Kategoriarkiv: djur

Juli – Augusti – Sommarlov – Go!

Somrarna är lite tröga här på bloggen. Online-wise harScreenshot_2016-08-09-18-01-40 jag varit upptagen med att redigera texter tillsammans med Kristine (en ny version av Seven Days a Week borde vara tillgänglig ganska snart), uppdatera hela textarkivet och persongalleriet på hemsidan, recensera Super Mario Maker-banor genom Reddit, leta Pokéstops i hela västerort, och se ett okänt antal livestreamar.

Förutom det så har jag fått en ny mobiltelefon av Simon, som är dyrare och större än den jag egentligen ville ha, för tydligen säljs inte små, billiga smartphones längre pga porr eller hur det nu var.

På något sätt har jag ändå hunnit med att göra20160715_151856 saker IRL också, bland annat en massa grillande hemma hos morfar, promenader med tillhörande bad i Grimstaskogen (där vi träffade på två ormar, och sen dess har vi inte badat där mer), utflykter med tillhörande picknick ute i Kallhäll, shopping och bio på Mall of Scandinavia med Alexandra, mammas födelsedag som vi firade ute på Dalarö och på Jimmys Steakhouse, badhushäng med Olivia och Yuphin, äventyr i Jämtland med hela familjen inklusive mamma och Lottie, en roadtrip till Ludvika för att hälsa på Magnus, en del bowling och minigolf, en kombinerad hundpromenad/Pokémonjakt ute på Djurgården med Karin, ett besök ute på Hundöarna och en massa slappande hemma. Min BFF Netflix har verkligen levererat.

Härnäst så väntar kräftskiva, Gröna Lund och födelsedagsfirande!

Jag håller även på att byta mobiloperatör, vilket är ett litet helvete i sig, med spydiga säljare, virriga kundtjänstoperatörer, den hårfina skillnaden mellan bindingstid och uppsägningstid, och mobiltelefoner som vägrar vara små. Just nu har jag två mobiler och två nummer och två operatörer och en miljon olika laddare. Tre och Telenor har verkligen berikat min sommar.

Vi har även testat Sellpy.se efter ett tips från Alexandra, och skickade iväg en massa saker som vi sorterat ut från alla möjliga ställen. Till en början fyllde vi en (stor) påse med saker som de kom och hämtade härom veckan, så får vi se hur det fungerar. Just nu har de mycket att göra och om fem veckor tittar de på våra saker enligt hemsidan, så det är definitivt inget alternativ för den som vill tjäna snabba pengar.Screenshot_2016-08-06-16-21-37

Alexandra har även försökt förklara Snapchat för mig, för Magnus har skickat snaps till mig hela sommaren så jag bestämde mig för att logga in och se vad det var. Fattar fortfarande ingenting, men med en ny mobil som klarar av att ha mer än trettio appar installerade så skadar det ingen att ha kvar programmet.

På tal om Magnus så har hans band Angstbadan Blues Trio släppt en singel, Feather in the Tree, som går att hitta på Spotify. De spelade den på releasefesten för EP:n förra sommaren, och det är en av mina favoritsånger.

Jag lovade sist att det kommer några sista inlägg från vårterminens kurser, så det ska jag försöka slänga ihop innan höstterminen börjar. Framförhållning FTW. (Om någon är intresserad av att köpa kursböcker redan nu så går det bra att maila.)

Jaja, jag vet att alla egentligen bara väntar på den här delen:

20160710_153730 20160714_151504
Sniff hos morfar, och Olivia på promenad med Sniff (och ibland tvärtom).

20160713_163146 20160713_183241
Sniff umgås med mamma på hennes födelsedag!

20160713_135140
Mamma och Sniff @ Stegholms gård

20160717_203903 20160720_144931
Lottie och Sniff i Havsnäs! Sniff var ute på sjön för första gången.

