Kategoriarkiv: hälsa

Julpyntande

Jag hade tänkt ta lite bilder på vår pyntade lägenhet men på grund av två anledningar så blir det bara en liten sneak peek.

1) Simon och jag har varit sjuka i omgångar (är ganska övertygad om att han smittade ner mig, den boven) så våra planer att klä julgranen på Luciadagen gick om intet. Vi var bjudna på Luciafika hemma hos Simons mamma, och det var allt jag orkade med innan jag försvann in i ett litet febermoln – och missade rättegångsspelet vi skulle ha i skolan dagen efter. Igår sprang dessutom Sniff in i något medan hon härjade här hemma, eftersom jag låg däckad på soffan och inte kunde leka med henne, och kom tillbaka med ett rött och svullet öga, så hon var tvungen att gå till veterinären för vi trodde att det kanske var ögoninflammation igen. Men veterinären konstaterade att Sniff bara sprungit in i något, och där sprack halva julklappsbudgeten.

Rambo har i alla fall hållit sig frisk. Peppar, peppar.

2) Just när jag dekorerat klart alla fönster med förlängningssladdar och tejp och allt vad det var, så gick glödlampan i julstjärnan sönder, så klart. Simon kämpade med den för några veckor sen, och höll på att kasta ut den från balkongen ett tag (nästa år ska vi investera i riktiga julstjärnor som inte är av papp).

I alla fall: jul, jul, strålande jul:

20151211_193406
Kristine har skickat årets första julkort till oss, så det sitter fint på spegeln tillsammans med ministjärnor från Rusta.

20151215_232814
Såhär ser det ut i vardagsrummet nu – Simon har ju monterat hyllor! Både här och i sovrummet (han sover i samma stund som jag skriver det här inlägget, så bilder på det kommer en annan gång). Och dessutom har han satt upp ljusslingor, lila och rosa här. De är också från Rusta.

20151215_233057 20151215_233147
Spegeln fixade jag ikväll. Det är Sniffs lilla julcape (Simons ordval) som ligger på bordet, den är köpt på XL Zoo i Barkarby. Och sen en bild på vår för tillfället enda fungerande julstjärna.

20151215_233359
…och så här ser det ut i lilla rummet nu! Ljusslingorna är inte uppe än, men hyllorna är såklart nya.

(Påminn mig att börja använda systemkameran. Min mobilkamera är inne på sista pixeln, verkar det som.)

Till helgen ska vi klä granen är det tänkt. Och jag, som har exakt 5,53 kronor kvar på mitt bankkort, ska försöka köpa julklappar för den summan. I veckan har det gått åt SÅ mycket pengar, då Sniff dels fått sin ettårsvaccination, dels varit iväg på ögonlysning, och dels bestämde sig för att springa in i en grej. Jag måste dessutom betala 3000 kronor hos tandläkaren på torsdag, och köpa nya kursböcker för ett antal tusenlappar. Och snart måste Rambo till veterinären för en rutinundersökning också, fast det får nog vänta till nästa månad. Framåt vårkanten. Runt maj någongång. Kanske innan midsommar. /Sämsta marsvinsägaren i stan

Jag ser framemot jul – först julafton hos Simons mamma, och sen kommer mamma på juldagen! Whee! Och Magnus ska också komma på besök under jullovet. Vi har inte setts på eviga tider, ungefär. Monkey!

Tänkte återkomma med lite blandade inlägg de närmaste dagarna, bland annat om juridiktentan vi hade förra veckan, vårterminens litteraturlista, rättegångsreferatet vi skrev om de rättegångar vi besökt, och saker som inte är skolrelaterade – till exempel så har en av mina bästa vänner förlovat sig! To be continued…

CJ: Det Sönderslagna Örat

Ah, denna underbara följetång utan slut. Jag har varit hos flera olika läkare sedan i februari, och fått olika besked. Först fick jag en salva (funkade skitbra, verkligen), sen råkade jag ha halsfluss, efter det så hade det med diskbråck i nacken att göra, och slutligen blev jag skickad till en öra-näsa-halsspecialist som tog en snabb titt och berättade att jag biter ihop tänderna när jag sover och att hon tyvärr inte kunde hjälpa mig. Jahapp.

