Kategoriarkiv: blogg

Juli – Augusti – Sommarlov – Go!

Somrarna är lite tröga här på bloggen. Online-wise harScreenshot_2016-08-09-18-01-40 jag varit upptagen med att redigera texter tillsammans med Kristine (en ny version av Seven Days a Week borde vara tillgänglig ganska snart), uppdatera hela textarkivet och persongalleriet på hemsidan, recensera Super Mario Maker-banor genom Reddit, leta Pokéstops i hela västerort, och se ett okänt antal livestreamar.

Förutom det så har jag fått en ny mobiltelefon av Simon, som är dyrare och större än den jag egentligen ville ha, för tydligen säljs inte små, billiga smartphones längre pga porr eller hur det nu var.

På något sätt har jag ändå hunnit med att göra20160715_151856 saker IRL också, bland annat en massa grillande hemma hos morfar, promenader med tillhörande bad i Grimstaskogen (där vi träffade på två ormar, och sen dess har vi inte badat där mer), utflykter med tillhörande picknick ute i Kallhäll, shopping och bio på Mall of Scandinavia med Alexandra, mammas födelsedag som vi firade ute på Dalarö och på Jimmys Steakhouse, badhushäng med Olivia och Yuphin, äventyr i Jämtland med hela familjen inklusive mamma och Lottie, en roadtrip till Ludvika för att hälsa på Magnus, en del bowling och minigolf, en kombinerad hundpromenad/Pokémonjakt ute på Djurgården med Karin, ett besök ute på Hundöarna och en massa slappande hemma. Min BFF Netflix har verkligen levererat.

Härnäst så väntar kräftskiva, Gröna Lund och födelsedagsfirande!

Jag håller även på att byta mobiloperatör, vilket är ett litet helvete i sig, med spydiga säljare, virriga kundtjänstoperatörer, den hårfina skillnaden mellan bindingstid och uppsägningstid, och mobiltelefoner som vägrar vara små. Just nu har jag två mobiler och två nummer och två operatörer och en miljon olika laddare. Tre och Telenor har verkligen berikat min sommar.

Vi har även testat Sellpy.se efter ett tips från Alexandra, och skickade iväg en massa saker som vi sorterat ut från alla möjliga ställen. Till en början fyllde vi en (stor) påse med saker som de kom och hämtade härom veckan, så får vi se hur det fungerar. Just nu har de mycket att göra och om fem veckor tittar de på våra saker enligt hemsidan, så det är definitivt inget alternativ för den som vill tjäna snabba pengar.Screenshot_2016-08-06-16-21-37

Alexandra har även försökt förklara Snapchat för mig, för Magnus har skickat snaps till mig hela sommaren så jag bestämde mig för att logga in och se vad det var. Fattar fortfarande ingenting, men med en ny mobil som klarar av att ha mer än trettio appar installerade så skadar det ingen att ha kvar programmet.

På tal om Magnus så har hans band Angstbadan Blues Trio släppt en singel, Feather in the Tree, som går att hitta på Spotify. De spelade den på releasefesten för EP:n förra sommaren, och det är en av mina favoritsånger.

Jag lovade sist att det kommer några sista inlägg från vårterminens kurser, så det ska jag försöka slänga ihop innan höstterminen börjar. Framförhållning FTW. (Om någon är intresserad av att köpa kursböcker redan nu så går det bra att maila.)

Jaja, jag vet att alla egentligen bara väntar på den här delen:

20160710_153730 20160714_151504
Sniff hos morfar, och Olivia på promenad med Sniff (och ibland tvärtom).

20160713_163146 20160713_183241
Sniff umgås med mamma på hennes födelsedag!

20160713_135140
Mamma och Sniff @ Stegholms gård

20160717_203903 20160720_144931
Lottie och Sniff i Havsnäs! Sniff var ute på sjön för första gången.

20160720_144948
Sniff och jag @ Flåsjön, Havsnäs

20160719_132826
Mamma, Lottie och jag @ Hällingsåfallet, Gäddede

20160805_145338 20160804_104546
Sniff @ Hundöarna, Drottningholm, och söta röda pandor @ Kolmården

20160804_115109
Avslutar med två sjölejon som skriker åt varandra. Sommaren 2016!

Sökord på campciabatta.com! Part Deux

För bakgrundsinformation, besök del ett i denna härva.

Vi vadar vidare i sökordsträsket, och börjar med en politisk liten pärla:

lotta håkansson harju
Jag personröstade på henne i förra valet – hennes son lärde mig allt han kunde om fackliga skolinformationer, fast det jag främst lärde mig var att jag är livrädd för tonåringar i gymnasieåldern. Min karriär som skolinformatör var rätt kort, så att säga.

dawson creek hbo nordic
Jag testade nog HBO Nordic i ungefär två dagar innan jag tröttnade. Kollade igenom hela säsong 4 av Veep, hittade inte resten av säsongerna, lackade ur, och gav upp. Dessutom: de kan ha fixat det här nu, men när jag testade deras streamingtjänst så spelades inte nästa avsnitt upp automatiskt när jag såg på en säsong. Väldigt irriterande. Kort version: Jag vet inte om Dawson’s Creek finns på HBO Nordic. Här finns DVD-boxen, det är rabatt just nu.