20160720_144948
Sniff och jag @ Flåsjön, Havsnäs

20160719_132826
Mamma, Lottie och jag @ Hällingsåfallet, Gäddede

20160805_145338 20160804_104546
Sniff @ Hundöarna, Drottningholm, och söta röda pandor @ Kolmården

20160804_115109
Avslutar med två sjölejon som skriker åt varandra. Sommaren 2016!

LinkedIn & Jurek

Sitter och försöker vara lite professionell: Uppdaterar CV, nosar på lämpliga praktikplatser inför i höst ifall de jag sökt till inte svarar, pysslar lite med LinkedIn, försöker bestämma mig om jag ska jobba i sommar eller inte. Sånt folk sysslar med runt midnatt en lördagskväll, ni vet.

Jag har i alla fall registrerat mitt CV på rekryterings- och bemanningsföretaget Jurek, som riktar sig mot affärsområdena juridik, ekonomi, management, HR, administration etc. Jurek
Det gick däremot inte att välja paralegal eller juridisk handläggare som önskad befattning under yrkesområden, men de skriver att just de yrkesgrupperna är eftertraktade, så förhoppningsvis kommer den valmöjligheten. Eftersom jag bara nosar på sommarjobb just nu så har jag sökt administrativa tjänster.

Simona har även rekommenderat mig till en tjänst på sin arbetsplats, och jag hade telefonintervju med de i veckan. Det skulle ju vara kul att få bli upplärd av henne innan hon går på semester, men tiden är lite halvdålig eftersom jag ska täcka för henne i juli/augusti, när Simon tänkte ta semester. Vi får se om det går att pussla ihop på något sätt.

Ett par dagar i veckan under sommaren skulle passa allra bäst, både för oss och för Sniffen. Hon måste gå på dagis hela sommaren om jag ska jobba fem dagar i veckan, och det kan ju vara lite småtråkigt för voffsing.

I övrigt så har vår privata ekonomi balanserats igen, då fritidshuset vi skulle köpa av mamma inte gick att få bolån för på grund av strul med taxeringskoden. Vi hade redan ställt in oss på köpet och börjat planera utbyggnad och inredning, så det var lite tråkigt, men rent ekonomiskt så är det ju bra eftersom vi slipper lägga alla våra besparingar på kontantinsatsen. Istället ska vi kastrera hunden och låta Rambo få en hälsoundersökning, för vi vet hur extrapengar ska festas upp, minsann!

20160409_155458
”Vad sa hon att jag skulle göras, sa hon?”

Sista veckan innan resan

Tänkte blogga lite då, trots att jag har en massa andra grejer att göra OCH sitter i telefonkö till Skatteverket samtidigt, för jag är ju en liten multi-tasker.

Orsaken att jag inte skrivit något är en kombination av tillbud och lathet – och skolan, då, men mest de första två.

Förrförra helgen, till exempel, åkte vi på vår traditionsenliga dagskryssning till Åland. Sniffis var hos Simons mamma och sov borta över natten, för hon har börjat vara där i veckorna när både jag och Simon är upptagna hela dagarna. Hon har också lärt sig att vara ensam i fyra timmar utan olyckor – förutom en liten incident med Simons flipflops.

Och i veckorna är det också festligt värre, för nu har vi börjat spela bowling med Stefan och Simons mamma en gång i veckan ute vid Årsta partihallar. Bowl-o-rama heter det. Vi försöker spela varje onsdag, med ett uppehåll nu de närmsta veckorna när alla åker iväg åt olika håll.

Framåt till förra helgen, så vaknade jag med nackspärr. Smart som jag var så tog jag en Citodon och en Paraflex i hopp om att det skulle hjälpa (har tagit de förut i samma kombination), men istället blev jag dödssjuk. Kräktes som en liten griskulting, och hade fortfarande lika ont. Vi skulle egentligen åkt på Öppet Hus-dagen på Hundstallet, men det blev inställt. Sniff och Simon åkte till morfar, och jag låg hemma. Sen har jag varit halvdålig ända sen dess, haft noll aptit och varit borta från skolan ett par dagar… Det gör fortfarande lite ont i nacken, hoppas på att det går över till resan. Och min läkare glömde skicka remissen till sjukgymnasten, så jag har väntat en extra månad, och idag fick jag hem remissen för sjukgymnasten var överbokad, så jag måste hitta en ny på egen hand… Gah.