Förutom att försöka tänka på att inte bita ihop (svårare än vad du tror) så måste jag skaffa en bettskena och höra med min sjukgymnast vilka övningar jag kan göra, eftersom musklerna i käken antagligen blivit inflammerade (eller nåt). Bah.

Jag har gått hos en tandläkare i Kista sen jag flyttade till Stockholm, men när jag ringde förra veckan så har hon slutat. Och Folktandvården i Vällingby har patientstopp, så jag kan inte byta mottagning förrän kanske nästa år. Min nya tandläkare i Kista var väldigt trevlig, men det tog en hel jäkla timme att komma hem efteråt. Alltså, nej.

Och bettskenan kommer såklart att kosta 3000 kronor, så här lagom till jul och allt. Kanske kan önska mig den som en sorglig liten julklapp?

Just idag gör örat pissont, antagligen för att jag bitit folk i drömmarna i natt. Dessutom har jag två möten åt bostadsrättsföreningen (missar såklart skolan) och ska ta Sniffen till stan på tunnelbanan senare, då hon ska vara hos sin favvovakt Karin medan vi andra bowlar. Puh.

Ska se om jag har några roliga bilder…

20151118_190125
Förra veckans spel. Om ni bortser från totalen (och den hemska stavningen) så kan jag avslöja att jag vann över Simon (han fick 103).
Han tyckte att jag borde gå hem, men det tyckte inte jag.

Sista veckan innan resan

Tänkte blogga lite då, trots att jag har en massa andra grejer att göra OCH sitter i telefonkö till Skatteverket samtidigt, för jag är ju en liten multi-tasker.

Orsaken att jag inte skrivit något är en kombination av tillbud och lathet – och skolan, då, men mest de första två.

Förrförra helgen, till exempel, åkte vi på vår traditionsenliga dagskryssning till Åland. Sniffis var hos Simons mamma och sov borta över natten, för hon har börjat vara där i veckorna när både jag och Simon är upptagna hela dagarna. Hon har också lärt sig att vara ensam i fyra timmar utan olyckor – förutom en liten incident med Simons flipflops.

Och i veckorna är det också festligt värre, för nu har vi börjat spela bowling med Stefan och Simons mamma en gång i veckan ute vid Årsta partihallar. Bowl-o-rama heter det. Vi försöker spela varje onsdag, med ett uppehåll nu de närmsta veckorna när alla åker iväg åt olika håll.

Framåt till förra helgen, så vaknade jag med nackspärr. Smart som jag var så tog jag en Citodon och en Paraflex i hopp om att det skulle hjälpa (har tagit de förut i samma kombination), men istället blev jag dödssjuk. Kräktes som en liten griskulting, och hade fortfarande lika ont. Vi skulle egentligen åkt på Öppet Hus-dagen på Hundstallet, men det blev inställt. Sniff och Simon åkte till morfar, och jag låg hemma. Sen har jag varit halvdålig ända sen dess, haft noll aptit och varit borta från skolan ett par dagar… Det gör fortfarande lite ont i nacken, hoppas på att det går över till resan. Och min läkare glömde skicka remissen till sjukgymnasten, så jag har väntat en extra månad, och idag fick jag hem remissen för sjukgymnasten var överbokad, så jag måste hitta en ny på egen hand… Gah.

Och sen, när allt började bli bättre, så blev Sniff sjuk! Hon var ute och lekte i en hundgård inne i stan och vaknade upp med röda, rinnande ögon – det var bara att boka tid hos veterinären igen och stanna hemma med henne! Hon har fått ögonsalva nu, och är jätteduktig när Simon droppar det i hennes ögon. Det kliar inte längre, men hon skulle ha varit med i Hundlöpet i söndags, och det fick vi såklart ställa in efter rekommendation från veterinären. Onödigt att chansa även om hon är mycket bättre.