www.flexpay.se
Favorit i repris: De heter www.benify.se nu. Häng med lite.

tecknad film modig borta från netflix
Jaha, vad tråkigt. Här kan du kontakta dem och tala om det för dem direkt.

campciabatta
Just like the title of this cartoon!

annorlunda tiknamn
Sniff är inte ett annorlunda tiknamn. Unikt och fantasifullt, kanske. Om vi hade döpt henne till Snorlax så hade det kanske funnits en poäng i sökningen.

viaplay sämre än netflix
The neverending story. Ni är båda lika fina, hörrni.

lovön svampställen
Jag ska kolla min kantarellkarta. Mmm, nix, Lovön finns inte med där. Menade du: hundar?

tiknamn tecknad serie
Hmm… Pimpa?

great gatsby viaplay
Hördu, jag vet inte. Du kan få låna min DVD om det kniper.

bästa labradorkenneln
Den bästa labradorkenneln är såklart Twigg’s.

tretorn viken
Jag har ett par röda Viken W från Tretorn. Leta ej längre, det är de enda stövlarna du någonsin kommer vilja ha! Förutom om du ska vandra i något träsk – de är rätt tunna och inte så välanpassade för hårt slitage.

men at work netflix viaplay
Äh. Den här serien var väl ändå inget bra? Trots förutsättningarna: Steven Hyde, Zach Stevens, Warren Mears och Mike Cannon jobbar på kontor tillsammans. Men sen så ändrades deras rollfigurer till tråkiga hipster yuppies eller nåt? Nej.

fick ig på bokföringsprovet från påhlmans
Tråkigt. Du kanske borde ha pluggat lite mer baskontoplan och flamsat lite mindre? Bara en tanke.

hundstt åkeshov
Menade du: Hundstallet Åkeshov?

paralegal ciabatta
Okej… Kan väl ha förståelse för att en del kanske vill äta en ciabatta i samband med träningen, men på vilket sätt är det här relevant? Vill du ha tips på vilket pålägg som passar bäst till lektionen i Försäkringsrätt, eller vadå?

http://www.campciabatta.com/?p=582
Hmm… Så nån har alltså skrivit in hela URL:et på inlägget i sökningen? Va? I call shenanigans. (Inlägget handlar om när jag fick tillsvidareanställning på min nuvarande arbetsplats, och bröt foten samma dag. Ah, dessa minnen.)

paralegal lagboken
Yup, du behöver Lagboken om du ska bli paralegal. Ska du läsa på Påhlmans så kanske du har sån tur att det här händer igen.

solsting marsvin
Marsvin är väldigt känsliga för temperaturer. De ska inte stå dragigt, i direkt solljus eller nära ljudkällor. Ljud är visserligen inte en temperatur, men de är känsliga för det också. Rambo till exempel, han blir skitlack när han hör hip-hop.

http www hundstallet åkeshov
Jag tror vi har gått igenom den här redan. Orkar inte länka igen. Scrolla uppåt.

stevia kladdkakemuffins
Den här har vi också klarat av redan, fast i förra inlägget. Scrolla uppåt och klicka på länken högst upp och scrolla neråt. Eller nåt.

viaplay top gear
Top Gear finns på Viaplay. Inte alla säsongerna.

p9orna
P9:orna är paralegalklassen ovanför oss, som tar examen nu i sommar. Vi är P15:orna (whoop, whoop!) because that makes sense if you think about it.

hittar inte once upon a time på netflix nu i novemner 2015?
Nähä. Som sagt, klaga på dem istället. Eller läs Fables. Ja, gör definitivt det istället.

fonduegryta clas ohlson
Du kanske kan köpa din fonduegryta på ett bättre ställe än Clas Ohlson? Vi köpte en pastaslev där och den var skitdålig.

hundar i hundstallet åkeshov
De är riktigt söta för tillfället, passa på!

wimseys kennel
Varsågod. (Testa Twigg’s istället!)

realityserier på netflix
Det här kanske inte är superrelevant, men det gick en dokumentärserie på Netflix om Kina som mamma tyckte var spännande. Pandor och natur och grejer. Kanske nåt att överväga?

kollektivavtalsmat
Kollektivavtalsmat är den bästa maten. På Schysta Villkor kan du se om företag i hotell- och restaurangbranschen har kollektivavtal.

sista veckan innan vi går in i en ny månad
Jahapp. Så typ var fjärde vecka i all evig framtid?

juridisk skrivguide pdf
Nä, men här får du Myndigheternas skrivregler och Svarta listan – ord och fraser som kan ersättas i författningsspråk istället.
Om du ska ha en juridisk skrivguide så kan du köpa den här, den har jag.

stövlarna höll inte vatten
Olyckligt, men cool story, bro.

pizza hut
Mums! Min favorit är pepperoni och såna där vitlöksbröd med fårost och soltorkade tomater. Yummy!

mio mega
Har redan visat bild på vår soffa. Den är från Mio och den är megastor.

tecknade kräftor
Testa Den Lilla Sjöjungfrun. Eller, han var nog en krabba. Aja, same shit.

sos till pica med svamp och ust
Err… Du vill skicka ett SOS till Pica som är ute och plockar svamp i närheten av Uppsala Säkerhetsteknik? Lycka till!

