Kategoriarkiv: hundar

Companion Pic Spam

…and because I had to go through all of last year’s photos and select some for the previous post, a lot of photos I wanted to include didn’t make the cut. So here the rest of them are, featuring the usual heroes Rambo and Sniff.

Notes:
1. Yes, I know my cell phone is crap at taking good photos in anything but daylight.
2. A short (Swedish) notice on Sniff’s doggy day care follows after the photos.
3. Paralegal stuff at the end.


Last year’s snow day. Hoping 2018’s snow day is just around the corner!


Tongue out!


Best friend Lottie!


Snuggles with big brother Rambo!


Playing with new friend Brady!


Sniff’s birthday bash, and riding the subway on her way to doggy daycare!


Rambo’s birthday cake – he turned 7!


Jag avrundar inlägget med en lånad bild från Sniffs hunddagis Grimstalyan. (Deras Facebook hittar du här.)

Sedan januari 2016 har Sniff haft en underbar dagisvistelse, tillsammans med många roliga vänner och en fantastisk personal. Tyvärr så kommer hon med start nästa månad vara tvungen att byta till ett annat dagis, vars läge ligger närmare vår bostad, enbart på grund av att jag och Simon inte kan få ihop våra scheman för att lämna på dagis annars. Det är väldigt tråkigt, för både vi och Sniff har trivts bra hos Grimstalyan, och varit väldigt nöjda med deras service, kompetens och genuina omtanke för sina dagishundar. Vi rekommenderar verkligen alla som söker hunddagis i området runt Vällingby att kontakta Grimstalyan, för det är ett fantastiskt dagis som Sniff haft två fantastiska år på!

Och vi hoppas självklart att Sniff kommer att få det precis lika bra på sitt nya dagis, Vinsta Hundcenter i Hässelby (före detta Vovvens Hörna), där vi varit på besök och har inskolning om några veckor. Vi fick ett väldigt positivt intryck av personalen och lokalen när vi var där, och det kommer verkligen att underlätta i vardagen att ha ett dagis precis runt hörnet.


Slutligen, för alla som F5:at i flera månader på jakt efter nya inlägg om paralegalutbildningen på Påhlmans Handelsinstitut, däribland juridiktentamen #2, projektledning och juridisk engelska – de flesta av inläggen som jag sa att jag skulle lägga till är faktiskt kompletterade, och är enklast att hitta i listan över samtliga inlägg.

Det enda som jag ser är kvar på min lista över inlägg jag skulle ha lagt upp är LiA 2 (det gick bra, fick anställning) och de sista uppgifterna i juridisk svenska (PM, processuppgift och nyhetsbrev). Möjligen även examensarbetet.

Jag kan absolut inte lova att dessa inlägg faktiskt kommer att hända inom en överskådlig framtid, för min dator är helt enkelt för dålig för att skriva inlägg och ladda upp dokument med. (Det har tagit mig minst sex timmar bara att få ihop de här senaste två inläggen.)

Däremot kan jag lova att ni som söker information om dessa delar av utbildningen, eller har frågor om de andra delarna, väldigt gärna får säga till. Som bilden ovan visar så har jag sparat allt från min egen utbildningstid, och jag har kvar alla anteckningar och varenda inlämningsuppgift som jag skrivit, plus mycket, mycket mer. Om ni behöver tips eller hjälp med något så ställer jag gärna upp – kommentera eller maila mig, så återkommer jag!

Ni får också väldigt gärna kontakta mig på LinkedIn (särskilt om ni är intresserade av att göra praktik på min arbetsplats). Länk finns högst upp i vänstermarginalen, mellan Instagram och Last FM. (Jag behöver verkligen städa upp på den här sidan.)

S-s-s-stuff starting with S

För att behålla er uppmärksam ytterligare så inleder jag inlägget med en picspam istället för tvärtom.

Snapchat-5554718990441612161
Denna bild sammanfattar sista veckan av mitt sommarlov ganska bra…

20160812_164053 20160812_190856
Den årliga kräftskivan med Puff!
Olivia och Sniff härjade runt, och även Rambo var inblandad på ett hörn.
Olivia fyllde tre år förra veckan, hurra!

20160813_145531 20160813_145511
Sniff struttar runt och klumpar sig, som vanligt, medan Lottie umgås med sin favorit.
Lottie skadade sitt lilla öga förra veckan, otursvovven, och ganska rejält dessutom.
Lyckligtvis fick hon behålla både ögat och synen!

20160827_155000
Simons födelsedagsfirande minus Simon.

received_10155186679253957
Sniff har fått för sig att hon är en katt och lägger sig i fönstret och ovanpå möblerna… knäppa hund.

Simona har även lurat med mig att träna två gånger, lyckligtvis finns det inga bilder från de tillfällena. Idag lyckades jag med bedriften att säkra Odenplans PokeStop – slängde in min Hypno och gick snabbt därifrån för att slippa bevittna dess massaker.

För att spä på min att-göra-lista lite extra så har jag även börjat betygsätta Super Mario Maker banor/levels i den officiella subredditens Level of the Week-tävling. Varje vecka är det runt 40 banor som ska spelas och utvärderas, och det bestämde jag mig för att börja med i samband med att sommaren tog slut och min fritid försvann. Bra idé där. Det är i alla fall väldigt roligt, då banorna är av varierande slag och ofta mycket välgjorda, även om det är en del vadande bland skräpbanor också. Det har även fått mig att använda Discord regelbundet, och än så länge har jag inga invändningar mot det. Även The Creatures och ryukahr har kanaler på Discord, även om jag inte alls är aktiv i dem så är det kul att gå in och läsa diskussioner.

