Kategoriarkiv: träning

The Happiest 5 K on the Planet ☹

Jag ger en ljummen rekommendation till att steka bacon utan byxor. Detta hände dels för att vi inte tvättat på en eon, så jag var tvungen att gräva fram ett par fem år gamla jeans som med nöd och näppe gick att stänga (whoop whoop!) i kombination med en nyduschad hund som inte alls var sugen på att bli rengjord. Det blöta resultatet blev att middagen tillagades sans byxa. Ingen höjdare i kombination med bacon, alltså.

Här är en bild på en blöt hund:

20160516_162721

Sniff är som ni märker inte längre en trattskalle. Hennes stygn är borta och sista värktabletten tuggade hon i sig i slutet av förra veckan. Hon har dessutom spenderat två lyckliga dagar med sin favorithundvakt Karin och bara gjort såna saker som gör hundar lyckliga!

I lördags samlades hela familjen på Mosebacke Ateljéhus för ännu ett Öppet Hus – jag skrev om det för ett par år sen så läs mer om det här – och den här gången var Sniff med på besök! Karin ställde ut en av sina apor (se länken) och även en ny bild på en mexikansk nakenhund. Vi var inte in i grafikverkstan den här gången, men självklart fikade vi tillsammans med resten av Karins vänner och familj. Tyvärr var vädret ganska dåligt så det blev inte lika många besökare som det brukar och orkestern spelade inte så länge, men en hel del nyfikna droppade in ändå!

Vi åkte självklart till morfar efteråt, och jag gav mig på ett misslyckat försök att följa med Stefan ut i springspåret. Vi gick hela rundan på 7,5 km förra helgen, men det gick inte alls lika bra att springa. Jag gav upp efter 2,5 km, men eftersom jag fick vända tillbaka så blev det ändå 5 km när jag väl lyckats släpa mig hem igen. Lite berodde på att det var så kallt, och jag bara fick med mig en kortärmad tröja att springa i, så mina armar blev helt genomfrusna och röda efter ett kort tag. Mest berodde det nog på att jag är töntig.

Nu på söndag ska jag springa The Color Run med Simona i Tantolunden. CRDet är lyckligtvis en helt prestigelös tillställning utan tidtagning och annat fjantigt. Däremot kan jag erkänna att jag inte riktigt läst mig till vad det hela innebär, förutom att få en massa färg kastat i ansiktet.

FAQ
Lite smått oroande FAQ från The Color Run’s hemsida.

Kort sagt: Jag måste tydligen ha vita kläder. Simon kan inte skjutsa mig för då blir hela bilen färgpannkaka. Sniff får inte följa med in på området så Simon kan inte heller göra mig sällskap. Det finns inga duschar och mina ögon är tydligen FFL om jag inte blundar större delen av tiden. Och färgen kommer att sitta kvar ett tag. Möjligen för alltid – oklart.

På plussidan så är det ingen som förväntar sig att vi faktiskt ska springa 5 km i sträck, så det är ju helt klart en behållning. De lovar också att det kommer att bli The Happiest 5 K on the Planet. Jag har mina tvivel om att jag kommer vara så glad som bilderna därifrån påstår. Kanske om jag dumpar all min färg på Simona? På tunnelbanan på vägen hem?

Nu har jag skrivit ett alldeles för långt inlägg om träning. Helt glömt av vad jag egentligen tänkt skriva om. Allt har spårat ur. Ber om ursäkt.


My dog took a bath today. Now she smells less like pavement and ass, and more like wet dog. Oh, and today was her first day back at doggy daycare since she was spayed. Everyone, literally everyone, was happy about this.

Tömning och tentaplugg

Det är dags för det alltid lika uppskattade inslaget ”Tömning av mobilen”, vilket betyder att min mobil är full av skit och jag tömmer den och lägger upp random bilder och screenshots på bloggen. (Kan inte minnas om jag faktiskt nånsin gjort det tidigare, men nu är det alltså ett inslag.)

Detta brukar leda till hur uppenbart det är att alla runt omkring mig är riktiga original, och att jag är den enda egentligt normala i min sociala krets (som i ärlighetens namn inte är så himla stor).

