Kategoriarkiv: bostad

LinkedIn & Jurek

Sitter och försöker vara lite professionell: Uppdaterar CV, nosar på lämpliga praktikplatser inför i höst ifall de jag sökt till inte svarar, pysslar lite med LinkedIn, försöker bestämma mig om jag ska jobba i sommar eller inte. Sånt folk sysslar med runt midnatt en lördagskväll, ni vet.

Jag har i alla fall registrerat mitt CV på rekryterings- och bemanningsföretaget Jurek, som riktar sig mot affärsområdena juridik, ekonomi, management, HR, administration etc. Jurek
Det gick däremot inte att välja paralegal eller juridisk handläggare som önskad befattning under yrkesområden, men de skriver att just de yrkesgrupperna är eftertraktade, så förhoppningsvis kommer den valmöjligheten. Eftersom jag bara nosar på sommarjobb just nu så har jag sökt administrativa tjänster.

Simona har även rekommenderat mig till en tjänst på sin arbetsplats, och jag hade telefonintervju med de i veckan. Det skulle ju vara kul att få bli upplärd av henne innan hon går på semester, men tiden är lite halvdålig eftersom jag ska täcka för henne i juli/augusti, när Simon tänkte ta semester. Vi får se om det går att pussla ihop på något sätt.

Ett par dagar i veckan under sommaren skulle passa allra bäst, både för oss och för Sniffen. Hon måste gå på dagis hela sommaren om jag ska jobba fem dagar i veckan, och det kan ju vara lite småtråkigt för voffsing.

I övrigt så har vår privata ekonomi balanserats igen, då fritidshuset vi skulle köpa av mamma inte gick att få bolån för på grund av strul med taxeringskoden. Vi hade redan ställt in oss på köpet och börjat planera utbyggnad och inredning, så det var lite tråkigt, men rent ekonomiskt så är det ju bra eftersom vi slipper lägga alla våra besparingar på kontantinsatsen. Istället ska vi kastrera hunden och låta Rambo få en hälsoundersökning, för vi vet hur extrapengar ska festas upp, minsann!

20160409_155458
”Vad sa hon att jag skulle göras, sa hon?”

Q1 2016 – Privat & Paralegal & Plugg

Var ska jag börja? Här är lite snabbt vad som har hänt de tre första månaderna av året:

Januari: Sniff och jag åkte tåg till Avesta för att hälsa på mamma medan vår lägenhet blev storstädad av Städfén. Tåget blev fyra timmar försenat och på vägen hem fick vi stå hela vägen i bagageutrymmet trots att vi hade en biljett. Dumma SJ.

Februari: Mest skolarbete + lite influensa + Sniff fick noskvalster från en annan hund på dagis. Sniff älskar att vara på dagis, och är kompis med alla!

Mars: Ekonomitenta, kaos i bostadsrättsföreningens styrelse (som jag nu avgått från), Ålandskryssning, en löpande hund och påsk! Lottie och mamma var här hela påsken och vi var både bortbjudna på påskmiddag hos Simons mamma, och hade vår egen middag med moffa och Stefan.

Det var allt, tror jag. Vi fick vår bostadsrätt värderad härom veckan (för att hissen fortfarande är trasig – FORTFARANDE!) och blev lite besvikna för att mäklaren trodde att vi skulle få tillbaka våra pengar och kanske tjäna runt 200,000 kr – vi hade hoppats på att få en värdering runt tre miljoner. Men vi ska bo kvar ett tag ändå (de är ute och lagar hissen i skrivande stund).


På skolfronten så har vi avverkat 10 ämnen:

Familjerätt
Associationsrätt
Arbetsrätt
Skadeståndsrätt
Försäkringsrätt
Skattejuridik
Straff- och processrätt
Förvaltningsrätt

och
Ekonomi

Jag var sjuk i influensa veckan vi hade skadeståndsrätt och försäkringsrätt, men det enda jag egentligen inte har koll på är försäkringsrätten. Det var samma lärare som vi hade i arbetsrätt och konkurs- och obeståndsrätt, och det var tyvärr precis samma oreda denna gång. Jag gick bara på en eftermiddagslektion av arbetsrätten, och eftersom jag redan kan arbetsrätt så valde jag att skippa resten. Dessutom hade läraren ingen koll på nyare bestämmelser och gav flera faktafel/slarvfel, vilket jag inte alls förstår hur en lärare kan göra. Lyckligtvis har vi inte flera ämnen med just denna lärare.