Och! (Ursäkta allt tjat om Reddit, men jag är där lika mycket som jag är i skolan, ungefär.) Jag har äntligen insett att det finns en Stephen King subreddit, och jag älskar den. Jag vill läsa om ungefär alla mina favoritböcker och börja läsa de som jag har ståendes i hyllan men jag inte hunnit läsa än. Och rama in min affisch!

Stephen-King-Flowchart-FINAL-1
Tessie Girl’s Stephen King’s Universe Flowchart (det kommer en ny, uppdaterad version snart som säkert kommer att säljas på Etsy, där jag köpte min)!

Vad blev det här för konstigt inlägg då? Super Mario, Stephen King, subreddits, Sniff. Sufficient, yes.

“Monsters are real, and ghosts are real too.
They live inside us, and sometimes,
they win.”

– Stephen King

Juli – Augusti – Sommarlov – Go!

Somrarna är lite tröga här på bloggen. Online-wise harScreenshot_2016-08-09-18-01-40 jag varit upptagen med att redigera texter tillsammans med Kristine (en ny version av Seven Days a Week borde vara tillgänglig ganska snart), uppdatera hela textarkivet och persongalleriet på hemsidan, recensera Super Mario Maker-banor genom Reddit, leta Pokéstops i hela västerort, och se ett okänt antal livestreamar.

Förutom det så har jag fått en ny mobiltelefon av Simon, som är dyrare och större än den jag egentligen ville ha, för tydligen säljs inte små, billiga smartphones längre pga porr eller hur det nu var.

På något sätt har jag ändå hunnit med att göra20160715_151856 saker IRL också, bland annat en massa grillande hemma hos morfar, promenader med tillhörande bad i Grimstaskogen (där vi träffade på två ormar, och sen dess har vi inte badat där mer), utflykter med tillhörande picknick ute i Kallhäll, shopping och bio på Mall of Scandinavia med Alexandra, mammas födelsedag som vi firade ute på Dalarö och på Jimmys Steakhouse, badhushäng med Olivia och Yuphin, äventyr i Jämtland med hela familjen inklusive mamma och Lottie, en roadtrip till Ludvika för att hälsa på Magnus, en del bowling och minigolf, en kombinerad hundpromenad/Pokémonjakt ute på Djurgården med Karin, ett besök ute på Hundöarna och en massa slappande hemma. Min BFF Netflix har verkligen levererat.

Härnäst så väntar kräftskiva, Gröna Lund och födelsedagsfirande!

Jag håller även på att byta mobiloperatör, vilket är ett litet helvete i sig, med spydiga säljare, virriga kundtjänstoperatörer, den hårfina skillnaden mellan bindingstid och uppsägningstid, och mobiltelefoner som vägrar vara små. Just nu har jag två mobiler och två nummer och två operatörer och en miljon olika laddare. Tre och Telenor har verkligen berikat min sommar.

Vi har även testat Sellpy.se efter ett tips från Alexandra, och skickade iväg en massa saker som vi sorterat ut från alla möjliga ställen. Till en början fyllde vi en (stor) påse med saker som de kom och hämtade härom veckan, så får vi se hur det fungerar. Just nu har de mycket att göra och om fem veckor tittar de på våra saker enligt hemsidan, så det är definitivt inget alternativ för den som vill tjäna snabba pengar.Screenshot_2016-08-06-16-21-37

Alexandra har även försökt förklara Snapchat för mig, för Magnus har skickat snaps till mig hela sommaren så jag bestämde mig för att logga in och se vad det var. Fattar fortfarande ingenting, men med en ny mobil som klarar av att ha mer än trettio appar installerade så skadar det ingen att ha kvar programmet.

På tal om Magnus så har hans band Angstbadan Blues Trio släppt en singel, Feather in the Tree, som går att hitta på Spotify. De spelade den på releasefesten för EP:n förra sommaren, och det är en av mina favoritsånger.

Jag lovade sist att det kommer några sista inlägg från vårterminens kurser, så det ska jag försöka slänga ihop innan höstterminen börjar. Framförhållning FTW. (Om någon är intresserad av att köpa kursböcker redan nu så går det bra att maila.)

Jaja, jag vet att alla egentligen bara väntar på den här delen:

20160710_153730 20160714_151504
Sniff hos morfar, och Olivia på promenad med Sniff (och ibland tvärtom).

20160713_163146 20160713_183241
Sniff umgås med mamma på hennes födelsedag!

20160713_135140
Mamma och Sniff @ Stegholms gård

20160717_203903 20160720_144931
Lottie och Sniff i Havsnäs! Sniff var ute på sjön för första gången.

20160720_144948
Sniff och jag @ Flåsjön, Havsnäs

20160719_132826
Mamma, Lottie och jag @ Hällingsåfallet, Gäddede

20160805_145338 20160804_104546
Sniff @ Hundöarna, Drottningholm, och söta röda pandor @ Kolmården

20160804_115109
Avslutar med två sjölejon som skriker åt varandra. Sommaren 2016!

”Life’s tough. Get a helmet.”

Vi börjar med en tl;dr den här gången, sen en vägg med text om sista veckan på terminen, och sen en picspam.

NINTENDO: Uppdaterar resterande banor och Youtubekanaler Re: Super Mario Maker när jag kommit igång igen.