Nu är vi ikapp händelserna. Skola idag. Skola imorgon med sovmorgon. På onsdag är jag ledig och vi spelar bowling efter alla slutat jobbet. På torsdag har jag IT-lektion hela dagen, och efteråt ska vi till Gröna Lund – femkamp och Weird Al Yankovic är på schemat! På fredag väntar ett tidigt besök på vårdcentralen och en dag av packning. Och slutligen på lördag morgon flyger vi iväg! Hur ska vi hinna allt, puh!

Rambo ska vara hos Arken Zoo i Vinsta. De erbjuder inackordering för smådjur, 50 kronor per dygn och det går att betala extra för bur – men Rambo tar med sig sin egen såklart. Han kommer ha det fint där. Personalen i Vinsta är supertrevliga och kunniga. Sniff har varit där och fått klorna klippta för en hundring, helt klart värt det när vi själva glömmer av det hela tiden.

Och Sniff ska till Simons mamma och åka till Jämtland med Hollie! Perfekt för en liten vovve att kuta runt i vildmarken. Innan hon åker ska vi försöka hinna ge henne ett bad också, borde reslutera i ännu mer kaos här hemma.

20150903_131935
Två veckor utan mina pälsbollar – hur ska detta gå?? Kommer sakna varje dag!

OCH KANSKE VIKTIGAST AV ALLT: Cliffhangern är över! Frida kom tillbaka förra veckan! Med ett litet mjau så är hon nu återfunnen och väntar uppe i Havsnäs till alla kommer upp till henne igen. Bästa nyheterna. Fatta vad många äventyr hon har varit ute på!

20141211_180306
Snart tillbaka i sin korg igen!

Dåligt med bilder den här gången – har bara en massa foton på juridikanteckningar på telefonen nu för tiden…

Sommarens hälsotillstånd och Porky Royale

För två veckor sedan ungefär så blev jag sjukskriven med diagnosen cervikalgi, så mina sista veckor på jobbet fick ett abrupt slut. Det är lite tråkigt för jag hade tänkt ta med tårta på min sista dag och säga hej då till min kollegor, men det är ganska skönt också för det har varit så mycket krångel på jobbet den senaste tiden. Oavsett så är tiden på jobbet slut för den här gången, och antagligen för en lång tid framöver. Vi klarar oss ekonomiskt, och jag tänker inte jobba om jag inte måste, för jag vill fokusera helt på studierna och familjen.

Med det sagt så har det varit full rulle den senaste veckan!

Vår stackars städerska är tillbaka från semestern, så hon hade fullt sjå med att sopa fågelfrö och knuffa bort Sniff från skurhinken. Sniff älskar vår städerska väldigt mycket, så hon är alltid med i varje hörn när det vankas städning.

Sniff har även varit hos veterinären för att undersöka de konstiga utslagen hon fått på hakan. Först såg det ut som vanliga finnar, men sen blev de inflammerade och började spricka, så nu har hon fått en salva. Blir det värre måste hon på ett återbesök och få en spruta med antibiotika.

wpid-20150812_110611.jpg
Sniff är tillochmed glad hos veterinären.

I helgen var Magnus här också, och vi hittade på både det ena och det andra hos Porky Royale:

wpid-20150815_170857.jpg

wpid-20150816_130753.jpg

Vi har pratat om att skaffa en dalahästtatuering ända sedan förra året, och jag frågade om han vill gå förbi tatueringsstudion när han kom till Stockholm i lördags. Först gick vi till Vapiano och åt (jag lyckas alltid hamna i kön som tar fyrtio minuter, oavsett hur många som står före…), och sen gick vi till Norra Agnegatan. Min tanke var att vi skulle bläddra i lite pärmar, ställa några frågor och kanske boka en tid till nästa månad om Magnus tyckte det lät bra, men han bestämde sig på plats, och de hade tid redan inom en timme. Ibland går det undan när ens syskon är impulsiva!