Sen var straffrätten riktigt tråkig, men det var absolut inte lärarens fel, utan min egen inställning till ämnet. Att behöva gå på ytterligare två rättegångar är också fullständigt ointressant för mig – tur att Simona är peppad för oss båda! Vi ska ha en redovisning om ett rättsfall, och jag och en annan klasskamrat valde ett mål om förtal – jag vägrade ta ett våldsbrott och det verkar vara vad de flesta andra är intresserade av. (Jag ser verkligen fram emot att bli klar med straffrätten.)

Förvaltningsrätten och associationsrätten är de ämnen jag är mest intresserad av och kan bäst (förutom arbetsrätten då), och efter påsk fortsätter vi med förvaltningsrätten. Läraren är samma som har straffrätten, och han är riktigt bra. Han är även lektor på universitetet och det märks att han är mer erfaren av undervisning.

En av de nackdelar jag märkt med YH-utbildningar rent allmänt är att lärarna är konsulter, och inte utbildade pedagoger. Alla har en relevant examen inom ämnet och är yrkesverksamma, men det förutsätter inte att de kan undervisa på ett pedagogiskt sätt. Många är bra, men tyvärr har även flera varit riktigt dåliga – detta verkar inte vara ett ovanligt fenomen på landets YH-utbildningar.

I alla fall: På Påhlmans Handelsinstitut har vi även haft en ekonomitenta i företagsekonomi, och på grund av allt strul med styrelsearbetet precis innan tentan så hann jag inte riktigt plugga för den och fick därför 51 poäng – VG var 56. Skitjävlapiss. Vi har även haft en muntlig redovisning i ekonomi (vår grupp redovisade om aktiemarknaden) och det finns en minimal chans att betyget kan förbättras tack vare den, men det beror helt på vad läraren tyckte om arbetet. Läraren i ekonomi var riktigt bra, enligt mig, men många tyckte att undervisningen gick lite snabbt – jag läste företagsekonomi på gymnasiet och kom ihåg det mesta så det var lättare för mig att hänga med i tempot. I ämnet ingick företagsformer, budgetar, bokföring, bokslut och nyckeltal med mera, och jag tyckte också att det var lite mycket att läsa ekonomi samtidigt som flera juridikämnen. (Och så är jag ju sur över mitt slutbetyg.) Personligen tyckte jag ekonomidelen var relevant och givande, och ger mig chansen att söka administrativa tjänster med enklare ekonomiassistentuppgifter.

Just nu håller vi på med förvaltningsrätten, och ska läsa två böcker under påsklovet, samt vara med på två rättegångar (brottmål, utlänningsmål och/eller förvaltningsmål). Jag letar fortfarande LiA-plats, och väntar på svar från två olika företag.

20160201_211102 20160127_123114

20160201_180311
Vi hade en del att göra i februari…

TL;DR? Här är söta bilder på vovve:

20160108_194822 20160108_201217
Sniff på evighetståget.

20160201_214443 20160328_190024

20160209_101126

20160221_140210

20160322_130043

37 Dagar Kvar till Jul

Bah. Väcktes av hundens matklocka – för smidiga jag drömde en lång dröm om pirater och George Clooney och racerbåtar, och missade helt att klockan var LÅNGT efter skoldags. Hunden äter klockan ett. Jag skulle till skolan åtta. Inte helt optimalt. En gång nattarbetare…

Nåja. Jag har fixat saker hemma istället, eftersom hunden åkte med Simon till jobbet imorse. Allt går så mycket snabbare när det inte sitter en pälsboll under bordet som piper så fort hon hör att jag använder tangentbordet. Och att slippa springa runt lägenheten med en pipleksak var femte minut för att roa henne underlättar också.