(Denna process blev såklart trixigare än vad jag räknat med, då min trilskna mobil är så gammal att inga sladdar vill överföra filer mellan den och datorn, så jag fick plocka isär hela eländet och stoppa in allt på SD-kortet och sen sätta in det kortet i en adapter och sen sätta adaptern i datorn och sen manuellt gå in och radera allt i mobilen. Mitt liv, ladies and gentlemen!)

20160424_180924
Och sen skulle jag ta ett kort på eländet och då insåg jag som det pucko jag är att kameran ju sitter i mobilen och fick leta reda på surfplattan och varför var jag ens tvungen att ta en bild? Jo, för att mobilen inte får vinna! Inte igen!*

Hrm. Vi går vidare:

SNIFF

20151113_174015
Den där gången då Sniff fick tillbaka sitt veterinärresultat med toppresultat överallt! Lilla Twigg’s Touch Line: Miss Sniff är kanske världens bästa hund.

20151114_165926
Den där gången då lilla Twigg’s Touch Line: Miss Fjomp visade rumpan för kameran.

20151221_155134
Den där gången då Sniff fick ett julkort!

20151219_232414 20160409_160345
Den där gången då Sniff försökte fjanta runt på tunnelbanan och den där gången hon hittade en toppenpinne hemma hos moffa. (Det hände tydligen inte så mycket i Sniffs liv mellan jul och påsk.)

20151121_153557 20160414_115018
Den där gången då Sniff var med i DNs lördagskryss och den där gången då hon fastnade i filten.

20160423_140745
Den där gången för två dagar sen då jag blev supersjuk och Sniff var tvungen att ligga nära, nära trots att hon inte alls var sjuk. Lilla pluttan ♥

BOWLING

20160417_133626
Den där gången då jag var bättre än Simon och Stefan och de blev lite sura. @Bowl-o-rama i Årsta.

20160120_175140
Den där andra gången jag vann över Simon och Stefan och de blev ännu surare. Får se om jag får följa med fler gånger…

SKOLA

20160214_191457
Den där gången då jag försökte förrätta en arvsdelning med blandat resultat…

20160308_124609
Den där gången då vi fick uppgifterna till skräckonomitentan, varav jag hann göra exakt 0. #neverforget #vgbarn #dendärgångenjagfickGpåententaochblevjättesur

ANNAT

received_711360940351
Den där gången då vi gjorde en liten påskkorg till granntjejerna (Glad Påsk önskar Sniff!).

received_10156706956580408
Den där gången då Yuphin var tvungen att gräva fram mina gamla jobbskor som stått och dammat igen sen juli. Bra grävt, min vän.

Screenshot_2016-04-19-13-38-51
Att ha en lillebror, del 2.


Och så kommer vi fram till den senaste delen av följetongen och en fin övergång till nästa ämne: TENTAPLUGG

Bakgrunden är denna:

20160424_195422
Den där gången då en övningsfråga helt stämde in på dig själv och din bänkkamrat…

Eftersom igenkänningsfaktorn var hög på den, på grund av sjukdom, dansuppvisningar och varierande andra bortförklaringar, så skämtade jag såklart om det (98% av min skoltid går åt till att haspla ur mig oneliners). Idag dök detta upp i aviseringslistan (ja, Simona är typ min enda vän, vaddårå?):

Screenshot_2016-04-24-17-00-04 Screenshot_2016-04-24-17-00-43

Simona tog mitt skämt och gick all in, som de säger i (min) branschen. Min spontana reaktion var att hon skapat en grupp för träning, vilket vi också ska göra (egentligen) eftersom vi springer The Color Run om cirka en månad. Så inse lättnaden som infann sig, tills jag förstod att vi måste plugga i 46 dagar…

Är i alla fall tacksam för att jag fick det marginellt coolare namnet.


*Epilog: Mobilen, som var laddad till 83%, var nere på en whooping 17% efter den här processen, som tog fem minuter. Sen tog den bort alla mina appar. Kanske dags för en ny mobil snart? Mja.