SUMMERBURST: Överlevde, på grund av att det var mycket enklare än vad Simona fick det att låta som. Ungefär som en lönehelg på mitt vanliga jobb, fast mera öllukt och mindre komplicerat. 10 år i servicebranschen har tydligen helt tagit bort min förmåga att känna stress. Det enda jobbiga var LJUDVOLYMEN.

ROOSTER TEETH STORE: Ja, mina T-shirts alltså. Jag fick betala ca 250 kr extra i tullavgift för mina tre T-shirts, varav en var i fel storlek, så nu tänker jag ha de på mig oavbrutet tills de går sönder. Jag har aldrig behövt betala tullavgift när jag beställt från USA tidigare, så var inte alls beredd på det. Simon fick Cow Chop-tröjan, som han inte vågar ha på sig för att han tror att folk kommer koppla det till halal-slakt (?), och Creatures-tröjan hade jag på mig när vi gick på Bruce Springsteen-konserten förra helgen.

ÅLANDSKRYSSNING: Alla tappade bort varandra och både Simon och jag höll nästan på att tackla omkull två barn vid buffén. Jan Johansen var tydligen där.

MIDSOMMAR: Mamma var här med Lottie, och vi firade hemma hos morfar. Jag minns inte ens om det var bra väder, men det var det säkert. Sniff bet sönder två av grannbarnens fotbollar.

GÖTEBORG: Sniff tuffade iväg till Avesta med mamma medan jag, Simon och Stefan åkte till Göteborg för att se Bruce Springsteen två gånger, äta på Feskekörka och Casino Cosmopol (nu har vi bara Malmö kvar, sen har vi alla tre varit på alla fyra kasinon), gå på Avenyn, sova i en pytteliten stuga, undersöka Kungälv (gick ganska snabbt), och åka buss tillsammans med 150,000 andra efter konserten på måndag. Vi köpte även polkagrisar i Gränna på vägen hem. Simon svär att han aldrig kommer sätta sin fot på en campingplats igen.

BRUCE SPRINGSTEEN: På lördagen regnade det och blixtrade, Stefan satt på andra sidan arenan och säkerhetskollen var ett skämt. Och Bruce spelade i fyra timmar, och det var helt otroligt hur någon orkar med det, när en själv knappt orkar stå upp i fyra timmar. På måndagen spelade han inte riktigt lika länge, men istället spelade han flera av mina favoritsånger som inte var med på lördagen. (Nu har jag hört alla mina favoritsånger live, förutom Jersey Girl.) Var jag den enda som fick en lättare hjärtattack när No Surrender körde igång? Antagligen. (Med facit på hand så var två konserter så nära på varandra lite mycket. Simon tappade intresset och för min del hade det räckt med en kväll. Och det är definitivt ett bra läge att börja köpa sittplatser till alla konserter från och med nu.)

AVESTA: Och sen åkte vi och hämtade Sniff nu i helgen. Hon och Lottie (mest Sniff) hade lekt och lekt och lekt, och världens gladaste hund mötte oss när vi körde fram till mammas stuga! Vi stannade vid stugan över helgen, grillade, spelade Alfapet och trängdes med Sniff i sängen.

COLDPLAY: Avslutningsvis så fick Simon tag i en biljett till Coldplay åt mig (och även till Kent i december åt mig och Jennie!) så jag fick se de trots allt! Konserten var helt galen, som ett enda stort disco, med konfetti och raketer och ballonger och blinkande ljus som säkert orsakade ett flertal epilepsianfall under kvällen. Allt var så himla stort och påkostat, jämfört med Bruce som bara gick upp på scen med sitt band i fyra timmar utan paus och ändå underhöll alla lika bra som Coldplay (som spelade två timmar, med flera ”pauser”). De spelade tyvärr inte alls särskilt många av mina favoritsånger, men det var verkligen en upplevelse ändå. Men inget slår konserten jag och Jennie var på 2009!

Simona var också där, men vi möttes aldrig upp, för det var helt sjukt mycket folk. Och det gick knappt att komma ut från Friends Arena, eller bort till pendeltåg/buss, eller få tag i en taxi eller något annat vettigt. Jag var kvar på området en hel timme innan jag lyckades tränga mig ut ur folkhavet, ner i parkeringshuset i Mall of Scandinavia, och sen ut på gatan genom bilinfarten. Efter det fick jag gå till jag hittade en buss som inte var överfull, bortanför Skytteholm. På bussen blev jag dessutom av med SL-kortet, och klarade precis på håret att hinna med sista tunnelbanan. Konserten var slut vid elva, och jag var hemma vid två. SJUKT. Nästan så det inte var värt att gå, tyvärr.


Det känns verkligen inte som att det var över en månad sen som jag uppdaterade, men det var det tydligen. Jag kommer att göra några inlägg om resten av skolterminen: juridiktentan, kommunikationskursen, kurslitteratur (och de böcker jag vill bli av med), inlämningsuppgifterna och betygen till dessa, plus lite om Legal English (som jag redan börjat läsa om över sommarlovet).

Jag håller dessutom på att grotta ner mig i att läsa på om allt som har med min praktikplats att göra. Varför då, är säkert den stora frågan, med tanke på att det är sommarlov och ungefär 110 grader varmt i skuggan ungefär hela tiden.

Dels för att det är alldeles för varmt – blir det mer än 23 grader så håller jag mig inomhus och spelar TV-spel istället för att ligga och flåsa i en svettpöl ute i verkligheten. Och min tid inomhus spenderar jag även med att plugga inför hösten. Planen var egentligen att göra ekonomiassistentkursen nu i sommar, men det måste jag skjuta på till nästa sommar eftersom min skatteåterbäring gick direkt till hushållskassan. Kursen var varken gratis eller CSN-berättigad, och det fungerar helt enkelt inte nu. Plan #2 var att börja på examensarbetet, men det visade sig vara mycket enklare än jag trodde, så det behöver jag inte jobba mer på förrän nästa vår.