20151114_193308
Sniff och moffa.

Just nu håller alla utom jag vi på med tre saker i skolan: civilprocessen, konkurs och obestånd, och Excel. Konkurs och obestånd börjar först imorgon, då vi får en ny lärare. Då ska jag ha tre klockor på alarm. Och på fredag har vi prov i Excel, som nog inte ska bli så svårt. Som vår lärare säger så liknar det mest programmering, och HTML/CSS kan jag fortfarande som en chef, måste bara memorera koderna och det brukar gå ganska snabbt.

Jag har även blivit invald i styrelsen för vår bostadsrättsförening, så igår och idag har jag fixat loggor och en ny Facebook-grupp med allt vad det innebär. Sedan jag gick ur alla fackliga FB-grupper (utom de som är kopplade till min arbetsplats) och tagit bort alla ”vänner” som jag inte umgås med privat så har det blivit mycket lugnare på Facebook, förutom att jag döljer ungefär alla inlägg som inte har med personen jag följer att göra. Varför måste jag veta vad mina vänners vänner gör? I alla fall, en grupp mer eller mindre gör varken till eller från.

Vi har problem med folk som bor i trapphuset om nätterna – tyvärr så pass misskött att det är burkar och tändstickor på golvet, samt att det luktar toalett och alkohol i hela huset. Någon har även mixtrat med låset på dörrarna, så jag och Sniff tar en liten tur under nattpinken för att kolla så allt är stängt/tomt.

Sniff ”hjälpte” mig även att städa i förrådet igår, medan vår snälla städerska fick vara ifred i lägenheten. Igår var hon kvar nästan en timme längre än hon brukar, mycket på grund av Sniffs pälsattacker och för att det var allmänt skitigt överallt. Simon insåg igår att städerskan brukar vara här varannan vecka och inte var tredje, som han trodde. Och så har vi haft det sen vi flyttade in, typ, haha.

Och Simon har fixat i lägenheten igen! I alla rummen har han satt upp hyllor uppe vid taket, och i helgen satte han upp belysning under hyllorna och ute på balkongen. Det blev jättefint, ska ta kort på det sen när jag inrett lite mer i hyllorna. Vi hittade den bästa belysningen på Rusta, även fast vi köpte lite ljusslingor på Clas Ohlson också. Rusta har dock bästa och största sortimentet. Vi var på IKEA för någon vecka sen, och där hade de bara tråkiga lampor och anorektiska julgranar. På Clas Ohlson var julgranarna SNORDYRA, fast väldigt fina. Och på Rusta köpte vi en liten 180 cm gran som är precis vad du kan förvänta dig för 300 kronor. Rusta hade även fina julgranskulor och dekorationer – ska åka tillbaka dit närmare jul och köpa lite adventsljusstakar med mera. Det enda tråkiga är att julgranskulor alltid säljs i samma färg – vi köpte en stor låda, och alla kulorna var i samma färgschema. Jag vill ha ALLA färger. ALLA.

Ja, nu är det väl snart jul. Simon började fira 1 november, och vägrar lyssna på annat än julsånger i bilen. Och överallt är det pepparkakor och julmust och julgranar – redan i oktober hade Elgiganten julgranar i sina fönster. Herregud.

Förra veckan var jag och min klasskamrat på spinning. Det var ungefär tre år sen jag körde spinningpass senast, och visst sjutton fick jag skavsår i rumpan. Vi har inte bestämt någon dag den här veckan, men vi borde komma iväg på torsdag eller fredag. Imorgon ska jag som vanligt bowla med Stefan och Simon.

Jag önskar jag orkade säga till telefonförsäljare att det är olagligt att fortsätta försöka övertyga mig att köpa saker efter att jag redan sagt nej. Han som ringde nu var dock så trevlig och osäker (kallade mig för Celilla) så jag ville inte vara otrevlig. Tre gånger fick jag säga nej innan han äntligen gav upp. Tyvärr så skiter jag i den svenska landsbygden även om jag har chans att vinna en miljon kronor.

