håkansson Harju efter att ha tänkt en stund.

Om du fortfarande är osäker på hur du ska rösta så kan du få vägledning genom Aftonbladets Valkompassen eller SVTs EU-valkompass. Sen ska du självklart själv känna efter vad som känns rätt för dig – jag fick resultatet partiet F! och Miljöpartiets kandidat och det var inte rätt val för mig ändå.

Bra länkar:
Länk till Valmyndighetens officiella sida. Här finns ingående förklaringar till hur du gör för att rösta, vad du behöver och var du ska gå.

FAQ från EU-upplysningen angående valet.

 Schysta Villkor 2014Är du mer nyfiken utöver detta så har några av mina vänner från Hotell- och restaurangfacket gjort ett podcast-asvnitt som heter På med finkostymen – EP-valet.

Det och andra avsnitt hittar du här.

 
 
 
 Så på söndag, ta ditt röstkort och din legitimation och kila iväg till röstlokalen – du kommer inte att ångra dig!

 


Glöm inte att det snart är riksdagsval också! Den 14 september är det bara att återvända till vallokalen och göra’t igen!

Hotell- och restaurangfacket är det fackförbund du ska vara med i om du är anställd på min arbetsplats.

Flexpay.se

Detta inlägg riktar sig mest till alla mina kollegor. På vårt jobb har vi nämligen ett friskvårdsbidrag där företaget betalar friskvård, träningskort, massage och liknande upp till 3000 kronor – och det gäller ALLA anställda. Vi betalar ingenting själva om det understiger den summan, vilket är jättebra!

Gå in på:

WWW.FLEXPAY.SE

Tillsvidareanställda får hem sina inloggningsuppgifter, och om ni tappat bort de så kan ni begära nytt som skickas till er jobbmail.

Ni som är AVA (extra etc.) lämnar in era kvitton direkt till HR-avdelningen. Ert personnummer måste stå på kvittot när ni betalar. Det är våra HR-specialister som ska ha alla kvitton, och ni kan alltid maila de om ni har några frågor. (Det finns olika HR-specialister beroende på vilken avdelning ni tillhör, så fråga er chef om ni inte vet vem det är.)

Detta gäller även sjukvårdskvitton. Företaget betalar all sjukvård upp till högkostnadskortet (1100.- tror jag det är) så spara era kvitton när ni går till läkare och vårdcentral!

Flexpay.se går det även att få personalrabatt på en massa andra saker, som böcker, resor, hotell, elektronik m.m. så se till att ni kollar där om ni vill spara lite pengar!

Själv fick jag mitt träningskort på Fitness 24/7 helt gratis eftersom det bara kostade 2900 kronor. Jag har även utnyttjat rabatten på hotell och resor, på SIBA när jag köpte min dator och när jag köpte mina träningsskor på Löplabbet.

Och jag kan inte förklara hur mycket jag utnyttjat sjukvårdsbidraget, med tanke på hur ofta jag är sjuk eller gör illa mig!


Om ni inte vet om ni jobbar med mig eller inte så arbetar vi antagligen inte på samma företag 😉

Solsting

Idag står det att det är 29 grader varmt på gräsmattan utanför vår terrass, så idag slappar vi bara.

Picture0004

Ungefär tio sekunder efter den bilden togs så rusade de in mellan mina ben för att gömma sig från solen. Så istället gick vi in på terrassen en stund.

DSC_0033

Där fick de sitta fast i datorsladden ifall de skulle vilja springa runt. Det ville de inte. De vägrade också dricka vatten, så när de började pipa så fick de gå in. Jag försökte verkligen stanna ute, men nu har även jag flytt inomhus, för på displayen står det nu att det är 35 GRADER I SOLEN.

(För den som inte vet så kan marsvin vara i temperaturer mellan lägst 17 och högst 23 grader. Allt annat är extremt för de, och antagligen lite djurplågeri. Detsamma gäller även mig, fast min lägsta tolerans är mer -8 grader. För jag svettas i allt mellan -5 och högre.)

I vanliga fall så blir de galna när de får vara ute. Allt mumsigt gräs och springa runt och pipa åt maskar och skalbaggar – jag tror det är en riktig marsvinsdröm där ute. Och jag sitter bredvid med kopplen runt foten och löser korsord, leker med datorn eller tar en tupplur. Idag var det tyvärr för extremt för oss alla.

DSC_0028
Nöjd igen.

Jag ska nog fortsätta chilla inomhus istället. Och byta tröja igen.

Southside Run

Efter den beryktade städningen (eller egentligen medan de fortfarande höll på) så lovade jag Simon att möta honom inne i stan för en promenad. Detta monster till promenad gick från Centralen till Stuvsta, för sista biten orkade jag inte mer.

Simon testade den här sträckan en dag när jag jobbade dagpass, och då hade han på sig jeans, sneakers och en skinnjacka. Det hade han lyckligtvis inte den här gången. Jag hade lite problem med mina skor, som var nya och fina 2010, för nu har mina fötter växt en millimeter och klämmer i tårna. Dumma skor.

Vi traskade på över söder och Hornstull, över läskiga bron och mot Västberga. Sen började min rygg tycka att det nog räckte för den här gången, så det var lite jobbigt när vi kom till parkerna och elljusspåren. Vi såg i alla fall en man som slogs med en lyktstolpe och viftade med armarna, så det var inte helt bortkastat med tid. Jag såg roliga hundar och småkryp, men hade inte tid att ta kort på något för Rally-Kalle Simon vägrade stanna. Sen drack han upp allt vatten också.

När vi kom till Stuvsta så köpte jag en stor hamburgare med ost och räksallad, och sen tog vi bussen hem till vårt nystädade hem. Allt som allt, inte en helt bortkastad dag. Förutom det som tog del i solen.


We walked about 100,000 miles yesterday. Give or take a mile or so. Then I had a hamburger and felt pretty good about myself. I also zonked out five hours before I was supposed to, and slept for fourteen hours. Had nightmares and stuff. Anyway. I be healthy.

Städfen

Vi hade städare hemma igår som jobbade livet ur sig för att få bort den värsta misären som vi och hyresgästen innan ställt till med. Han som bodde här förut hade inte direkt städdille.

Nu har vi testat Städfen och beställde en storstädning som bland annat inkluderar fönsterputsning och ugnsrengöring. Vi har bara en etta på 41 kvm, men de var tvungna att vara två personer OCH jobba över för att få rent allt. Jag skyller en viss del på Rambo och Éowyn (mest Éowyn) som spatserar runt på golvet och under soffan när de känner att de har fått nog. Vi blev i alla fall väldigt nöjda med resultatet – det enda de missade var en gryta och golvet under ugnen, men resten var skinande rent!

Jag valde Städfen för att de har kollektivavtal för sina anställda och är miljömedvetna i sitt val av rengöringsprodukter, och de gjorde verkligen ALLT – jag satt bara ute på terrassen och kände mig lat, sen smet jag in till stan för att träffa Simon så jag slapp förklara varför det ligger fullt med snus bakom våran säng.

I framtiden ska vi anlita de en gång i månaden för hemstädning, och storstädning en eller två gånger om året om det skulle behövas.

Sen rekommenderar jag att INTE försöka hjälpa till när de gnor runt, för jag lyckades välta grillen när jag snällt skulle ställa tillbaka den, så hela uteterrassen behövdes städas… Då smet jag ut på gräsmattan och låtsades njuta av vädret.