hundstallet åkeshov
Det börjar bli lite väl många upprepningar nu, så jag buntar ihop er:
once upon a time hbo nordic
http://www.campciabatta.com/?p=1637 – bra försök att gömma dig, men jag vet att det är du igen, Stevia.
påhlmans paralegal
viaplay vs netflix vs hbo
labrador retriever uppfödare
hbo nordic vs viaplay

underbara bar ägare
Jag vet inte vem som äger stället, men de har varken kollektivavtal eller är trevliga mot uteliggare, så de får ingen rekommendation av mig.

test läsförståelse anställning juridik
Jag tar för givet att du kan läsa om du söker en anställning inom juridik, och det borde rimligtvis en arbetsgivare också göra. Särskilt om du har en examen inom juridik. Sök jobb hos en vettigare arbetsgivare istället.

nyårsfirande 2015
Denna är relaterad med nästa sökord:
bilder happy dog clarion
Fast vi var på Connect Hotel och var glada, och vi har inga bilder på det. Sorry lorry.

åkeshov fik
Vid tunnelbanan, nära Hundstallet, finns ett fik som tillåter hundar. Och en liten djuraffär bredvid. Ta med vovven på en utflykt, vetja.

kötid hunddagis
Sniff går på världens bästa dagis, Grimstalyan i Grimsta / Vällingby. Det var noll dagars kötid dit. Det andra dagiset på vår lista hade en kötid på upp till ett år. Vi ställde oss på kölistan i november och de har fortfarande inte hört av sig, och vi kommer definitivt inte sluta på Grimstalyan även om de gör det. Grimstalyan finns på Facebook också! Har ni tur kanske ni får se en glimt av Sniff!

dippers kennel erfarenhet
Noll erfarenhet. Här är deras hemsida.

omdömen paralegal påhlmans institut
Mitt omdöme är 7/10. Vill du ha en utmaning, gå juristutbildningen. Vill du bara ha ett jobb inom juridik, satsa på domstolshandläggare, de anställer vanliga människor utan tidigare erfarenhet och ger dig utbildning på plats. Vill du gå en teoretisk juridikkurs, med inslag av ekonomi och en hel del muntliga presentationer, som ger dig förutsättningarna att jobba som juridisk handläggare, administratör, kontorsansvarig och liknande inom affärsområden som juridik/ekonomi – då är paralegal perfekt för dig. Vill du gå en praktisk kurs med lite teori, testa drejning.

nja 2013 s. 524 rättsfallskoncentrat
Trasig dörr. Konsumenten förlorade ända upp i högsta domstolen. Mer orkar jag inte läsa, men det är en bra början för ett rättsfallskoncentrat, tycker ni inte?

musuque am betalae bil messoine youtube
Innan jag googlar så gissar jag att en moské har köpt en bil genom ett kommentarsfält på Youtube, och nu krånglar det med betalningen?

Nä, jag blev inte klokare av att googla.

övningsfrågor köprätt
Absolut, naturligtvis ska du få en sån:

Vilka rättigheter har du som konsument, och vilka skyldigheter har företaget gentemot dig om du som konsument köper en laxask, men istället för sex laxar så innehåller asken bara fem laxar?

Bonusfråga: Vad gäller om du istället köper laxasken genom ditt företag?

Fler övningsfrågor ges på begäran.


Det var (typ) allt! Vi bortser från att det kommit in en hel hög nya sökord sedan jag kopierade den här listan. Ha så kul, hörrni! Vi gör om det här igen om tretton år!

Sökord
Toppnoteringarna är svårslagna, dock.

Sökord på campciabatta.com

Okej, så av någon outgrundlig anledning så blev gårdagen bloggens mest besökta dag någonsin. Kanske är läsare desperata efter tentatips, eller så är det den gula färgen i bilderna som drar till sig uppmärksamhet. Hursomhelst så tänkte jag ta tillfället i akt och bemöta de sökord som folk letat sig hit igenom. Vissa hittade kanske vad de sökte (hej, paralegals!), andra har nog blivit mäkta besvikna (du som sökte på lavemang, till exempel – wtf dude?)

Under bloggens levnadstid under sin egen domän så har åtskilliga sökningar dirigerats hit. Tiden innan WordPress räknas inte, för då skulle vi vada igenom över 13 års sökningar. Ain’t nobody got time for that. (Fan, vad gammal jag bloggen är.)