Hmm… Nu har jag glömt vad det var jag tänkte skriva om egentligen…

318-77972

Hemma i Hässelby

Sniff (som tappert försökte vara med på ALLA bilderna) bjuder härmed in er till en liten titt i vår ”nya” lägenhet, som trots allt är ett halvår gammal nu.

Vi bor i en nyproducerad bostadsrätt i Hässelby, med havsutsikt och otaliga byggarbeten i alla knutar – hela Hässelby ska renoveras och få ett nytt torg, och ett av västerorts högsta bostadshus håller just nu på att byggas på andra sidan gatan. Även tunnelbanan är helt ny. Tack vare allt detta så kommer stadsdelen att växa och moderniseras, och alla bostadsrätter kommer öka i värde!

Vi kommer dock bo här i ett tiotal år, och både Sniff och Rambo trivs utmärkt i vår fina trea. Här kommer en liten visning av deras crib:

HALL

Lägenheten har en öppen planlösning, så direkt innanför dörren syns både köket och vardagsrummet litegrann. Självklart är vår kalender Årets ledarhundsvalpar från Synskadades Riksförbund som vi fick av Simons morfar. En superbra julklapp!


Vår lilla bänk som ser bra ut på avstånd är helt värdelös, så köp den inte om ni ser den någonstans. Sniff har tuggat på den i stunder av ensamhet, så den får stå kvar tills hon blir lite äldre. De två tavlorna på dinosaurien Gon har Karin gjort!


Oftast är hallen full av grejor som Sniff släpat fram – leksaker och nallar och tuggben med mera. Spegeln är från Mio och den fick jag i present av Simon!

BADRUM

I badrummet finns alla lägenhetens tillval samlade: djungeldusch och uppgraderade vitvaror.


Allt på bilden har Simon monterat och fixat (förutom vitvarorna då)! Bänkskivan och överskåpen fanns inte när vi flyttade in. Rambos lilla blå badbalja syns också på bilden.

VARDAGSRUM

Matsal låter lite överdrivet, men det står ett matbord här i alla fall. Sniff lyckades smita in på bilden, för i den här hörnan finns hennes leksakskorg!

DSC_0007
Förutom korgen så bor Rambo här, tillsammans med Banguras tröja och den fina Zebratavlan från Mio.


Här finns allt det viktigaste i lägenheten: AIK, dinosaurier, trumpinnar och köksvåg (nåja).

KÖK

De två mest eldhärjade delarna av lägenheten: spisen och fonduegrytan. Räds dock icke! Vi har både en brandfilt och en brandsläckare i skåpet.

VARDAGSRUM
DSC_0041
TV, surroundsound, Nintendo, Playstation, digitalbox, dator, modem – kort sagt, här bor alla våra sladdar. Simon har ramat in sin Charlie Hebdo-tidning, och jag har såklart ramat in Angstbadan Blues Trio-affischen som Magnus signerat åt mig.


Soffhörnan är det mysigaste stället i hela lägenheten. Sniff sparkade även in sin boll i bild, som sig bör.

DSC_0047
Dalahästens hörna bland alla blommor vi köpte för Tims presentkort…

DSC_0049
…och här är vovvens hörna – hennes korg var full av vattenmelon så den låg i tvättmaskinen under fotograferingen, men i vanliga fall står hennes mjuka korg med tassmönster i hörnet mellan TV-möbeln och bänken.


I det här lilla hörnet står vårt senaste inköp från Plantagen (courtesy of Tim), och min åsna hänger på hedersplatsen. Det är Karin som har gjort den också. Finaste åsnan.

BALKONG

Vår balkong i motljus. Bredvid plantan brukar Sniff stå och spana ner på Tims balkong.

DSC_0063
Där borta mellan träden skymtar Mälaren fram, och på balkongen högst upp finns en annan hund som Sniff också brukar spana på.