Och sen, när allt började bli bättre, så blev Sniff sjuk! Hon var ute och lekte i en hundgård inne i stan och vaknade upp med röda, rinnande ögon – det var bara att boka tid hos veterinären igen och stanna hemma med henne! Hon har fått ögonsalva nu, och är jätteduktig när Simon droppar det i hennes ögon. Det kliar inte längre, men hon skulle ha varit med i Hundlöpet i söndags, och det fick vi såklart ställa in efter rekommendation från veterinären. Onödigt att chansa även om hon är mycket bättre.

Nu är vi ikapp händelserna. Skola idag. Skola imorgon med sovmorgon. På onsdag är jag ledig och vi spelar bowling efter alla slutat jobbet. På torsdag har jag IT-lektion hela dagen, och efteråt ska vi till Gröna Lund – femkamp och Weird Al Yankovic är på schemat! På fredag väntar ett tidigt besök på vårdcentralen och en dag av packning. Och slutligen på lördag morgon flyger vi iväg! Hur ska vi hinna allt, puh!

Rambo ska vara hos Arken Zoo i Vinsta. De erbjuder inackordering för smådjur, 50 kronor per dygn och det går att betala extra för bur – men Rambo tar med sig sin egen såklart. Han kommer ha det fint där. Personalen i Vinsta är supertrevliga och kunniga. Sniff har varit där och fått klorna klippta för en hundring, helt klart värt det när vi själva glömmer av det hela tiden.

Och Sniff ska till Simons mamma och åka till Jämtland med Hollie! Perfekt för en liten vovve att kuta runt i vildmarken. Innan hon åker ska vi försöka hinna ge henne ett bad också, borde reslutera i ännu mer kaos här hemma.

20150903_131935
Två veckor utan mina pälsbollar – hur ska detta gå?? Kommer sakna varje dag!

OCH KANSKE VIKTIGAST AV ALLT: Cliffhangern är över! Frida kom tillbaka förra veckan! Med ett litet mjau så är hon nu återfunnen och väntar uppe i Havsnäs till alla kommer upp till henne igen. Bästa nyheterna. Fatta vad många äventyr hon har varit ute på!

20141211_180306
Snart tillbaka i sin korg igen!

Dåligt med bilder den här gången – har bara en massa foton på juridikanteckningar på telefonen nu för tiden…

Juledagar

Vi var i Avesta ända fram till julaftonsmorgon i år! Simon fick lära sig stoppa korv, jag pekade ut ett fint tyg som mamma gjorde en halsduk utav, och Lottie var ute på långpromenad i skogen och stötte på ett snöigt avtryck av en vargtass! Superspännande!

Dan före dopparedan så hade vi uppesittarkväll med Bingolotto och Simon passade på att krama järnet ur Lottie:

20141223_205712

Sen blev det julafton! Vi körde hem på förmiddagen och städade lite inför Sniffs ankomst (hon kom hem på juldagen), och så åkte vi direkt till Simons mamma när vi var klara! Det var hemskt trevligt att fira jul där igen, det är verkligen äkta julstämning när vi är där! Stefan har ju dragit till Kambodja, men förutom honom så var det samma personer som förra året. Jag fick en rolig spakräm som jag ska använda när det blir spakväll med Simon här hemma framöver. Simon fick en jättefin mortel som är mycket snyggare än den lilla fjantiga vi har på hyllan.

Det blev såklart god mat och Kalle Anka också! Morfars köttbullar var ju ungefär bäst, som vanligt. Nästa år hoppas jag på att fira jul i Hässelby hemma hos oss, det skulle vara så himla kul! Och framförallt hoppas jag att både min och Simons familj kan fira tillsammans någon jul, det skulle vara en riktigt bra julklapp!