Här är de mest relevanta, konstigaste, WTFigaste och rent apgalnaste sökorden hittills, från mest till minst sökta. Jag förklarar så gott det går och ska försöka slussa er vidare bäst jag kan.

foxred labrador
Populäraste sökordet för campciabatta.com, 20151029_163618vilket är helt okej för Sniff är faktiskt en labrador och hennes päls är i färgen foxred – men för oss vanliga Svenssons så är hon ju olika nyanser av gul. Och eftersom hon är den mest omskrivna figuren i hela rollistan så har hon nog gjort sig förtjänt av topplaceringen!

munkvretens labradorer
Andra platsen säkras av en labradorkennel som Sniff inte kommer ifrån. Sniff, jaktlabrador av finaste sort, kommer från Twigg’s. Ni som letar information om Munkvreten hamnade antagligen här pga listan jag gjorde under labradorkennelefterforskningen. ( < Bra sökord, förövrigt.)

flexpay rabatt på siba
Ja, de som är anställda vid ett företag som använder sig av Flexpay, numera Benify, har rabatt av varierande slag på Siba. Eller hade, i alla fall, har inte kollat på senaste tiden. Tack Benify för mina billiga träningsskor, btw!

viaplay netflix
Jag jämförde Viaplay och Netflix för ett tag sen, med ambitionen att även testa HBO Nordic och C More, samt skriva om det. Har testat, sket i att rapportera tillbaka.
Snabbrecension: Vi prenumererar nu på Netflix och C More. Sa bokstavligen upp Viaplay igår. Sa upp C More Sport vid årsskiftet pga de sög, bytte till TV4 Play, som nyligen la över all sport på C More. Därför är vi tillbaka. HBO, varför har ni inte alla säsonger av era EGENPRODUCERADE serier för? Netflix har bra utbud men den som ansvarar för undertexterna verkar vara ett riktigt miffo.

På riktigt, vem översätter Don’t Stop Believing med Dansa i neon? Vem?!

hundstallet åkeshov jul
Familjen minus Rambo var på Hundstallets julmarknad och vann en övernattning på hotell över nyår på Connect Skavsta Hotell, där vi hade roligt som tusan! Jag tvivlar på att det är den information dessa sökande letade efter dock, så här. (Söker du en ny fyrbent bästis, kolla in deras hundar för omplacering!)

mio möbler sverige mega divan
Den är gggreat! Vi är två personer och en hund, och ibland ett marsvin,DSC_0047 som delar på denna monstruösa konstruktion, och den är bekväm, mjuk, tålig och STOR. Enda nackdelen är väl att om något försvinner i den så är det borta ungefär för alltid. Städpatrullen som storstädade åt oss i januari hittade mynt, tändare, hundgodis och en hög med strumpor i den.

träning ciabatta
Inte vet jag. Någon vill komplettera sin träning med en ciabatta, antar jag. Jag har inget svar på detta. Recept mottages i kommentarsfältet.

sommarplaner
Vem vill söka på någon annans sommarplaner? Vad är relevant med det i förhållande till dina egna sommarplaner? Jag är genuint nyfiken. Svar mottages i kommentarsfältet.

flexpay.se
De heter Benify.se nu. Häng med lite.

netflix vs viaplay
Åh, får jag fortsätta rage:a om det här? Hurra! Viaplay, varför envisas du med att ta bort serier jag kollar på precis när jag är inne på sista säsongen? Det är ju nästan så ni driver en till närmsta torrentsite. I mean, come on…

sockerfria kladdkakemuffins
Jag bakar sockerfria bakverk åt min svärmor som är diabetiker. Eller, jag gjorde det en gång, för jag är egentligen inte så förtjust i att baka, men för vissa personer gör jag undantag. Hursomhelst: Tack Stevia!

ugly betty viaplay
Jag har aldrig ens sett ett avsnitt av den här serien, så om ni kommer hit för information så har ni kommit fel. Jag kan inte ens kolla upp om Ugly Betty finns kvar på Viaplay, för vi har som sagt avslutat prenumerationen.

hemgorda leksaker till marsvin
Aldrig tillverkat en leksak åt Rambo i mitt liv. Han är inte så lekfull av sig. Han hade en pingelboll och en leksakssnurra, men han lackade ur och kastade ut dem ur buren. Han underhåller sig själv, så att säga. Men för att vara lite hjälpsam: Hemgjorda stavas med ’gj’.

baby daddy images
Jag har inte sett den här serien på ungefär hundra år, men det finns nog en bild här. Testa Google Image, de har antagligen fler bilder. Jag tar för givet att det är TV-serien som eftersöks, för era egna baby daddies har jag ingen koll på. Testa Tinder?

processrätt inlämningsuppgift
Olyckligtvis så är jag inte till någon hjälp här heller, för jag har inte haft någon inlämningsuppgift i processrätt, förutsatt att det inte är ett rättsfallskoncentrat eller rättegångsreferat som ni eftersöker. Skillnaden mellan de båda är snarlik: ett rättsfallskoncentrat är ett sammandrag av en dom (baserat på t.ex. ett NJA-nummer) där du läser alla 80 sidor domtext och sen återberättar allt om domen så kortfattat som möjligt – rättegångsreferatet görs genom att närvara på en rättegång och sedan sammanfatta domstolsbesöket så kortfattat som möjligt.