37 Dagar Kvar till Jul

Bah. Väcktes av hundens matklocka – för smidiga jag drömde en lång dröm om pirater och George Clooney och racerbåtar, och missade helt att klockan var LÅNGT efter skoldags. Hunden äter klockan ett. Jag skulle till skolan åtta. Inte helt optimalt. En gång nattarbetare…

Nåja. Jag har fixat saker hemma istället, eftersom hunden åkte med Simon till jobbet imorse. Allt går så mycket snabbare när det inte sitter en pälsboll under bordet som piper så fort hon hör att jag använder tangentbordet. Och att slippa springa runt lägenheten med en pipleksak var femte minut för att roa henne underlättar också.

20151114_193308
Sniff och moffa.

Just nu håller alla utom jag vi på med tre saker i skolan: civilprocessen, konkurs och obestånd, och Excel. Konkurs och obestånd börjar först imorgon, då vi får en ny lärare. Då ska jag ha tre klockor på alarm. Och på fredag har vi prov i Excel, som nog inte ska bli så svårt. Som vår lärare säger så liknar det mest programmering, och HTML/CSS kan jag fortfarande som en chef, måste bara memorera koderna och det brukar gå ganska snabbt.

Jag har även blivit invald i styrelsen för vår bostadsrättsförening, så igår och idag har jag fixat loggor och en ny Facebook-grupp med allt vad det innebär. Sedan jag gick ur alla fackliga FB-grupper (utom de som är kopplade till min arbetsplats) och tagit bort alla ”vänner” som jag inte umgås med privat så har det blivit mycket lugnare på Facebook, förutom att jag döljer ungefär alla inlägg som inte har med personen jag följer att göra. Varför måste jag veta vad mina vänners vänner gör? I alla fall, en grupp mer eller mindre gör varken till eller från.

Vi har problem med folk som bor i trapphuset om nätterna – tyvärr så pass misskött att det är burkar och tändstickor på golvet, samt att det luktar toalett och alkohol i hela huset. Någon har även mixtrat med låset på dörrarna, så jag och Sniff tar en liten tur under nattpinken för att kolla så allt är stängt/tomt.

Sniff ”hjälpte” mig även att städa i förrådet igår, medan vår snälla städerska fick vara ifred i lägenheten. Igår var hon kvar nästan en timme längre än hon brukar, mycket på grund av Sniffs pälsattacker och för att det var allmänt skitigt överallt. Simon insåg igår att städerskan brukar vara här varannan vecka och inte var tredje, som han trodde. Och så har vi haft det sen vi flyttade in, typ, haha.

Och Simon har fixat i lägenheten igen! I alla rummen har han satt upp hyllor uppe vid taket, och i helgen satte han upp belysning under hyllorna och ute på balkongen. Det blev jättefint, ska ta kort på det sen när jag inrett lite mer i hyllorna. Vi hittade den bästa belysningen på Rusta, även fast vi köpte lite ljusslingor på Clas Ohlson också. Rusta har dock bästa och största sortimentet. Vi var på IKEA för någon vecka sen, och där hade de bara tråkiga lampor och anorektiska julgranar. På Clas Ohlson var julgranarna SNORDYRA, fast väldigt fina. Och på Rusta köpte vi en liten 180 cm gran som är precis vad du kan förvänta dig för 300 kronor. Rusta hade även fina julgranskulor och dekorationer – ska åka tillbaka dit närmare jul och köpa lite adventsljusstakar med mera. Det enda tråkiga är att julgranskulor alltid säljs i samma färg – vi köpte en stor låda, och alla kulorna var i samma färgschema. Jag vill ha ALLA färger. ALLA.

Ja, nu är det väl snart jul. Simon började fira 1 november, och vägrar lyssna på annat än julsånger i bilen. Och överallt är det pepparkakor och julmust och julgranar – redan i oktober hade Elgiganten julgranar i sina fönster. Herregud.

Förra veckan var jag och min klasskamrat på spinning. Det var ungefär tre år sen jag körde spinningpass senast, och visst sjutton fick jag skavsår i rumpan. Vi har inte bestämt någon dag den här veckan, men vi borde komma iväg på torsdag eller fredag. Imorgon ska jag som vanligt bowla med Stefan och Simon.