Och en annan anledning är också att min hjärna gick på högvarv två veckor efter juridiktentan. Jag var så inne i att plugga dygnet runt att jag blev stressad av att inte ha något att göra, så därför började jag läsa våra böcker till höstens kurs i Legal English. Nu börjar stressen avta lite, tack vare att vi gjort lite utflykter och resor, men jag vill fortfarande hellre sitta vaken om kvällarna och repetera allt vi gjorde förra läsåret, fast på engelska, än att sova.

Hursomhelst så var det värt det i längden med alla tentapluggstimmar, för ALLA i vår lilla grupp fick det betyg de ville ha – alla fick minst godkänt, och de flesta fick VG! Go-Go-Gadget Tentaplugg! Jag minns inte vad jag uppdaterade om sist, och jag orkar inte klicka upp ett nytt fönster för att kolla, men jag fick även VG i kommunikationskursen och på alla mina inlämningsuppgifter. Men uppdaterar som sagt mer om det i separata inlägg.

Och den sista anledningen till att jag är rastlös som en liten gnu är att jag inte fått något sommarjobb, förutom de två dagarna på Summerburst. Fick flera svar på mina ansökningar, men trots att de angav i annonserna att de behövde personal över sommaren så ville de allra flesta ändå ha någon som även kan jobba i höst, gärna dubbelt så mycket som de angivna timmarna. Nu börjar det bli lite sent att söka, för jag är/var egentligen bara ledig vecka 24-28, och sen har Simon semester som vi planerat runt.

Jag har också tre veckor att ta igen då jag inte rörde mitt stackars Nintendo alls. Inget Mario Maker, inget Donkey Kong, ingenting. Och ungefär två dagars videor att ta igen på YouTube (samt att vi börjat följa ännu en ny kanal), plus att jag missade RTX i helgen och säkert hur mycket annat som helst. Till exempel så blev jag vald till att delta i H1Z1 RTX Showdown och spela H1Z1: King of the Kill för The Creatures team på RTX, men var tvungen att tacka nej för att det krockade med vårt besök i Avesta/Coldplay. D’oh. Hade det inte varit för Reddit så hade jag antagligen inte fattat någonting. Jag kommer skriva mer om det sen, så den som inte bryr sig kan skippa det inlägget. (Jag gissar att det inte är särskilt många som förstod särskilt mycket av den här paragrafen…)

Om det hade funnits en röd tråd i det här inlägget (ha!) så är vi nog framme vid den obligatoriska picspammen nu:

20160607_181218
Min allra bästa vän förra månaden. (Nu har jag bytt tillbaka till Jennie igen.)

20160611_235714 20160702_212515
Det borde alltid vara fyrverkerier när jag går av ett arbetspass.
@ Summerburst VS. @ Mammas stuga

FB_IMG_1466150166485
”Lånad” bild från Grimstalyans Facebooksida på Sniff när hon leker med sina hundvänner ute på Grimstafältet. Sniff ÄLSKAR hunddagis.

20160624_140433 20160624_184808
Midsommar hos morfar! (Mamma sydde förkläden åt alla som var där.)

20160624_190044
Glad midsommar! (Lottie var på äventyr i köket när bilden togs.)

20160625_213558
Bruce Springsteen på Ullevi, lördagen den 25 juni…

20160627_221924
…måndagen den 27 juni…

20160703_225156
…VS. Coldplay på Friends Arena den 3 juli. Vissa skillnader mellan storleken på ljusshowen.

+/-

Jag har suttit och markerat lagboken i två dagar nu, och ångrar ganska mycket att jag inte gjorde det direkt efter lektionerna i vintras, när jag tänkte att jag skulle göra det. Annat jag ångrar är att jag inte skrev rent mina anteckningar på datorn direkt efter lektionerna, också. Det enda positiva är att jag nu måste göra allt så koncentrerat att jag faktiskt kommer att komma ihåg allt om en vecka…

Fast helst vill jag ju vara ute och leka med min gosiga hund.

20160601_075301
Sniff åker taxi (igen) för att hennes stressade matte inte ska komma försent till skolan (igen).

20160528_135358
Tur att vi har fått världens spralligaste, gladaste, tokigaste hund i världen! ♥

Här är lite negativa saker som jag definitivt inte kommer skriva om vid ett senare tillfälle:

 • Jag lackade ur på New Super Mario Bros. U och har inte spelat på snart en vecka. Överhuvudtaget.
 • Jag beställde fel tröjstorlek på min Cow Chop T-shirt (som redan skickats, såklart).
 • Saknar mamma och Lottie 🙁
 • Värmen. Är en liten kallfront för mycket begärt? Vad är det för mening med att bo i Sverige om det inte är kallt?
 • Jag har inga pengar. Måste jobba på Summerburst nästa vecka som bartender. Har verkligen ingen aning vilka någon av artisterna är. Har aldrig jobbat som bartender förut. 😭
   

  Här lite positiva saker som jag (kanske) skriver mer om vid ett senare tillfälle:

 • Jag beställde rätt storlek på mina The Creatures T-shirts.
 • Jag fick praktikplatsen på Ekobrottsmyndigheten!
 • Teenage Mutant Ninja Tentaplugg kämpar på. Finns en överhängande god chans att alla faktiskt får det betyg de vill ha.
 • Jag och Jennie träffades förra söndagen och gjorde kladdkaka. Mycket mumsigt. Sniff ♥ Jennie
 • Jag får träffa mamma i midsommar, för då kommer hon och Lottie hit och ska fira med oss hemma hos morfar!
 • Kristine har bestämt datum för bröllopet OCH HON HAR BETT MIG VARA BRIDESMAID! Så. Himla. Exalterad.