Det tog bara tio minuter och en tusenlapp per häst, och efter det promenerade vi bort till Södermalm. Vi var bjudna på middag hos Simons mamma, tillsammans med Stefan och morfar, och efter maten gick vi och tittade på Midnattsloppet. Stefan sprang i år, så vi väntade på att han skulle springa förbi så vi kunde heja på honom. Sniff tyckte inte att det var så himla jättekul, men det var bra social träning för henne. (Magnus och jag gjorde en deal att vi ska springa nästa år, om han klär ut sig.)

Igår åkte Simon på fotbollsmatch med Stefan, och Magnus och jag gick en promenad i Grimstaskogen, och hittade det lilla hundbadet bortanför Maltesholmsbadet. Vi åt en glass och plaskade lite med Sniff, och sen åkte Magnus hem.

wpid-20150816_132548.jpg
Magnus och Sniff är ovanligt seriösa för en gångs skull.

En veckas ledighet kvar till skolstart, och imorgon fyller Simon år, så då blir det tårta och grejer på kvällen! Mums.

Vecka 29

Idag är det fullt upp.

Förutom att det är Rambos födelsedag (och mammas såklart!) så hade jag tid på vårdcentralen vid tio. Där fick jag beskedet att min fot måste remitteras till en ortoped, och läkaren varnade mig för att vara försiktig om jag ville jobba ALLS framöver. Yikes.

Sen kom jag hem till ett stinkande hem. Sniff, som rastades mindre än en halvtimme tidigare, bestämde sig för att vara en riktig lady och bajsa världens största hög på golvet inne i lilla rummet. (I hennes ögon är lilla rummet hennes personliga toalett när hon känner för det.) Hon hade också nosat reda på badrumskrokarna och tämligen massakerat allihop på soffan. Hon är världens duktigaste och lydigaste hund i vanliga fall, men när hon ser att jag åker iväg med tunnelbanan blir hon Dr. Sniffy och Mr. Sniff. Helt förbytt. Nu var jag bara borta en halvtimme, som tur var, och jag tyckte jag hade tagit undan allt som kunde tänkas vara intressant.

Men nej. Bajs-o-rama.

Kampen mot bananflugorna fortsätter. Igår fick jag jaga ut dem ur kylskåpet. Idioter.

Min lagbok verkar vara på G i posthanteringen, men min nya bok i Arbetsrätt blev restnoterad.

Resten av veckan ser ut ungefär så här:
– Skriva personligt brev åt en jobbig liten vän
– Städa och fixa i bilen
– Hämta ut paket
– Åka till NK (finns Michael Kors-butiken ens kvar på Biblioteksgatan? Försökt googla men hittar ingenting, och numret har tagits ur bruk. Har försökt ringa NK också, men de har nog fullt upp och hinner inte svara.)
– Kötta på med schemaupplägget till höstterminen
– Baka kladdkaka
– Packa allas väskor (Rambo, Sniff och Simon är väl inte de bästa på att packa direkt)

Och idag ska jag:
– Ringa mamma, förstås!
– Besöka Hundstallet tillsammans med ortens drygaste vovve
– Göra falukorv i ugn med jättemycket ost och tvinga Simon att göra mos när han kommer hem (Simon gör kanske världens bästa mos, så ni vet)
– Fortsätta beta av inköpslistan inför hösten
– Försöka få tag i min HR-assistent och meddela dagens läkardom
– Städa köket. I alla fall så pass att jag orkar vara där utan att få ett sammanbrott på bananflugorna

Och om allt det låter överambitiöst så kan jag meddela att om det andra skiter sig så kommer jag främst fokusera på att skämma bort mitt marsvin.

Imorgon ska jag berätta vad jag har beställt hem för presenter åt min lilla familj (även fast den störste i familjen bara skrattade när han hörde vad Sniff ska få).

Sommaräventyr

De sista veckorna på jobbet känns evighetslånga. Lyckligtvis har jag semester innan de sista tio nattpassen, men rent mentalt är jag redan i skolan. Av olika anledningar har jag varit sjukskriven en hel del, och på måndag ska jag till läkaren med min fot och höra om jag kanske får jobba mina två sista pass innan semestern eller om foten är helt paj.