Hade det här något med din sökning att göra? Om inte så kan du anse det här som en freebie.

trasig tand marsvin
Om ditt marsvin har en trasig tand så föreslår jag att du tar den till en veterinär innan det blir värre. Rambo går hos Hässelby Veterinärpraktik och tidigare var han patient hos Doctrivet i Huddinge. Jag rekommenderar båda. Ta hand om ert fluffmonster!

boy meets world cast
Bra fråga, jag tror inte jag minns de allihop men vi gör ett försök: Ben Savage – Cory Matthews, Rider Strong – Shawn Nånting, Will Friedle – Plays with Squirrels, Gamla gubben – Mr. Feeny, mamman och pappan Matthews, blonda lillasyster Morgan, Joey Lawrences lillebror – Jack Hunter (just det, Shawns efternamn är Hunter!), Topanga, tjejerna som inte var Topanga (Angela och Rachel, tror jag), läraren som var med i en MC-olycka och bara försvann helt plötsligt. Jag tror det är alla. Vinner jag nåt pris? Kanske bättre ni går hit istället.

kan man begära nya sjukvårdskvitton?
Det vette fan. Antagligen?

studentlägenhet
Har ingen till övers just nu, men tack för visat intresse.

marsvins soffor
Eh… Om jag försökte sätta Rambo i en soffa så skulle han inte bli glad. Han sitter i vår soffa, och det blir inte heller någon glad av.

” fixa ragg åt ”
Alltså… Nej, jag kan inte fixa ragg åt dig. Lyssna på en Taylor Swift-låt eller nåt. Hon verkar veta vad hon håller på med.

aik
Jag är den absolut sämsta källan för AIK-information. Jag kan namnet på två spelare, och ibland glömmer jag av om de är fotbollsspelare eller hockeyspelare. Tur att färgerna är fina i alla fall, så jag kan ha på mig deras merch. Men ställ inga frågor om ni ser mig i AIK-kläder. Jag kommer ändå inte kunna svara. (Eller så hittar jag på nåt.)

födelsedag del 1
Kul att min 30-årsfest är så populär och efterfrågad att folk faktiskt googlar efter den! Om ni älskar mig så mycket så går det bra att skicka presenter så här i efterhand. Eller så kan ni donera pengar till Alzheimerfonden. Fast helst pressies, så klart!

es1-311.c4d1
Jag tror det här är produktnumret till min Acer-laptop. Den är rätt strulig – till exempel så slutar musplattan att fungera ungefär hela tiden, så jag har en trådlös mus till den istället. Och den är rätt seg. Köp nåt bättre om ni är i köpartankar.

soffa rambo
NEJ RAMBO HAR INGEN JÄKLA SOFFA HERREGUD VILKET TJAT VAD SKA ETT MARSVIN MED EN SOFFA TILL???

baby daddy tv series wallpaper hd
Nej. Om du ska ha ett wallpaper föreslår jag nåt med dinosaurietema.

paralegal literaturlista paralegal 2014
Äntligen en vettig sökning som jag faktiskt både har bloggat om och har ett relevant svar på! För den som har missat det så har jag samlat alla inlägg om min studietid på Påhlmans Handelsinstitut i ett enda stort inlägg som uppdateras efterhand. Paralegal – Alla Inlägg. Detta inkluderar självklart även kurslitteratur – litteraturlista – kursböcker – etc.

cornelis vreeswijk låtar rom och coca cola
Va? Har jag i något inlägg nämnt Cornelis Vreeswijk, Italiens huvudstad och min livslånga kärleksaffär med Coca-Cola? Jag dricker inte rom och Cola (eller alkohol överhuvudtaget), så någon bättre förklaring har jag inte.

hbo nordic olika profiler
Jag är fortfarande besviken, HBO Nordic! Mer har jag inte att säga!

stand by me batman
Bästa crossovern ever. Gordie LaChance växer upp och blir Batman, och drar runt och hämnas alla de som orsakade hans gamla vänners död. För, spoiler alert, de dör allihop i boken. Men läs den ändå!Den kanske slutar annorlunda i den svenska översättningen?

sharknado viaplay
Hmm… Osäker om jag faktiskt sett den här filmen eller inte. Litegrann, tror jag. Och jag tänker inte kommentera mer angående Viaplay. Ni vet vad ni har gjort.


Jag tror jag bryter där för den här gången och tar resten i ett annat inlägg. Vänta så ska ni få en cliffhanger: Hur lång är kötiden till hunddagis? Varför finns inte Once Upon a Time på Netflix längre? Var det någon som fick IG på bokföringsprovet?

Nej, jag sa aldrig att det skulle vara bra cliffhangers. På återseende!

Co-Stars

Precis som vilken grym berättelse som helst så innehåller min historia ett antal viktiga nyckelpersoner. Återkommande karaktärer som dyker upp då och då.

Vi börjar med de viktigaste, som enligt min långa lista av kategorier är de som nämns oftast.


About Me
Stuff I Like
Like all good stories, mine features a bunch of recurring characters. Here are the most important ones and the ones I mention plenty. (Just look at the pretty pictures if you’re not Swedish or don’t trust Google translate.)


Mamma

 

 

 

 


Simon
Simon är en blond snickare som tumlade in i bilden när det var som mest kaotiskt för oss båda. Han hjälpte mig att återfå struktur och balans i livet, och vi har varit oskiljaktiga ända sen vi träffades. Vi delar numera ett spännande liv som innefattar bostadsrätt, valp, ett galet marsvin och andra familjebryderier.
Simon är min vän och min sambo, min stora kärlek och mitt höga blodtryck, min absoluta favoritperson och min trygghet.


Jennie
Jennie och jag har varit oskiljaktiga sedan gymnasiet, fast vi har gått i parallellklass med varandra sedan förskolan.