   
  Det sista kommer jag absolut skriva mer om när det börjar närma sig (oktober 2017). Här sitter jag och hoppas lite smått att jag kanske, om jag har tur, blir bjuden på bröllopet, och så helt plötsligt är jag med i brudföljet! Hurra!

  Ja, jag lyckades skriva ett inlägg som inte bara handlade om juridik och paralegalplugg. Det kanske finns ett ljus i slutet av tunneln. Och den kanske inte har överrubriken Lag om ekonomiska föreningar (16 kap.).

 • …Sniff

  I’m watching the playlist of The HUB in reverse (while doing laundry and schoolwork and generally just procrastinating my ass off), which is a bit surrealistic considering this turned out to be more than a ”side-project”. Oh well.

  Idag kommer det mest att handla om hur söt min hund är, men oroa er inte, en liten sammanfattning om vad som händer i skolan finns längre ner. Ifall någon får abstinens av avsaknaden av paralegal-relaterat trams. Avavav.

  Bortsett från bloggen så ska vi se vad som händer på andra håll ute på de sociala medierna. Till exempel denna bomb av gullighet:

  IMG_20160430_154343 IMG_20160501_232344

  IMG_20160504_083303 IMG_20160508_002421

  IMG_20160519_135056
  campciabatta @ Instagram

  Följ för mer gölliga bilder. Rambo har inte varit med på bild på ett tag, för han är oftast upptagen med att skyffla skit och det är inte så fotogeniskt, men ibland så


  Över på Twitter handlar det mest om popculture references, Super Mario Maker och… Sniff. Om jag hade enTwitter presentation så skulle det nog stå ”CJ misslyckas med saker / CJ fails at stuff”. Måste dock erkänna att jag tycker mina retweets håller en relativt hög nivå!

  Jag försökte hitta mina bästa/roligaste/favoritigaste tweets men orkade bara scrolla tillbaka ett år för tydligen så är 5000+ tweets ganska många. Så det här är de jag orkade plocka fram:

  Tweets
  campciabatta @ Twitter

  Följ för mer åsikter om Batman, Boy Meets World, Nintendo och… Sniff.


  Jag finns även på LinkedIn och Facebook, men det känns som en riktig downer att avsluta med så ni slipper läsa om det. Jag tänker inte ens länka till Facebook, för jag lägger bara till familj och vänner, och det handlar nästan uteslutande om den här bloggen (som ni redan hittat till) och… Sniff.

  I övrigt får ni följa mig överallt och ingenstans! Jag har säkert några konstiga konton på konstiga ställen som jag glömt av att jag har. Men de handlar nog inte så mycket om… Sniff.


  (Ha-ha! Ni trodde jag hade glömt, eller hur?)
  IDAG PÅ CJ THE PARALEGAL:

 • Har skrivit klart mitt PM, som blev på ämnet civilkurage, för jag orkade inte komma på något kreativt.
 • Har gjort klart mitt PowerPoint inför min muntliga presentation i Kommunikation nästa vecka. Den blev flyttad till ett tidigare datum (😣) på grund av…
 • Att jag faktiskt, hör och häpna, blivit kallad på en intervju inför min praktikperiod (LiA) i höst. Ekobrottsmyndigheten har kallat fem sökande på intervju och jag är en av dem. Även Svenska Kennelklubben har hört av sig, så jag kanske slipper sitta och skämmas i höst när jag är den enda som inte lyckats hitta en praktikplats.

  För alltså… Alltså! Jag började för sjutton söka förra sommaren! Och har nu sökt på 20+ platser utan att ha fått ett enda positivt svar! Är det konstigt att jag börjar klättra på väggarna? EBM och SKK var ett välkommet inslag i min frustrerade lilla bubbla.

 • Mighty Morphin Tentaplugg träffades igår för att kämpa oss igenom Skadestånds- och försäkringsrätten. På lördag ska vi ses för att verkligen råplugga Brottsbegreppet (rekvisiten för att uppfylla den objektiva och subjektiva sidan av ett brott) och nästa vecka väntar resten av Straff- och processrätten.
 • Imorgon har vi ett kunskapsprov inför Legal English, som börjar officiellt i höst. Jag hoppas det är superlätt så jag kan gå tidigt, för jag ska bowla imorgon eftermiddag (vi har inte bowlat sedan jag kickade Stefan och Simons rumpa sist). Hur svårt kan det vara? Lite social justice här och prosecution där och adjudicatory hearing bla bla bla och subpoena duces tecum blee blee blee. Bowling!

  Mastodon! Pterodactyl! Triceratops! Saber-Toothed Tiger! (Vi har ingen Tyrannosaurus eller Dragon i tentapluggsgruppen än.)

  …Sniff!

 • The Happiest 5 K on the Planet ☹

  Jag ger en ljummen rekommendation till att steka bacon utan byxor. Detta hände dels för att vi inte tvättat på en eon, så jag var tvungen att gräva fram ett par fem år gamla jeans som med nöd och näppe gick att stänga (whoop whoop!) i kombination med en nyduschad hund som inte alls var sugen på att bli rengjord. Det blöta resultatet blev att middagen tillagades sans byxa. Ingen höjdare i kombination med bacon, alltså.