20141224_191943 20141224_192202
Julklappsöppning med morfar och Simons mamma – och Frida!

20141224_201808 20141224_191550
Djuren var med, självklart! Frida och Hollie myste ikapp.

En kväll på djuraffären

Jag fick Mirtazapin igår och däckade som en klubbad albatross. Har fått Zopiklon också, så nu kommer det bli svårt att inte kunna sova. Efter en vimmelkantig eftermiddag så åkte Simon och jag till Kungens Kurva för att shoppa åt smådjuren.

Vi fick mail från Twiggs med en lista på saker att köpa hem. Mat- och vattenskål, leksaker, gnagben, halsband, koppel, liggplats och Specific adult hundfoder med A-fil står på listan, och vi har kirrat allt utom A-fil. Skålar har vi redan eftersom det brukar komma hundar på besök hos oss ibland.

Rambo fick en ny matskål, en massa godisdroppar och en spännande godiskorg som han sitter och nafsar på just nu.

20141205_214000
Skålen, godiset och lekgummibollen är från Arken Zoo. Specific köpte vi på Södra Djursjukhuset. Resten är från Sea Hund & Katt.

20141205_203258

Den 19 december ska valpen till veterinären och besiktigas, vaccineras och chipmärkas. Försäkringen blir i Folksam, allt tack vare kenneln!

Simon köpte ett långt juterep på Jula som han ska göra hemmagjorda tuggrep av. Och jag köpte en söt liten mjukisgris som INTE piper. Bild på korgen kommer senare, då den blev kvar i bilen. Har även sett ut en toppenfin ny bur åt Rambo på Arken Zoo. Den ska han få när vi flyttar!

Tack Dipika för presentkortet från Arken Zoo! Kostade inte ett öre när vi var där idag!

Söndagskväll

Inatt jobbar jag ensam, och varvar mina raster med Dawn of the Dead på mobilen via Viaplay, och ”fönstershoppa” hundgrejer online.

Jag ska kolla igenom DinHundShop.se och Hundprylar.com efter spännande leksaker och tillbehör. Och förra året tog Simon med mig till Sea Hund & Katts butik i Kungens Kurva, och den verkade helt fantastisk! Marsvinen fick nya grejer och nytt foder, och butiken var JÄTTESTOR. Det blir definitivt en vända dit innan valpen kommer.

På festen fick jag även presentkort från Arken Zoo av Dipika, och från Gunnars hund och katt av Pia, och det tänker jag spendera på Rambo – han ska få en helt ny och större bur, för hans gamla har hål i botten. Jag ska försöka tajma det inköpet med flytten i januari, så han också får flytta till ett större ställe samtidigt. (Hans gamla bur får bli en reservbur när han åker och hälsar på hos mamma i stugan.)

Lille Rambo har ätit festmat hela veckan – minimorötter, cocktailtomater, minipaprikor och annat yum – och har det förhoppningsvis ganska bra. Han väntar tappert på att hans lillebror ska komma inskuttandes och ta över hela lägenheten.

Söndagar är också kända som Ghost Avengers/fotbollsblaj/Simondag, och idag spenderades den hemma hos morfar. (Igår var vi ju på middag, och vanligtvis är vi hos morfar på lördagar.) De tittade på tråkiga matcher som aldrig tog slut, och jag såg på Monsters Inc. Börjar verkligen uppskatta Viaplay, måste jag säga. Vi åt som vanligt mumsig mat (kött, sås och potatis, som sig bör) och fick en massa fika. Jag slapp Ghost Avengers också, så det var en bra söndag!

Vi åkte förbi Karin på vägen till Järfälla för att lämna hennes kamera som hon glömde på festen förra helgen, och hon höll på att plantera någon slags monsterblomma. Jag vill också ha en monsterblomma.