SL gör arbetslivet ytterligare mardrömslikt. Imorse höll jag på att ge upp och ta taxi, men då dog såklart mobilen så jag inte kunde beställa fram en bil… grr.

Men på fredag slipper jag tunnelbanehelvetet, för då åker vi till Havsnäs! Jippi! Det var dessutom jättelänge sen jag träffade mina svärföräldrar nu, och Simons mamma fyller även år när vi är där.

Och på tal om det fyller min mamma år på måndag! Jag brukar alltid åka och hälsa på henne då, men i år fungerade det inte med ledighet och jobb. Även fast jag just nu är sjukskriven så har jag mötet på Hundstallet på måndag, och det vill jag helst inte skjuta upp. Mamma får säkert en rolig födelsedag utan mig, hipp hurra!

Och igår var vi med valpis ute vid hundbadet vid Ängsjö Friluftsgård, norr om Stäket. Rekommenderar det verkligen till er hundägare som bor norr om stan, dock måste ni ha bil för det var långt från det mesta. (En bra sida att ha koll på är Hundvänliga Stockholm).

Sniff tog sitt livs första simtur och hade så roligt där ute. Hon badade och hämtade pinnar och var helt bananas! Vi stod och var stolta, och skrek åt henne att simma tillbaka när det kändes som hon var på väg tvärs över Mälaren (fast det var nog bara tre meter från stranden egentligen). Lilla vattenhunden!

image

image

image

Just nu sitter jag i fåtöljen hos morfar. De andra är ute och dödar en stubbe på olika sätt, och Sniffy utforskar möjligheterna med sin draglina.

image

Jag och min fot är inomhus för kurering och nu kom Simon in med en blodig hand och en järnflisa i handflatan, så jag måste vara pincettmästare. Och nu kom även morfar in med en asiatisk lilja åt mig, och efter honom hör jag Sniff i full galopp, så jag tror jag avrundar här så jag hinner få undan foten innan valpattacken. De är såna uppmärksamhetsmonster 😂!
image

Post Påsk Post (Post Easter Post)

Påsken var här och den var alldeles påskig och underbar och gul! (Förutom att jag först blev magsjuk och sen fick problem med örat som jag fick medicin till först i tisdags.)

På skärtorsdagen dök mamma och Lottie upp, och Sniff var bananas tills de åkte hem på annandagen. Jag var dålig, så mamma och Simon planerade påskmiddagen och sen spelade vi Trivial Pursuit och Bezzerwizzer hela kvällen medan Sniff ”lekte” med Lottie. Mamma drack vin och blev alldeles spelgalen! Hon testade tillochmed ett par banor på Mario Kart med blandat resultat.

SIDEBAR: När jag vaknade den 1 april så la Simon en stor låda i sängen som jag och Sniff hjälptes åt att riva upp, och gissa vad som låg innuti? Värsta överraskningen från ingenstans: ETT HELT NYTT NINTENDO WII U!! Världens bäste pojkvän slår till igen!

BmYkVkICUAAFl-l

Mer om den sen…

På långfredagen vaknade jag tidigt och mådde mycket bättre, så jag tog båda hundarna på en morgonpromenad och lät de springa runt och leka nere vid vattnet. Efteråt åkte vi och storhandlade, och när vi kom hem så var Jennie där! Yay! (Hon stannade till sent på lördag natt.) Hon och mamma gjorde en tårta medan jag testade mitt nya spel lite extra. Tack vare eller på grund av mamma så såg vi på Let’s Dance och målade ägg (Simon vägrade) inför påskafton, och sen såg jag och Jennie på 22 Jump Street – den slutar aldrig vara bra.

22jumpstreet

Nåväl: PÅSKAFTON!!!!

Jag fixade bordsdekorationen och pyntet – ALLT annat fixade Simon och mamma, och Jennie hjälpte till med städningen. Här är lite bilder innan alla gäster dök upp:

20150404_152031

20150404_152050 20150404_151958

20150404_152059

20150404_152419

20150404_152439
Gissa vilka de här ska föreställa?