Jag önskar jag orkade säga till telefonförsäljare att det är olagligt att fortsätta försöka övertyga mig att köpa saker efter att jag redan sagt nej. Han som ringde nu var dock så trevlig och osäker (kallade mig för Celilla) så jag ville inte vara otrevlig. Tre gånger fick jag säga nej innan han äntligen gav upp. Tyvärr så skiter jag i den svenska landsbygden även om jag har chans att vinna en miljon kronor.

Hmm… Nu har jag glömt vad det var jag tänkte skriva om egentligen…

318-77972

Till Havsnäs

Steg
Jag försöker gå från Stockholm till Havsnäs (där Simons föräldrar har landställe), och det går väl sisådär…

Tre snabba:

1| Idag fyller Sniffan sex månader! Hurra hurra hurra! Det betyder färre men större matportioner, och kanske en liten present eller två! Fina Sniffis.

2| Fick ett STORT paket på posten igår, från Kristine! Hon hade skickat tre böcker, varav den JÄTTESTORA boxen med Kalle och Hobbes samlade verk (fast på engelska, så klart). Det ska bli så himla roligt att träffa henne igen, och snart ska vi dit, hurra!

3| I helgen var Simons familj (och Tim) hos oss på fika och mat, och vi fick fina inflyttningspresenter och presentkort som vi ska shoppa för på torsdag! Hurra! Och nu har Tim träffat både min och Simons närmaste familj, vilket är lite spejsat… Men det blir ju så när vi lånar stolar av varandra hela tiden.


3 QUICK ONES
1| Today is Sniff’s half-birthday! She survived six months with us! Yay!

2| I received my birthday present from Kristine today, thank you thank you thank you! I LOVED the Calvin & Hobbes-box (now I just need to move everything around so it can fit in my bookcase). And Simon complained it was too heavy, and that we have to stop being friends if we’re going to send expensive gifts back and forth across the world. He’s so silly.
(However, he was almost more excited than me about the box and ripped it apart by himself – and he found the C&H box VERY interesting…)

3| Due to the walking challenge, I’m trying to walk from Stockholm to my in-laws’ vacation place in Havsnäs, which is a place way up north (where we went this summer). It’s not going too well…

Happy April 29th!

CalvinHobbes

Stegtävling

(Paniken som uppstår, säger jag bara, när sista ansökningsdagen för en kurs är vid midnatt, jag kollar på klockan 22:00 och ingenting är förberett och allt ska vara i en .pdf-fil – jag som inte vet hur de görs eller har rätt program till det. Säger bara det. Paniken som uppstår.)

steg

Just nu är det stegtävling på jobbet med Steg! by Select Wellness och jag och Sniff bidrar med vårt lufsande. Idag blev det bara runt 6000 steg, dels för att jag hade saker att göra och dels för att jag somnade av medan jag gjorde dessa saker. Nya tag imorgon!

Jobbet betalar för anmälningsavgiften som går till Rädda Barnen – ett tips på en rolig grej att göra tillsammans med kollegorna! Den pågår mellan den 13 april och 17 maj, så Sniff och jag hinner nog ta igen dagens misslyckande! Det ingick en stegräknare i anmälningsavgiften, men jag har ju min coola Samsung Gear Fit som jag använder istället.

samsung-galaxy-gear-fit

Jag har även nya träningskläder och skor som jag måste inviga lite bättre – de var ute i leran för ett tag sen, men ligger nu bara i en stor tvätthög. Försöker peppa Simon att följa med mig ut, men han är ultratråkig och vägrar mest. Sniff är för liten för att följa med ut på en springtur än, men jag har köpt ett löpbälte som passar till hennes koppel, så snart kan hon bli min löpkompanjon!

Har haft fullt upp med ansökningar till höstens kurser, och idag var jag på en intern anställningsintervju som jag håller tummarna för. Igår var jag även på Påhlmans Institut för en infokväll och det verkade intressant. Sen beställde jag en stor pizza från Pizza Hut och tog taxi hem för att hålla den varm – blev förvånad över hur billig pizzan var, trots att jag beställde en extra stor med cheesy crust!