Today was a regular Sunday. This means Ghost Avengers, football night and night shift. I’m currently streaming Dawn of the Dead on my cell phone, so at least I have my breaks covered.

Now when the party-planning is done and over, I can get back to pet-planning. Rambo recieved a few gift certificates last weekend, and he’s getting a brand new cage, sans bottom-hole.

The puppy is due to be born around November 1st, so I’m looking at puppy stuff online. I bet he’s super cute and has the cutest little tail. Puppy!

20141022_212400
Actual mailconvo between me and Simon:

CJ: Hi sweety-nose! Could you give Rambo some hay before you go to bed? Did you find my credit card? 🙂
S: [PICTURE] But no bus pass, but I haven’t used that 😉
CJ: What do you think you’re doing? Rambo is not allowed to buy stuff!
S: Okay, I’ve cut the card. He accidentally saw the CVV-number :/

1) What exactly are those two DOING while I’m at work?
2) Rambo is our baby.

Sjukshopping

Jag drog med mig min febriga sjukling ut i luften idag och tvingade honom att använda presentkortet han fick i julklapp av sin vän.

Rambo behövde också lite nya leksaker, så vi åkte till Port 73 i Haninge. På Arken Zoo hade de så himla söta marsvin inne, och två kaniner var precis på väg att flytta dit! Rambo fick ett nytt hus, en liten hörntoalett som han säkert aldrig kommer använda, en ny städspade och en superfin ny transportbur istället för den han haft sen han var liten. Den ska fungera som temporär bur när vi reser bort, så han har någonstans att sova utan att vi behöver ta med hela storburen.

Utöver mitt bortskämda marsvin så fick Simon nya saker också – nya skjortor och nåt krafs från Jula. Vi köpte även ett strykjärn som han har lekt med halva dagen. Vi var tvungna att åka hem efter det, för Simon blev snurrig och dålig igen. (Jag hoppas verkligen han blir bättre snart, för att ha ett ADHD-monster hemma hela dagarna driver resten av familjen till vansinne.)


Sjuknissen i sin nya skjorta, struligt söt som vanligt när kameran är framme.

Anledningen till att vi ens åkte nånstans var för att jag skulle hämta Éowyns urna hos veterinären. Den kom i en liten låda med ett guldhjärta på – fint gjort tycker jag. Urnan ska följa med i helgen när vi ska hem till mamma – Rambo får inviga sin nya transportbur också.

20140901_194002 20140901_194103
Rambo i sin nya stuga och Éowyns låda.

20140901_194054
Rambos andra grejer – huset fick han (och Éowyn) av Karin i somras! Tack Karin!

Vi såg på Neighbors igår kväll. Jag tyckte den var rolig, och flera av mina favoritskådespelare var med i den, bland annat Rose Byrne. Sen var det också flera roliga cameos, och en dance-off mellan Seth Rogen och Zac Efron. Classic stuff.

neighbors-poster-2-e1398974217242

neighbors
Främsta anledningen till att jag ville se den här filmen…

today-neighbors-140505-video
…och kombinationen Zac Efron och Dave Franco.

425.franco.franco.lc.120109
(Dave Franco är förstås James Francos lillebror.)

(Simon tyckte filmen var skittråkig.)


Simon is home sick, Rambo is spoiled and we watched Neighbors. Rambo loves his new house, Simon hated the movie, and I hope he gets better soon so he won’t be a pain in my butt so much. (♥)

Veterinärbesöket

Idag är jag riktigt arg på veterinären som Éowyn var hos i början av juli. Mamma tog henne till Smådjurskliniken i Avesta, precis som hon alltid har gjort med alla våra djur så långt jag kan minnas.

Då blev både Rambo och Éowyn undersökta, och mamma såg att de kollade tänderna. Nu, en dryg månad senare, så är Éowyn helt förstörd i munnen. Hennes ena övre framtand har lossnat helt. I underkäken sitter tre tänder, och en av de två som ska vara där har en fraktur. Kindtänderna har växt fel och blivit vassa – det här har därför pågått en längre tid, sa veterinären på Doctrivet, och hon tycker det är konstigt att det inte kommit fram på den tidigare hälsoundersökningen.