20150404_155458

Alla fick ett eget påskägg och en liten påskmust, och till förrätt blev det såklart ägg och sill. Det fanns även lax och kaviar (och självklart senapssill till Stefan). Runt fyra dök Stefan och morfar upp, och det blev full kalabalik i Sniffs lilla huvud när hon skulle hälsa på alla. Dessutom dök vår granne/hundvakt Tim upp; han hade blivit sjuk och för att slippa vara ensam så bjöd vi in honom på mat. Först hade vi bara lämnat ett påskägg och en påsköl utanför hans dörr, men det slutade med att han var med hela kvällen!

Simon och mamma hade lagat kalkon, sötpotatispuré, grillad sparris med bacon och sås. Kalkonen var full med persiljesmör, citron, mandarin och annat mumsigt – alla åt tills de storknade, och det blev ändå jättemycket mat över! Det tog ett tag innan vi orkade fika, och då var det dags för mamma och Jennies tårtverk:

20150404_203152

Världens finaste påsktårta! Och till det blev det kakor, godis, vin för en del, öl för vissa, och en massa påskmust för mig. Sniff hade en busig dag och det blev ganska många olyckor tills hon däckade under bordet.

Vi spelade Bezzerwizzer igen, den här gången i lag, Stefan/morfar, jag/Jennie och mamma/Tim medan Simon ville vara gamemaster och läsa alla frågor. Efter att morfar åkte hem runt elva så spelade vi charader ett tag, tills Jennie var tvungen att åka hem vid halv två och alla lag sprack.

Alla åt ungefär ett kilo godis var, det var färgglada fjädrar överallt, hundarna hade roligt och fick en massa gott-gott, och alla hade trevligt! Bästa påsken!

Och på påskdagen vilade vi, precis som Bibeln menade att vi skulle. (Eller så gick vi och shoppade, jag minns inte riktigt.)


Easter came and went! Hooray for chickens and bunnies and plenty-colored feathers!

In any case: Here is Sniff and Lottie, doing adorable things:

IMG_20150408_201314 IMG_20150408_202445

Okay, maybe not so much doing…

I also finished The Shining this week. I started watching the 1997 mini-series, but I still have the last part to go. I hate the kid, though. Movie-Danny FTW.

I’m currently in a Stephen King-streak – I have The Running Man and 11/22/63 to read now. I tricked Simon into buying the latter one, even though it’s the original English version. Sucker.

In non-book-related news: I have an interview for an internal position at my company next week. I also have two more applications to send in for a selected few courses that starts in the fall.

That’s what’s up right now. And keeping track of that darn puppy, of course.

En kväll på djuraffären

Jag fick Mirtazapin igår och däckade som en klubbad albatross. Har fått Zopiklon också, så nu kommer det bli svårt att inte kunna sova. Efter en vimmelkantig eftermiddag så åkte Simon och jag till Kungens Kurva för att shoppa åt smådjuren.

Vi fick mail från Twiggs med en lista på saker att köpa hem. Mat- och vattenskål, leksaker, gnagben, halsband, koppel, liggplats och Specific adult hundfoder med A-fil står på listan, och vi har kirrat allt utom A-fil. Skålar har vi redan eftersom det brukar komma hundar på besök hos oss ibland.

Rambo fick en ny matskål, en massa godisdroppar och en spännande godiskorg som han sitter och nafsar på just nu.

20141205_214000
Skålen, godiset och lekgummibollen är från Arken Zoo. Specific köpte vi på Södra Djursjukhuset. Resten är från Sea Hund & Katt.

20141205_203258

Den 19 december ska valpen till veterinären och besiktigas, vaccineras och chipmärkas. Försäkringen blir i Folksam, allt tack vare kenneln!

Simon köpte ett långt juterep på Jula som han ska göra hemmagjorda tuggrep av. Och jag köpte en söt liten mjukisgris som INTE piper. Bild på korgen kommer senare, då den blev kvar i bilen. Har även sett ut en toppenfin ny bur åt Rambo på Arken Zoo. Den ska han få när vi flyttar!

Tack Dipika för presentkortet från Arken Zoo! Kostade inte ett öre när vi var där idag!