  Här är en bild på en blöt hund:

  20160516_162721

  Sniff är som ni märker inte längre en trattskalle. Hennes stygn är borta och sista värktabletten tuggade hon i sig i slutet av förra veckan. Hon har dessutom spenderat två lyckliga dagar med sin favorithundvakt Karin och bara gjort såna saker som gör hundar lyckliga!

  I lördags samlades hela familjen på Mosebacke Ateljéhus för ännu ett Öppet Hus – jag skrev om det för ett par år sen så läs mer om det här – och den här gången var Sniff med på besök! Karin ställde ut en av sina apor (se länken) och även en ny bild på en mexikansk nakenhund. Vi var inte in i grafikverkstan den här gången, men självklart fikade vi tillsammans med resten av Karins vänner och familj. Tyvärr var vädret ganska dåligt så det blev inte lika många besökare som det brukar och orkestern spelade inte så länge, men en hel del nyfikna droppade in ändå!

  Vi åkte självklart till morfar efteråt, och jag gav mig på ett misslyckat försök att följa med Stefan ut i springspåret. Vi gick hela rundan på 7,5 km förra helgen, men det gick inte alls lika bra att springa. Jag gav upp efter 2,5 km, men eftersom jag fick vända tillbaka så blev det ändå 5 km när jag väl lyckats släpa mig hem igen. Lite berodde på att det var så kallt, och jag bara fick med mig en kortärmad tröja att springa i, så mina armar blev helt genomfrusna och röda efter ett kort tag. Mest berodde det nog på att jag är töntig.

  Nu på söndag ska jag springa The Color Run med Simona i Tantolunden. CRDet är lyckligtvis en helt prestigelös tillställning utan tidtagning och annat fjantigt. Däremot kan jag erkänna att jag inte riktigt läst mig till vad det hela innebär, förutom att få en massa färg kastat i ansiktet.

  FAQ
  Lite smått oroande FAQ från The Color Run’s hemsida.

  Kort sagt: Jag måste tydligen ha vita kläder. Simon kan inte skjutsa mig för då blir hela bilen färgpannkaka. Sniff får inte följa med in på området så Simon kan inte heller göra mig sällskap. Det finns inga duschar och mina ögon är tydligen FFL om jag inte blundar större delen av tiden. Och färgen kommer att sitta kvar ett tag. Möjligen för alltid – oklart.

  På plussidan så är det ingen som förväntar sig att vi faktiskt ska springa 5 km i sträck, så det är ju helt klart en behållning. De lovar också att det kommer att bli The Happiest 5 K on the Planet. Jag har mina tvivel om att jag kommer vara så glad som bilderna därifrån påstår. Kanske om jag dumpar all min färg på Simona? På tunnelbanan på vägen hem?

  Nu har jag skrivit ett alldeles för långt inlägg om träning. Helt glömt av vad jag egentligen tänkt skriva om. Allt har spårat ur. Ber om ursäkt.


  My dog took a bath today. Now she smells less like pavement and ass, and more like wet dog. Oh, and today was her first day back at doggy daycare since she was spayed. Everyone, literally everyone, was happy about this.

  Trattskallen

  Jag har inte hunnit göra ett dugg den här veckan – allt tentaplugg blev uppskjutet till nästa vecka och varken jag eller Simon har knappt varit ute i det fina vädret.

  Detta på grund av att lilla Miss Fjomp blev kastrerad i måndags. Jag har bara tre lektioner under två veckors tid, och vi resonerade som så att det är bättre att få det gjort innan sommaren, för då kommer Sniff vilja leka och bada.

  Och leka vill hon ändå, trots att hela magen är tilltufsad. Enligt veterinären ska hon ta det lugnt i 10-12 dagar efter operationen. Hon tog det lugnt i ungefär 10-12 timmar. Hon får inte hoppa upp eller ner från möblerna, men det gör hon hela tiden trots att vi försöker stoppa henne. Hon är redan så rastlös att hon bara piper och springer runt med sina leksaker i munnen.

  Här är lite bilder på vårt sorgsna energiknippe – en bild på hennes stygn finns längre ner, FYI.

  (Rambo var förresten också med på måndagen och fick en hälsokontroll (som kostade dubbelt så mycket som jag köpte honom för, haha!) och fick veta att han kommer leva i 8-10 år! Hurra! Livslängden för ett marsvin är runt 4-6 år, så det var verkligen goda nyheter. Veterinären tyckte att han verkade må bra och bli väl omhändertagen hemma. Rambo fyller 6 år i år!)

  20160502_080240 20160502_173704
  Rambo och Sniff på väg till veterinären och första åsynen av Tratten. Ledsen Tratt.

  20160502_175148 20160502_175748
  Missnöjd Tratt, som inte alls uppskattar att husse försöker fixa bandet.

  20160502_180300
  ”Hello darkness, my old friend…”

  20160504_165744
  Trött Tratt (som boxar alla under natten med den vassa kanten).

  20160506_152125 20160506_155317
  Vi bytte Tratten mot en upplåsbar Krage. Läs mer om den längre ner.

  20160507_141330 20160507_153441
  Kraken lackar ur och gillar inte alls att hon måste sitta kopplad hemma hos morfar medan vi andra spelar kubb!

  20160503_134428
  Stygnen efter operationen – ser riktigt läskigt ut, men Sniff har inte haft några större problem med såret.