Självklart kan det vara lätt att göra fel när det kommer in ett bångstyrigt marsvin som bara vill sprattla, men när alla tänderna i munnen är trasiga, dåliga eller felväxta så tycker jag att det är oförlåtligt slarv som ligger bakom en sån miss.

Éowyn försvann direkt från väntrummet i sköterskans famn, och veterinären kom sen tillbaka efter en ganska lång stund och berättade hur allvarligt det stod till. Hon pratade om att söva Éowyn, och då blev jag på en gång livrädd att de skulle bli tvungna att avliva henne!

Som tur var så behövde hon bara en rejäl tandbehandling. De gav henne lugnande och började sen ställa allt tillrätta igen – slipade ner kindtänderna och drog ut den dåliga framtanden.

Lottie och jag satt utanför och väntade på henne – det var också ett äventyr i sig, för Lottie var spattig och trodde att HON skulle in till veterinären. Det dök upp en hund som hon morrade åt, och sen kom en skadad katt som hon ville leka med. Det gick inte så bra eftersom katten var snurrig och hade en strut runt halsen.

Till sist kom Éowyn ut, helt avtuppad av allt smärtstillande. Vi tog taxi hem, och sen fick Éowyn sitta och dregla blod i mitt knä tills det var dags att gå till jobbet (för mig). Sist jag såg henne försökte hon tulta runt i buren, men ramlade hela tiden över på sidan för att hon var så virrig. Sötaste knarkisen.

Jag har pratat med mamma, och marsvinen kommer inte att få gå tillbaka till veterinären i Avesta. Lyckligtvis har Éowyn kunnat äta trots sina tandproblem, men det är ändå helt uppåt väggarna att hon var tvungen att bli ”opererad” när den första veterinären bara kommenterade att hon ”kommer att behöva slipa ner framtänderna inom en snar framtid”. Slipa bort halva munnen, skulle jag vilja säga.

1000491_195862257241383_1768197100_nDoctrivet var i alla fall en jättebra klinik! De var snälla och bjöd både mig och vovven på dricka, och förklarade precis vad som var fel och vad vi skulle göra när vi kommer hem. Allt kostade 750 kronor, och det tyckte jag var billigt för jag hade räknat med så mycket mer eftersom det lät ganska allvarligt. Jag råkade också ringa till en av deras veterinärer som är på semester, men han tog sig ändå tid att svara på mina dumma frågor om Éowyns dregelbubblor. Mycket nöjd patientanhörig!

Éowyn är hemma hos Simon nu, och blir retad för att hon går konstigt, skulle jag tro. Och jag är på jobbet, för de ville hellre betala taxi ur egen ficka än vänta på hopplösa sjukintyg och Försäkringskassan. Och Lottie bajsade på mattan fem gånger imorse. Mitt liv, ladies and gentlemen!

image

image

LOLs of Buzzfeed – Cuteness Overload Remix

In honor of Lottie’s visit, my favorite Buzzfeeds this week are laugh-inducing and doggie-related. (Because Lottie is a fun dog, duh.)

Look through these when you feel sad, so you’ll stop being sad and be awesome happy instead!

Teacup Pig

33 Animal GIFs that are Guaranteed to Make You Laugh

GIFs That Will Make You Laugh Every Time

The Most Awkward Moments in the History of Dogs

Happiest Moments in Animal History

The Most Awkward Dogs of 2013

The Absolute Greatest Dog GIFs of 2013

Beautiful Nature Photographs Captured at Just the Right Moment

The Best Cat GIF Post in the History of Cats

Dogs Who Are Too Stupid For Their Own Goodthe .gifs are funny, but the captions are too mean. Dogs are adorable, not stupid!


Bonus LOL

People Who Totally Nailed It