DSC_0065
Faktum är att Sniff spanar en hel del när hon är ute på balkongen. Vi har förresten ganska nära till tunnelbanan.

LILLA RUMMET

Lilla rummet är även känt som bibliotek, kontor, gästrum, mysrum och snart även datarum när Simons nya dator levereras. Det är ett lekrum för vuxna, så att säga.


Här är även lägenhetens enda oröra. Fotografier som jag ska sätta in i album eller rama in, även kallat ”evighetsprojektet”. Mamma har gjort de fina gardinerna! Tyget är från hennes tygaffär i Avesta.


Jag skulle inte kunna känna mig som hemma utan en vägg av böcker, filmer, seriealbum och nallar i alla sorters former. Enda problemet är att alla hyllor redan är fulla…


Organisation är A och O i kontorshörnan. Som även innehåller Kalle & Hobbe-boxen, fotoalbum och en småkorkad skrivare.

SOVRUM

Ni får själva lista ut vilken sida som är Simons och vilken som är min. Sniff sover i alla fall på skinnfällen. I ungefär tre minuter, innan hon hoppar upp och slåss med oss i sängen resten av natten.


Mamma har fixat gardinen här också, och mörkläggningsgardinen bakom. I hörnet är mitt lilla mini-kontor, som i teorin går att rulla dit jag vill sitta och plugga, men vars hjul inte är tillräckligt bra för den sortens rörelser. Där bor i alla fall mina studieböcker och annat som jag behöver till skolan. Tavlan fick jag av Emma när jag fyllde trettio!


Finaste hyllan. Hedersplatsen för allt som är viktigast.


Åt det här hållet ser rummet mest ut som ett hotellrum, för vi har inte hunnit sätta upp något på väggen än. Det är mamma som klätt fåtöljen, det är samma som jag hade tidigare men i nytt tyg. Väggen bredvid är bara en stor klädgarderob.

HEJ DÅ

Sniff visar er ut till hissen, för nu tycker hon det är dags att avrunda besöket. Tack för att ni tittade in! Om ni kommer på besök någon gång så vill Sniff påminna om att hon gillar hundgodis.


Our new apartment in Hässelby, Stockholm. A bit different from our old place.

Säsongspremiär

Professionella bloggare kallar det bloggpaus. Här är min anledning:

20141225_152701
(Sniff 8 veckor vs. Sniff 16 veckor)

Idag är hon 22 veckor gammal och älskar tre saker: att bli helt bananas över ingenting, röja/riva hela haket och allt.

Previously on campciabatta.com: Sist jag hann/orkade uppdatera så hade året precis börjat. Vi hade fått vår lägenhet såld, Sniff gjorde sig bekant med vårt hem och med Rambo, och vi skulle till att flytta. Det här har vi hunnit med än så länge utan någon som helst inbördes ordning eller reson:

 • Valpkurs/privatträning hos Stockholms Hundsport Centrum! Sniff fick gå fyra gånger på privatträning med instruktören Desirée, och lärde sig en massa saker (fast jag och Simon lärde oss mest). Vi planerade även att gå fem gånger på vanlig valpkurs med andra hundar, men Sniff var lite för härjig för att kunna komma överens med en liten chihuahua och en whippet, så vi får återkomma när det är dags för allmänlydnadskurs istället.
 • Yuphin fyllde år så Sniff fick träffa Baby Puff. Snart är de båda tillräckligt stora för att uppskatta varandra, hoppas jag!
 • Vi flyttade till Hässelby strand! Världens längsta dag, då vi packade ALLT vi båda ägde från Huddinge och Norsborg i en lastbil som knappt räckte till, med Rambo och Sniff i framsätet såklart. Vi bodde en natt hos morfar, och sen blev det en till världens längsta dag då vi skulle hämta nycklar, ha möte, lasta av allt, packa upp lådor, montera möbler och sen bo för all framtid i vår nya lägenhet. Vi fick lyckligtvis hjälp av morfar och Simons mamma, och till helgen kom Magnus och hjälpte oss packa upp! Världens bästa familj.
 • Sidebar: ComHem är helt värdelöst här ute. Det är störningar HELA tiden pga ett evighetslångt arbete som började när vi flyttade in och aldrig vill ta slut. Det går inte att se en hel film utan att det bryts mitt i. Skitföretag. Vi har ringt flera gånger och det enda de säger är att vi ska stänga av vårt torrentprogram – som inte är igång.
 • Magnus fyllde år och vi gick allesammans till kasinot, precis som förra året. Simons familj följde självklart också med, och de spelade, vi åt mumsig mat, jag drack fruktdrinkar och Jennie satt hundvakt. Casino Cosmopol på Magnus födelsedag har blivit en riktig familjetradition!
 • Några jobberbjudanden, som jag övervägde lite men inte så seriöst. Jag bokade flera intervjuer/möten som jag sov bort eller inte gick på, så jag kan inte påstå att jag är jättesugen på att byta jobb. Jag har sökt en utbildning till i höst, vi får se om jag tackar ja ifall jag blir antagen. Jag har börjat jobba heltid igen, och nu fokuserar jag bara på att försörja familjen. (Jag skulle gjort Högskoleprovet i helgen men det sket jag också i – betalade 450 kronor och en semesterdag för en sovmorgon.)
 • Simon och jag åkte på en weekend till Romme Alpin! Vi åkte snowboard, åt fondue, åkte bandvagn, åt bufféer, såg på Melodifestivalen (?), bodde i skilodgen, chillade framför öppna spisen och njöt av att alla skrikiga ungar var någon annans. Sniff bodde hos mamma över helgen och stökade till tillvaron för Lottie. Romme fick godkänt av kräsna Simon, och jag vågade åka trots att jag typ dog sist jag var där. Nästa år ska vi ta med Magnus också!
 • Och fast forward till den här helgen, då vi hade inflyttningsfest tillsammans med alla våra favoritpersoner! Sniff var, såklart, helt bananas över att det var så mycket roliga människor här samtidigt, och vi spelade brädspel, Mario Kart, åt ost och kex och godis och kakor och sushi och snacks, drack vin och öl och läsk och juice och kaffe, och hade det riktigt bra hela helgen. Magnus var också med, och idag var vi ute och shoppade med honom.

  Det som väntar nu är påsken! Yay! Vi ska ha påskmiddag hemma hos oss för familjen, jätteroligt! Mamma och Stefan och morfar och Jennie kommer hit (Simons mamma är tyvärr i Norrland). Jag har redan påskpyntat med kaniner och tuppar och kycklingar och påskdukar och fjädrar och ägg – nu saknas bara påskriset och påskmaten. Jag ska självklart tvinga Simon att måla påskägg med mig också!

  Det enda vi måste reda ut är vad vi ska göra för mat… Spännande.

  Tl;Dr? Här är lite söta bilder som ni missat om ni inte har Instagram:

  IMG_20150213_144321 IMG_20150213_165958 IMG_20150222_185153

  IMG_20150224_200310 IMG_20150304_234930 IMG_20150306_061915

  IMG_20150316_195110 IMG_20150317_153518 IMG_20150318_161844

  IMG_20150319_180007 IMG_20150320_130438 IMG_20150320_175836

  IMG_20150321_073224 IMG_20150321_074045 IMG_20150329_211728


  OCH! Jag avslutar med nyheten att mitt än så länge obetitlade skrivprojekt gått ovanligt bra den här månaden – efter att ha skrivit om hela inledningen, första kapitlet och ändrat från första till tredje person så är nu första delen klar! (Mer info framöver, beroende på hur bra det går.)

  Om någon är nyfiken på att provläsa och ge mig lite redigeringstips så är det ENORMT välkommet!

  (Simon vägrar att läsa ens ett stycke och tycker alla mina karaktärer har dumma namn…)

 • Nya möbler

  Det har varit lite valpigt här den senaste tiden, så här kommer ett inlägg som handlar om möbler och Rambo!