Folk tycker att vi verkar vara så olika varandra, och det är vi också, men när jag tänker efter så är hon den enda som jag brukar ha riktigt roligt tillsammans med; den enda som jag skrattar tills jag nästan tappar andan tillsammans med.

Det var Jennie som nästan dränkte mig den gången jag skulle lära henne simma. Det är Jennie som får mig att skratta varenda gång vi ska beställa något från pizzerian. Det är Jennie jag kommer att sitta med i parken om femtio år och prata dalmål med och spana in mopsar på gräsmattorna.

Trots att vi tycker olika och prioriterar olika så är vi ändå bästa vänner. Jennie är en av de viktigaste personerna i mitt liv och det närmsta jag någonsin kommer till att ha en syster.


Kristine
Kristine and I live almost 4,000 miles apart. In 2003 she left a review on one of my stories, and shortly after that we started writing together. In 2010 we met for the first time. She is the person I have known the longest, apart from Jennie.

She’s the only one I tell everything. She helps me with my poblems and shares advice across the atlantic. She’s the voice of reason to my impulsiveness. She’s loyal and honest and everything that I value in a friend.
There have been times when we haven’t been able to talk as much, but unlike other online friends you have, we never fall out of touch.

We argue and debate and write stories together, and never once do I think it’s a bother to have my best friend on the other side of the world.


Farfar
Sista gången jag såg min farfar var i korridoren på ålderdomshemmet. Jag och Sting var där för att hälsa på, för första gången på minst två år. Familjen var splittrad och farfar kom i kläm. Jag ångrar varje dag att jag inte gick dit oftare.

När jag var liten var jag farfars tjej. Jag följde efter honom överallt och väntade i fönstret när jag visste att han var på väg hem. Han var världens snällaste, och världens roligaste och han hade alltid tid att spela kort eller Fia-med-knuff med mig.
Jag lovade honom att jag skulle ”försöka få det att fungera” – livet, förhållanden, arbete. Jag tolkade det som att jag alltid ska försöka göra mitt bästa. Att jag alltid ska försöka vara så lycklig som möjligt.

En stor del av mig sörger fortfarande hans bortgång. Jag känner mig fortfarande lite tom. Som att en del av mig fattas, och alltid kommer att göra det.

Men han finns alltid med mig. Överallt. Han vakar över mig. Alltid.


Cimmen
En gång för längesen, när jag fortfarande var liten, vaknade jag av att Cimmen gnällde utanför min dörr. Skrapade med tassen på dörren och gnällde lite till. Efter en stund gick jag upp för att se vad det var som pågick, och då möttes jag av en rökig hall. Nere i köket har en kastrull råkat bli bortglömd och hela huset var rökfyllt. Tack vare Cimmen så fick både vårt hus och jag vara kvar.

Från att vi först möttes så var han och jag bästa vänner. Han vaktade mig från främlingar, och när jag blev äldre spelade vi boll tillsammans och läste sagor. Det gick liksom inte att vara ensam, och så fort jag var ledsen fanns det alltid någon som förstod och kunde trösta.

Livet blev svårare efter att han försvann. Som tur är så fanns han, precis som farfar, alltid vid min sida. Det gör han fortfarande.


Rambo & Éowyn
Rambo and his sister was the dreamteam. They used to chase each other and bicker and fight over the same leaf of parsley, and they only played with their squeaky ball when I wanted to sleep, and together they drove me absolutely crazy.

Éowyn the serene, white lady of Norsborg, passed in August 2014. Rambo and I miss her terribly. However, Rambo is still causing a riot in his box, screams bloody murder when he knows there’s a treat waiting in the kitchen and is a general pain in Simon’s butt, especially when there’s an important game on TV.

Rambo is our baby, and he’s spoiled as hell and always comes with us on when we go on vacation to my mom. Ever since his new baby puppy sister arrived, he hasn’t spent a single day alone from her (probably to his slight exasparation).


Sting
Så, ni minns historien om den andra hunden? Möt hans exakta motsats. Hade Stinky träffat på ett rökfyllt kök så hade han antagligen tagit en liten tupplur innan han letat reda på hjälp. Inte riktigt, men nästan.

Lyckligtvis så råkar han vara världens sötaste lilla hund. Inte så himla smart alla gånger, men rolig och sprallig och mysig. Han håller koll på min mamma och hennes familj, inte så mycket för att hålla huset säkert utan mer för att hålla dem sällskap.

Stinky gillar att springa runt och låtsas jaga. Han gillar inte korpar. Han har söta små tofsar på öronen och för att återskapa första gången han träffade Rambo och Éowyn så behöver ni bara titta på Kalle Ankas julafton när Piff och Puff och Pluto ryker ihop.

Sting, världens modigaste hund, gick bort från oss 2013. Han är oändligt saknad.


Yuphin
Från Facebook om Yuphin: ”Allt med Yuphin är så HIMLA roligt, alla som inte är vän med henne borde verkligen bli det för det är möjligt att hon är världens bästa människa! ♥”

Hälften av alla äventyr som jag har upplevt de senaste åren har varit med Yuphin. Vi har matat elefanter i Thailand, tumlat nerför ett berg med snowboard och skidor i Romme, ätit en miljard dumplings i London, druckit ännu fler strawberry daiquiris på Friday’s, träffat tigrar på Kolmården och partat i Örebro.