Långtidssjuknisse

Min läkare har gjort sig extremt populär och sjukskrivit mig en hel månad över både jul och nyår. Jag hade inte räknat med det alls, utan var inställd på att jag kanske skulle få gå ner på 50% eller något liknande.

Det känns lite jobbigt, för jag vill KUNNA jobba och inte vara hemma hela tiden, men som det ser ut nu så KAN jag inte jobba oavsett om jag vill eller inte. Är dock inte på något vis lättad eller nöjd över att ”slippa” vara på jobbet över jul och nyår. Lyckligtvis kommer ju lilla ”Sniff” hem på annandagen, så då får jag annat att tänka på.

Sniff har blivit ”Sniff” i avvaktan på ett eventuellt namnbyte. Jag har föreslagit Miley. Och ungefär en tusen andra namn, men Simon är kräsen och har bara gillat Sniff än så länge. To be continued….

Jag är fortfarande sjuk, trots att jag mådde mycket bättre igår. Det kanske är för att jag blev stressad över sjukskrivningen, men förhoppningsvis går det över snart. Jag har frågat om Lottie kan komma ner på besök ett tag, så jag får nåt att göra. Ska testa nya mediciner också, eftersom Propovan inte fungerar längre. Det var bara två år sen jag var långtidssjukskriven senast, och det känns inte länge alls.

”Vi” julbakade lite igår, och med vi menar jag mest Martha Simon. Han är jätteduktig på att baka och laga mat, men han blir en hysterisk mini-Gordon Ramsey, och jag satt mest och skrattade åt honom. Sen la han upp dumma bilder på mig på Facebook, och då gick jag till affären istället.

Det blev i alla fall lussekatter och chokladbollar. Jag ska göra kladdmuffins när jag mår bättre. Just nu vill jag inte äta något alls. Jag började prenumerera på Härliga Hund också, en liten oförarglig tidning som gör mig på gott humör. Hade högläsning igår för Simon till hans stora missnöje.

Har nu kryssning att se fram emot, och framöver hundmässan och julbord med mina kollegor.

Miss Sniff

Ett litet tips: På Instagram finns det en massa bilder på valpen och hennes syskon som inte är upplagda än. Följ mig gärna – jag heter likadant där: campciabatta

Idag har vi fått matlista och goda råd, och snart är det dags att pröjsa för vår nya valp! Här kommer lite info:

Namn: Miss Sniff (Sniff för hennes vänner)
Kennelnamn: Twigg’s Touch Line
Födelsedag: 29 oktober 2014
Färg: Gul/mörkbrun/foxred
Färg på koppel: Lila
Kennel: Twiggs
Syskon: 7 st
Storebror: Rambo!
Gudmor: Finaste Elin, ägare till Pixy – blivande bästis till Sniff!

Simon och jag har beställt biljetter till Stockholms Hundmässa, och där ska vi kika på lite hundsaker och kanske en hundbädd. Hundmässan är ungefär det bästa stället på jorden, för där finns hundratals hundar under ett och samma tak, företagsmontrar, djurambulansen, rasklubbstorg och den underbara rasparaden, som jag missade förra gången men MÅSTE se i år!

Tyvärr jobbar jag natt på lördagen, men det får bli en kort sovstund och sen en massa söta hundar. Rasparad!


Idag har vi haft fotograf och mäklare här från Fastighetsbyrån inför försäljningen, och jag vaknade med frossa, huvudvärk, magont och en trevlig kräkattack… Attans valpar! Jag och Simon åt samma mat igår, och han mår toppen, så det måste vara valppussarna som ställde till det. Nåväl, det var det nästan värt – förutom att jag måste vara hemma från jobbet IGEN! Fick 1200.- över den här månaden efter alla räkningar – tvivlar på att det blir mer efter ännu en sjukskrivning.

Rambo är i alla fall glad att få sällskap, och att slippa bli rullad runt hela lägenheten på fotpallen pga fotograferingen. Nu måste jag bara orka byta hans vatten, så blir han nog gladaste marsvinet i hela Huddinge!