  Förra veckan shoppade vi matbord, soffa och säng från IKEA, Mio och Furniture Box. Sängen var vi och kollade på i Furniture Boxs showroom på Linnégatan, och den verkar bra. Vi hoppas att den som köper vår lägenhet vill ha kvar sängen och barbordet som vi har. Sängen är ju nästan helt ny.

  Det här köpte vi:

  Matbord

  Soffa

  Säng

  Soffan är verkligen megastor, men vi tror att den kommer att passa eftersom vi har rätt många familjemedlemmar som vi vill ska kunna hälsa på oss samtidigt framöver, och kunna fira jul med hemma hos oss nästa år. Och så ska ju Rambo och hans lillasyster få plats också! På tal om det så har jag uppdaterat lite i menyerna och lagt till några fler pälsiga vänner i presentationen!

  Jag gjorde sönder Rambos matskål i helgen, så han har en ny bur, påfyllning av godisskålen och ny matskål att se fram emot. Ska se om han vill ställa upp på något nytt julkort i år. Han är ju lite bångstyrig ibland.

  Så fort jag mår bättre ska vi åka till Sea Hund & Katt i Kungens Kurva och shoppa loss åt husdjuren!

  DSC_0464
  Förra julen! ♥ Éowyn

  Miss Sniff

  Ett litet tips: På Instagram finns det en massa bilder på valpen och hennes syskon som inte är upplagda än. Följ mig gärna – jag heter likadant där: campciabatta

  Idag har vi fått matlista och goda råd, och snart är det dags att pröjsa för vår nya valp! Här kommer lite info:

  Namn: Miss Sniff (Sniff för hennes vänner)
  Kennelnamn: Twigg’s Touch Line
  Födelsedag: 29 oktober 2014
  Färg: Gul/mörkbrun/foxred
  Färg på koppel: Lila
  Kennel: Twiggs
  Syskon: 7 st
  Storebror: Rambo!
  Gudmor: Finaste Elin, ägare till Pixy – blivande bästis till Sniff!

  Simon och jag har beställt biljetter till Stockholms Hundmässa, och där ska vi kika på lite hundsaker och kanske en hundbädd. Hundmässan är ungefär det bästa stället på jorden, för där finns hundratals hundar under ett och samma tak, företagsmontrar, djurambulansen, rasklubbstorg och den underbara rasparaden, som jag missade förra gången men MÅSTE se i år!

  Tyvärr jobbar jag natt på lördagen, men det får bli en kort sovstund och sen en massa söta hundar. Rasparad!


  Idag har vi haft fotograf och mäklare här från Fastighetsbyrån inför försäljningen, och jag vaknade med frossa, huvudvärk, magont och en trevlig kräkattack… Attans valpar! Jag och Simon åt samma mat igår, och han mår toppen, så det måste vara valppussarna som ställde till det. Nåväl, det var det nästan värt – förutom att jag måste vara hemma från jobbet IGEN! Fick 1200.- över den här månaden efter alla räkningar – tvivlar på att det blir mer efter ännu en sjukskrivning.

  Rambo är i alla fall glad att få sällskap, och att slippa bli rullad runt hela lägenheten på fotpallen pga fotograferingen. Nu måste jag bara orka byta hans vatten, så blir han nog gladaste marsvinet i hela Huddinge!

  Nyheter

  Jag uppdaterar från en helt annan plats än tidigare, nämligen en helt ny dator! Det har varit segt med nya inlägg mest på grund av att min gamle trogne Acer blivit lite för gammal och trogen – så nu tar en ersättare över!

  20141123_150035

  Jag och Jennie var ute på äventyr igår och då hittade jag den här Acer Aspire ES1-311-C4D1. Liten och pluttig och ganska söt. Simon hjälpte mig att kolla upp om den var bra.

  Det roliga var så klart att jag kollade upp den hos ElGiganten också, och då var den 1000.- billigare! Och idag när vi åkte och köpte den så var den ytterligare några hundralappar billigare, så jag fick den för 2390.- – jippi!