  Sniff har varit en riktigt trooper under veckan som gått. Hon var lite dålig när hon kom hem efter operationen, och kräktes flera gånger och ville inte äta kvällsmat (första gången någonsin som Sniff inte velat äta!). Det har ju dessutom varit väldigt fint väder, och hon får bara gå VÄLDIGT korta promenader på 100-150 meter.

  På torsdag ska hon ta bort stygnen (om det ser bra ut) och nästa helg ska hon få leka tills hon stupar.

  Vi testade som sagt att byta tratten mot en upplåsbar krage (går att köpa på Arken Zoo), och det fungerar ganska bra. Den är lite bekvämare, men det är nästan så att hon når att slicka på såret, så för säkerhets skull har hon tratten på sig i bilen och när vi sover. Vi köpte först en krage i storlek L, men den var alldeles för stor, så för en liten labradortik duger storlek M perfekt. Som tur är så har vi världens bästa Arken Zoo runt hörnet, där vi fick hjälp att prova kragen och sen byta den när det visade sig att den ändå inte passade.

  Vi har kontrollerat såret och baddat rent med både Lactacyd och saltlösning (vi använde vanliga ögondroppar, Drop-It, från Apoteket). Det var lite varigt i förrgår, men nu ser det fint ut igen. Hon har ätit smärtstillande tabletter (som smakar godis) och verkar inte alls ha särskilt ont.

  Det enda problemet vi har är egentligen att hålla henne lugn, för hon vill verkligen bara rusa runt och härja som vanligt.

  Kastration av tik innebär att hon inte kommer löpa mer, och det finns ingen risk för livmodersinflammation. Vi var lite sena ute – om vi hade kastrerat henne efter första löpet, förra hösten, hade risken för juvertumör också försvunnit. Dessutom kunde vi fått rabatt genom försäkringsbolaget om vi hade kastrerat henne under första levnadsåret. Eftersom operationen var i förebyggande syfte så kunde vi inte få någon ersättning genom hundförsäkringen nu, då den bara gäller vid sjukdom. (Det kostade 7000 kronor att kastrera en labrador retriever som väger ungefär 24 kilo.)

  Och självklart gjorde vi det på Hässelby Veterinärpraktik, där alla Sniffs favvoveterinärer jobbar! (Och för att det ligger 200 meter från vårt hus…)

  Mindre än vecka kvar nu av vilotiden – hela familjen längtar!

  20160508_150128
  Hemgångsråd från veterinären.


  We spayed our dog. The convalescence is a pain in everyone’s ass. Also, Rambo will live forever.

  Tömning och tentaplugg

  Det är dags för det alltid lika uppskattade inslaget ”Tömning av mobilen”, vilket betyder att min mobil är full av skit och jag tömmer den och lägger upp random bilder och screenshots på bloggen. (Kan inte minnas om jag faktiskt nånsin gjort det tidigare, men nu är det alltså ett inslag.)

  Detta brukar leda till hur uppenbart det är att alla runt omkring mig är riktiga original, och att jag är den enda egentligt normala i min sociala krets (som i ärlighetens namn inte är så himla stor).

  (Denna process blev såklart trixigare än vad jag räknat med, då min trilskna mobil är så gammal att inga sladdar vill överföra filer mellan den och datorn, så jag fick plocka isär hela eländet och stoppa in allt på SD-kortet och sen sätta in det kortet i en adapter och sen sätta adaptern i datorn och sen manuellt gå in och radera allt i mobilen. Mitt liv, ladies and gentlemen!)

  20160424_180924
  Och sen skulle jag ta ett kort på eländet och då insåg jag som det pucko jag är att kameran ju sitter i mobilen och fick leta reda på surfplattan och varför var jag ens tvungen att ta en bild? Jo, för att mobilen inte får vinna! Inte igen!*

  Hrm. Vi går vidare:

  SNIFF

  20151113_174015
  Den där gången då Sniff fick tillbaka sitt veterinärresultat med toppresultat överallt! Lilla Twigg’s Touch Line: Miss Sniff är kanske världens bästa hund.

  20151114_165926
  Den där gången då lilla Twigg’s Touch Line: Miss Fjomp visade rumpan för kameran.

  20151221_155134
  Den där gången då Sniff fick ett julkort!

  20151219_232414 20160409_160345
  Den där gången då Sniff försökte fjanta runt på tunnelbanan och den där gången hon hittade en toppenpinne hemma hos moffa. (Det hände tydligen inte så mycket i Sniffs liv mellan jul och påsk.)

  20151121_153557 20160414_115018
  Den där gången då Sniff var med i DNs lördagskryss och den där gången då hon fastnade i filten.

  20160423_140745
  Den där gången för två dagar sen då jag blev supersjuk och Sniff var tvungen att ligga nära, nära trots att hon inte alls var sjuk. Lilla pluttan ♥

  BOWLING

  20160417_133626
  Den där gången då jag var bättre än Simon och Stefan och de blev lite sura. @Bowl-o-rama i Årsta.

  20160120_175140
  Den där andra gången jag vann över Simon och Stefan och de blev ännu surare. Får se om jag får följa med fler gånger…

  SKOLA

  20160214_191457
  Den där gången då jag försökte förrätta en arvsdelning med blandat resultat…

  20160308_124609
  Den där gången då vi fick uppgifterna till skräckonomitentan, varav jag hann göra exakt 0. #neverforget #vgbarn #dendärgångenjagfickGpåententaochblevjättesur

  ANNAT

  received_711360940351
  Den där gången då vi gjorde en liten påskkorg till granntjejerna (Glad Påsk önskar Sniff!).

  received_10156706956580408
  Den där gången då Yuphin var tvungen att gräva fram mina gamla jobbskor som stått och dammat igen sen juli. Bra grävt, min vän.