Och för den nyfikne: klockan 23:50 ikväll skickade jag iväg ansökan. Den blev inte alltför tafflig, och nu har jag dubbelkollat datumen på alla de andra kurserna jag ska söka!


We’re having a pedometer walking challenge at work, which I’m chronically bad at.

I also sent in my best writing material for a course I want to take this fall. It wasn’t easy picking something from the large pool of crap I’ve created, but it helped that I mistook the application date for April 30 instead of today, and only had about two hours to complete the application. I chose rarities like the drabble about Kate’s new puppy, Daniel and Anna at the prom, an essay on The Black Cat, a linguistic piece on slanguage and two texts in Swedish that I chose randomly because I haven’t actually written that much in Swedish, ever.

Rambo is doing well and asking everyone to send their yummiest carrot treats as gifts.

Flexpay.se

Detta inlägg riktar sig mest till alla mina kollegor. På vårt jobb har vi nämligen ett friskvårdsbidrag där företaget betalar friskvård, träningskort, massage och liknande upp till 3000 kronor – och det gäller ALLA anställda. Vi betalar ingenting själva om det understiger den summan, vilket är jättebra!

Gå in på:

WWW.FLEXPAY.SE

Tillsvidareanställda får hem sina inloggningsuppgifter, och om ni tappat bort de så kan ni begära nytt som skickas till er jobbmail.

Ni som är AVA (extra etc.) lämnar in era kvitton direkt till HR-avdelningen. Ert personnummer måste stå på kvittot när ni betalar. Det är våra HR-specialister som ska ha alla kvitton, och ni kan alltid maila de om ni har några frågor. (Det finns olika HR-specialister beroende på vilken avdelning ni tillhör, så fråga er chef om ni inte vet vem det är.)

Detta gäller även sjukvårdskvitton. Företaget betalar all sjukvård upp till högkostnadskortet (1100.- tror jag det är) så spara era kvitton när ni går till läkare och vårdcentral!

Flexpay.se går det även att få personalrabatt på en massa andra saker, som böcker, resor, hotell, elektronik m.m. så se till att ni kollar där om ni vill spara lite pengar!

Själv fick jag mitt träningskort på Fitness 24/7 helt gratis eftersom det bara kostade 2900 kronor. Jag har även utnyttjat rabatten på hotell och resor, på SIBA när jag köpte min dator och när jag köpte mina träningsskor på Löplabbet.

Och jag kan inte förklara hur mycket jag utnyttjat sjukvårdsbidraget, med tanke på hur ofta jag är sjuk eller gör illa mig!


Om ni inte vet om ni jobbar med mig eller inte så arbetar vi antagligen inte på samma företag 😉

Southside Run

Efter den beryktade städningen (eller egentligen medan de fortfarande höll på) så lovade jag Simon att möta honom inne i stan för en promenad. Detta monster till promenad gick från Centralen till Stuvsta, för sista biten orkade jag inte mer.

Simon testade den här sträckan en dag när jag jobbade dagpass, och då hade han på sig jeans, sneakers och en skinnjacka. Det hade han lyckligtvis inte den här gången. Jag hade lite problem med mina skor, som var nya och fina 2010, för nu har mina fötter växt en millimeter och klämmer i tårna. Dumma skor.

Vi traskade på över söder och Hornstull, över läskiga bron och mot Västberga. Sen började min rygg tycka att det nog räckte för den här gången, så det var lite jobbigt när vi kom till parkerna och elljusspåren. Vi såg i alla fall en man som slogs med en lyktstolpe och viftade med armarna, så det var inte helt bortkastat med tid. Jag såg roliga hundar och småkryp, men hade inte tid att ta kort på något för Rally-Kalle Simon vägrade stanna. Sen drack han upp allt vatten också.

När vi kom till Stuvsta så köpte jag en stor hamburgare med ost och räksallad, och sen tog vi bussen hem till vårt nystädade hem. Allt som allt, inte en helt bortkastad dag. Förutom det som tog del i solen.


We walked about 100,000 miles yesterday. Give or take a mile or so. Then I had a hamburger and felt pretty good about myself. I also zonked out five hours before I was supposed to, and slept for fourteen hours. Had nightmares and stuff. Anyway. I be healthy.