  Sen har vi bråkat, datorn och jag, för den hittade virus och trojaner och jävlades en massa, men nu har jag rensat den på skit, och den fungerar finfint för en så billig laptop. Den känns en aning plastig, men den är lätt att bära och har en bra processor. Ett tips om ni letar efter en billig liten laptop!


  Sen har ju andra saker också hänt: Simon och jag har valt soffa, säng och matbord till nya lägenheten, jag har träffat Elins busiga jack russell terrier Pixy och jag har jobbat dagpass då jag fick träffa Yuphin VARENDA dag!

  20141123_153657
  Antagligen vår nya soffa, Mega från Mio.

  Valpen (working title Sniff) växer och busar med sina syskon. Hon har öppnat ögonen, fått ett lila halsband och nu på söndag får vi åka och träffa henne för första gången! Så spännande!

  Rambo är liten och knubbig, har en lortig bur pga av mig och äter grönsaker tills han ser ut som en kvadrat.

  Och Simon fixar med lägenheten så den blir ännu finare till försäljningen. Idag skruvade han upp nya hyllor i garderoben. Så duktig!

  Nu ska jag leka vidare med min nya dator och se vad den pallar för. Vroom!

  20141124_154009

  ”Lägenhetskrav” – Aftermath

  Om det har varit möjligt att missa det så är det så att vi ska köpa en lägenhet inom en snar framtid. (Just nu bor vi på 40 kvm i Huddinge, och vill du gå undan och vara för dig själv så måste du sätta dig i sängen.)

  Vårt problem är lite att vi är helt olika när det gäller boende, särskilt eftersom det vi nu ska köpa är det tilltänkta slutmålet. Simon vill leka Svensson-liv ute i förorten/på landsbygden och jag vill helst bo mitt i citysmeten. Nu har vi samsats om ett mellanting – Solna.

  Det finns några satta krav för vår blivande bostad:

  – En trea, varken mer eller mindre
  – Minst 70 kvm, högst 95 kvm
  – Högst 3.5 M i slutbud
  – Nyrenoverad eller nybyggd
  – Goda trafikförbindelser
  – Måste ha balkong
  – Plats för tvättmaskin och torktumlare i badrummet
  – Ej skyskrapa, villa eller radhus
  – Måste ligga nära stan, dock ej innanför tullarna (Simons krav) eller utanför kranskommunerna (mitt krav)
  – Parkeringsplats

  I övrigt så är våra önskemål:

  – Gärna en terrass/uteplats med en liten gräsmatta
  – Nära buss och tunnelbana
  – Öppen planlösning (nästan ett krav, då jag hatar kök som är instängda i ett eget rum)
  – Många fönster, stort ljusinsläpp
  – Bra förvaringsmöjligheter – mycket garderober och gärna spegeldragdörrar etc.
  – Fin utsikt, vilket kan bli tricky eftersom Simon vill bo lågt och jag vill bo högt.


  Ja, så började ett inlägg som jag snickrade på fram till i slutet av augusti. Nu har ju vi köpt en lägenhet och jag glömde helt av att publicera inlägget. Hur gick det då?

  – Nyproducerad 3:a på 76 kvm för 2,4 M med balkong och tvättmaskin/torktumlare.
  – Stockholms kommun, utanför tullarna, med möjlighet till parkeringplats.
  – Öppen planlösning, många fönster och garderober – med utsikt över Mälaren.
  – Och vår lägenhet ligger ovanpå tunnelbanan, så närmare gå inte att komma.

  Det enda som inte blev helt enligt planerna var läget; vi bytte Solna mot Hässelby Strand.

  Idag var vi på en visning av fastigheten, och jag fick tillåtelse att smyga in i vår lägenhet även fast den inte är färdigbygd! Simon och hans mamma var också med för att inspektera, och sen åkte vi hem till hans mamma och åt mumsig lasagne.

  Runt den 1 november kommer vår lilla valp till världen också, så spännande! Efter nyår, om allt går som det ska, kommer den att flytta hem till oss!