  Screenshot_2016-04-19-13-38-51
  Att ha en lillebror, del 2.


  Och så kommer vi fram till den senaste delen av följetongen och en fin övergång till nästa ämne: TENTAPLUGG

  Bakgrunden är denna:

  20160424_195422
  Den där gången då en övningsfråga helt stämde in på dig själv och din bänkkamrat…

  Eftersom igenkänningsfaktorn var hög på den, på grund av sjukdom, dansuppvisningar och varierande andra bortförklaringar, så skämtade jag såklart om det (98% av min skoltid går åt till att haspla ur mig oneliners). Idag dök detta upp i aviseringslistan (ja, Simona är typ min enda vän, vaddårå?):

  Screenshot_2016-04-24-17-00-04 Screenshot_2016-04-24-17-00-43

  Simona tog mitt skämt och gick all in, som de säger i (min) branschen. Min spontana reaktion var att hon skapat en grupp för träning, vilket vi också ska göra (egentligen) eftersom vi springer The Color Run om cirka en månad. Så inse lättnaden som infann sig, tills jag förstod att vi måste plugga i 46 dagar…

  Är i alla fall tacksam för att jag fick det marginellt coolare namnet.


  *Epilog: Mobilen, som var laddad till 83%, var nere på en whooping 17% efter den här processen, som tog fem minuter. Sen tog den bort alla mina appar. Kanske dags för en ny mobil snart? Mja.

  The perfect mix of: Cinderella, Angstbadan Blues Trio & Super Mario Maker

  (For , see below…)

  På det personliga planet har vi bland annat hunnit med domstolsbesök – och fira morfars 80-års dag såklart!

  Snälla morfar bjöd hela familjen på kryssning med Cinderella, där vi åt mumsig buffé ena dagen och (jag&Simon) åt hummer/oxfilé till lunch dagen efter! Tyvärr kunde inte Stefan vara med, men alla andra och flera av morfars vänner var med på resan. Bonnie Tyler uppträdde och allt var supertrevligt – jag är jätteglad att jag fick följa med!

  Hytterna kanske inte var så mycket att hurra för dock – vår toalett fungerade typ inte alls att spola trots att vi felanmälde flera gånger, så tidigt på morgonen vaknade jag av att Simon stod och hoppade på den inne i det redan väldigt trånga utrymmet… Cinderella har verkligen gått ner sig sedan jag åkte sist med Yuphin, känns inte alls som en särskilt lyxig båt längre. Nästa gång blir det nog Silja Galaxy!

  20160409_174430
  Varken Stefan eller Sniff var med på resan, så här är en bild på dem när de håller varandra i handen/tassen.

  Annat roligt som vi gjort är att besöka Naturhistoriska riksmuséet och se filmen Osynliga mysterier på Cosmonova. Det var länge sedan jag var där men Rambo och Éowyn stod fortfarande kvar i en monter! Hurra! Vi såg även en jättefin tiger och en utställning om nordiska djur som var spännande – Simon köpte en liten tyrannosaurus unge i en hoodie åt mig, och det var självklart höjdpunkten!

  Vår hundvakt råkade bli sjuk i sista sekunden, men Sniffs farmor ställde upp, som hon alltid gör! Sniff försöker fortfarande få fart i Hollie och blir alltid lika glad när vi närmar oss Hollies hus!

  Nu känns det som att det varit många utropstecken på rad, så vi går vidare till:

  AngstbadanLiljeholmen

  Magnus spelning med Angstbadan Blues Trio på O’Learys i Liljeholmen, som vi bjöd med oss Karin till. (Jag hade bjudit med Simona och Jennie också, men de blev sjuka i sista stund.)

  Jag kan inte tjata nog om detta: Angstbadan Blues Trio finns på Spotify, så kila dit och lyssna på deras första EP Introducing. Gör det nu!

  Härnäst stundar en muntlig presentation av det straffrättsliga domstolsavgörandet som jag valt tillsammans med en klasskamrat. Vi satt med det igår hemma hos henne, med smörgåstårta och Coca-cola i vinglas, och fixade det sista. Hon har problem med rösten, så jag kommer sköta den muntliga delen själv (och försöka att inte prata för snabbt), medan hon sköter PowerPointen.

  Av någon anledning så ska jag och Simona gå på Friskis & Svettis årsmöte nästa lördag också, vilket jag lovat i något svagt ögonblick. Snart är det dags för oss att springa The Color Run också, så vi kanske borde börja träna inför det. Vi får se.

  Jag borde sluta lova Simona saker, helt enkelt.


  My law studies is currently taking up about 76% of my time (but to be honest, probably more like 37%) and the rest is dedicated to my crazy dog and my goofy boyfriend.

  The judicial areas we’re working on at the moment are mainly Administrative Law and Criminal Law – we’re finished with Economics and Company Law, although all the judicial areas will be covered on our law exam in June. Fascinating, I know.

  I’m trying to decide if I want/should work this summer. It’s an inner struggle between the money-needing side and the lazy/comfortable side.

  What else is up? To be perfectly honest, about 85%* of my spare time is spent doing stuff on Super Mario Maker or watching YouTube clips of something Super Mario Maker related. I can’t even remember how my life used to be before I knew who Uberhaxornova and WhiteHawke were. Those were the (potentionally constructive) times.

  SMMProfile
  This is my life now. Yes, I know I look super cute on my Mii.

  *And 12% is Sniff and 3% is school. Yeah, that looks about right.