Jag har känt henne sen 2010, och vår årliga tradition med kräftor och Disneyfilmer har inte missats ett enda år. Det går inte att ha tråkigt med Yuphin. Nu när vi bor närmare varandra kan vi leka oftare – Baby Puff Olivia och Miss Sniff får ibland också vara med.


Karin
Superb vän som jag lärde känna när hon försökte scoopa upp mig från golvet under Steg 2 i Tylösand. Hon är den som bjuder mig på alla de roligaste temafesterna. Karin är en unik och fantastisk person som är godhjärtad rakt igenom och som jag verkligen värdesätter som min vän. Jag har haft så himla många roliga dagar och kvällar med henne, och allt blir genast bättre så fort jag ser henne.
Karin har en pojkvän som heter John, och hon är en begåvad konstnär med oändlig kreativitet.


Miss Sniff
Twiggs' Touch Line Vår lilla valp som föddes den 29 oktober 2014!

Hon är från kenneln Twiggs och på juldagen samma år kom vår nya familjemedlem hem till oss. Sedan dess har det knappt varit en lugn stund, och när det har varit lugnt så har det varit något lurt på gång. Och så fort vi är ifrån henne längre än några timmar så är saknaden så enorm att det knappt går att beskriva. Vår lilla valp är vårt allt, och kommer alltid vara minstingen i familjen.

Lilla Sniff är självklart också Rambos lillasyster!


Lottie
20140725_172514 Mammas lilla yrväder, ettrig chihuahua/chinese crested powder puff/jack russell/svartbjörn (om du frågar Lottie) som älskar att springa, bråka med andra hundar som går på andra sidan gatan och vakta sånt som inte behöver vaktas.

Lottie kommer på besök till Stockholm ibland, och då är hennes favoritsysselsättningar att ignorera Rambo, skutta på Simon och hälsa på hos Simons morfar.


Övriga familjen


Lillebror
Min lillebror heter Fredrik och bor i Avesta. Han hälsade på för några år sen.


Andra småbröder
Jag har en hel massa styvbröder och låtsasbröder – jag kallar alla för mina lillebröder. Det blir enklast så. Magnus träffar jag mest, och han brukar hälsa på i Stockholm och gadda ihop sig med Simon mot mig. Han är med i bandet Angstbadan Blues Trio, och jag hoppas lite smått på att han blir rockstjärna så jag kan få en ponny.


Simons familj
Simons familj är ofta med på ett hörn i bloggen – hans mamma, morfar och morbror Stefan är de vanligast förekommande personerna, och jag är jätteglad över att jag fått en så fantastisk svärfamilj!


Personer som dyker upp lite då och då:


Andra viktiga personer i mitt liv:

Yasemin – mitt hjärta som alltid ställer upp och skulle vända uppochner på hela världen för mig om det skulle behövas. En sådan otroligt lojal vän borde alla ha, och det är få jag litar på så mycket som henne.
Emma – min roliga och trygga punkt här i livet, som finns i Avesta och som alltid gör mig glad. Hon har de bästa råden och finns alltid där när jag behöver någon att prata med.
Alexandra – min vapendragare och partner in crime. Vi har hängt ihop sen vi parades ihop på universitetet, och ungefär tusen lyxiga middagar och ännu fler margaritas senare så har vi tagit oss igenom livets mödor tillsammans.
Simona – klasskamrat extraordinaire som försöker få fart i mig när det gäller allt från att plugga, träna, äta grönsaker och bara leva. Vi ska tillsammans utgöra Sveriges toppskikt av blivande paralegals, är det tänkt.


Senast uppdaterad 2016-04-26 – tidigare lista finns här.

About Me

I’m CJ.

*

I come from a small town in Sweden. We’re the home of the largest dalahorse in the world. Google it.

My best friend and I grew up together but apart. She’s the only one I kept in touch with after I could finally leave my little small town world. I would never go back, if it wasn’t for the fact that my mother still lives there.

I had a clueless but happy childhood.

*

I moved to Stockholm when I was 21. I applied to university just so I could get student housing a.k.a. somewhere to live that was far away from home. I love Stockholm; it’s my favorite city in the world and Sweden is an awesome country to live in.

So far, I’ve lived all across the city. I lived with my then-boyfriend in the north, and a co-worker in the inner city. Then I moved west, and for a while I lived with my best friend in the south. Now I’m back in suburbia, where I live with my boyfriend, a guinea-pig and a puppy.

The big city lights from the inner city are beautiful and blinding. My only dream is to live there one day.

*

I used to have a big family, but now I only have my mother. She is the best person I know, and I admire everything about her. Her strength, her patience, her good heart and her selflessness. I’m less than a fraction of her greatness.

The people that have influenced me the most are my mother, my paternal grandfather, my maternal grandmother and the dog we had when I was little, who was also my best friend. Three out of four are dead, and I never actually met my grandmother. I still believe of all my heart that she looks out for me.

I have strong faith in the fact that I will get to see them all one day, and I try my best to make them proud of me.

*

I studied at the English institution at Stockholm University. When I first started, in 2005, I wasn’t as interested in the subject as I was in being away from my hometown, so I dropped out after two semesters and got a job.

Five years of work experience later, I came back to finish my degree. I have a genuine interest in the language, and due to the fact that I’m trying to write stories in English I figured it would come in handy.

Right now I’m studying to become a paralegal, which isn’t yet a well-known profession in Sweden, but it’s on the rise. I graduate in 2017.

*

Work. I started out in the business to make money. I was inexperienced, irresponsible and didn’t have much confidence or pride in what I was doing.

Needless to say, my first employment didn’t end flawlessly, but it taught me a lot of life lessons. It taught me loyalty, integrity, a sense of right and wrong. It taught me to be honest and to follow my instincts.

Two days after I had to quit my job, my current work place called me up and told me to come in for an interview. They hired me the same week.

I take pride in what I do and the company I work for. I still love what I do for a living; I go to work because I want to and I meet all kinds of fantastic people. Most of my friends work with me. Most of my adult life happened in association with my work.

I wouldn’t want to be anywhere else, and hopefully they’ll find a place for me once I graduate.

*

What else? My dinosaur obsession. I’ve dreamt about dinosaurs since I was but a wee lassie. Jurassic Park changed my life. When I realized there was a book, my heart pretty much exploded.

I have long, serious discussions about the probability of a velociraptor breaking into my job and causing mayhem. What she would do, where she would go first, how long it would take for her to figure out how to open our doors using a security badge.

Yeah, dinosaurs are awesome.

*

A few years ago when I was going through a rough time, I decided on a whim to go to the pet store and pick up a pet.

A cab ride later, Rambo the Brave and Éowyn the Serene entered the apartment for the first time. Neither of them live up to their names.

I usually spend my weekends admonishing them for kicking hay and poo on the floor or knocking over their lamp. We watch TV and movies together (they dislike Glee). Their hobbies include driving my boyfriend crazy and whining really loud whenever he watches important sport games. They hate taking baths, and one time while I was on Skype with my mom, a fight broke out and one of them bit me.

All in all, we’re a typical family. Éowyn passed away awhile ago, but Rambo struggles on, with a vengeance. Not really. He’s mostly eating cucumbers and letting me spoil him.

*

I write. I wrote when I was a kid. I made up stories to tell my friends and my cousins. Not only was I a spectacular liar, but I became a decent storyteller as well.

I write long stories and short stories. They usually feature the same characters and settings. I plan to publish something epic one day. I just can’t decide if my story takes place in the future or in space. My penname used to be Cimmy. I haven’t decided what my grown-up penname should be yet.

Most of my stories are in English. English is not my first language, but I make it work. My co-writer Kristine has taught me most of what I know.

My goal to become a good [young-adult] writer includes experiencing a lot of things. It also includes reading a lot of books, good or bad. (I took the course English Literature for Young Readers at Stockholm University.)

So, real life experience, reading and writing anything I can think of should make me into an author one day. Or a really annoying know-it-all. Time will tell.

My read to achieve book list & The Reading Challenge – both entries are in progress.

*

One of the greatest moments of my life was watching the Detroit Red Wings live at Globen in Sweden when they opened the ’09-’10 season against St. Louis. Even though they lost.

I’ve been a hockey fan most of my life. I have the jersey and the memorabilia and the autographs and the trading cards. My second cousin went overseas in ’91 to play for the Red Wings, and he retired in 2012. He was my hero when I was younger.

He also scored the winning goal in the 2006 Winter Olympics. 16:07.

(I have three crowns tattooed at the back of my head.)

*

I travel a lot. Sometimes with friends, sometimes alone. (Nowadays always with my boyfriend.) Traveling alone is something everyone should try. It builds character and makes you more independent. You get to do what you want and don’t have to feel silly if you get lost.

Also, you get to be on your own, which is one of my favorite things in the world.

My mom took me to Italy in 1991. For her birthday in 2008, I gave her a trip to Italy in return, and we went to Rome and had so much fun.

Another completely wonderful trip was my third trip to US, which happened to be Simon’s first. We went to New York, Las Vegas, roadtripping to Grand Canyon in a rental car, went to a Yankee’s game with Kristine and so, so much more.

I try to go new places every year. The country I’ve visited the most is England (three times) – now beaten by US, which I have Kristine to thank for! I’ve also been to Denmark, Spain (including Mallorca and The Canary Islands), Turkey, France, Monaco, Tunisia, Greece, Thailand, Estonia and the Netherlands.

Right now we’re sort of planning a roadtrip around Europe, so we can bring Sniff along. The Maldives has also been up for discussion (minus Sniff). And another trip to New York is always on the horizon!

My favorite city (so far) is New York. It’s a big plus that one of my best friends live there. I spent Christmas/New Year 2011 in New York with her and it was a great experience.

I pack light and I have adventures all over the world. My life is pretty awesome.

*

– I’m a bad speaker but a good writer.
– I own pets and they own my life.
– I sleep during the days and live during the nights.
– I travel as often as I can, for as long as my fulltime job will let me.
– I admire strong women and people who break traditions and standards.
– I don’t believe in any religion but I do believe in afterlife.
– I don’t worry.
– I’m a big city girl from a small town world – an urbanite in suburbia.

People I mention a lot
Stuff I like to watch and read