Kategoriarkiv: marsvin

Companion Pic Spam

…and because I had to go through all of last year’s photos and select some for the previous post, a lot of photos I wanted to include didn’t make the cut. So here the rest of them are, featuring the usual heroes Rambo and Sniff.

Notes:
1. Yes, I know my cell phone is crap at taking good photos in anything but daylight.
2. A short (Swedish) notice on Sniff’s doggy day care follows after the photos.
3. Paralegal stuff at the end.


Last year’s snow day. Hoping 2018’s snow day is just around the corner!


Tongue out!


Best friend Lottie!


Snuggles with big brother Rambo!


Playing with new friend Brady!


Sniff’s birthday bash, and riding the subway on her way to doggy daycare!


Rambo’s birthday cake – he turned 7!


Jag avrundar inlägget med en lånad bild från Sniffs hunddagis Grimstalyan. (Deras Facebook hittar du här.)

Sedan januari 2016 har Sniff haft en underbar dagisvistelse, tillsammans med många roliga vänner och en fantastisk personal. Tyvärr så kommer hon med start nästa månad vara tvungen att byta till ett annat dagis, vars läge ligger närmare vår bostad, enbart på grund av att jag och Simon inte kan få ihop våra scheman för att lämna på dagis annars. Det är väldigt tråkigt, för både vi och Sniff har trivts bra hos Grimstalyan, och varit väldigt nöjda med deras service, kompetens och genuina omtanke för sina dagishundar. Vi rekommenderar verkligen alla som söker hunddagis i området runt Vällingby att kontakta Grimstalyan, för det är ett fantastiskt dagis som Sniff haft två fantastiska år på!

Och vi hoppas självklart att Sniff kommer att få det precis lika bra på sitt nya dagis, Vinsta Hundcenter i Hässelby (före detta Vovvens Hörna), där vi varit på besök och har inskolning om några veckor. Vi fick ett väldigt positivt intryck av personalen och lokalen när vi var där, och det kommer verkligen att underlätta i vardagen att ha ett dagis precis runt hörnet.


Slutligen, för alla som F5:at i flera månader på jakt efter nya inlägg om paralegalutbildningen på Påhlmans Handelsinstitut, däribland juridiktentamen #2, projektledning och juridisk engelska – de flesta av inläggen som jag sa att jag skulle lägga till är faktiskt kompletterade, och är enklast att hitta i listan över samtliga inlägg.

Det enda som jag ser är kvar på min lista över inlägg jag skulle ha lagt upp är LiA 2 (det gick bra, fick anställning) och de sista uppgifterna i juridisk svenska (PM, processuppgift och nyhetsbrev). Möjligen även examensarbetet.

Jag kan absolut inte lova att dessa inlägg faktiskt kommer att hända inom en överskådlig framtid, för min dator är helt enkelt för dålig för att skriva inlägg och ladda upp dokument med. (Det har tagit mig minst sex timmar bara att få ihop de här senaste två inläggen.)

Däremot kan jag lova att ni som söker information om dessa delar av utbildningen, eller har frågor om de andra delarna, väldigt gärna får säga till. Som bilden ovan visar så har jag sparat allt från min egen utbildningstid, och jag har kvar alla anteckningar och varenda inlämningsuppgift som jag skrivit, plus mycket, mycket mer. Om ni behöver tips eller hjälp med något så ställer jag gärna upp – kommentera eller maila mig, så återkommer jag!

Ni får också väldigt gärna kontakta mig på LinkedIn (särskilt om ni är intresserade av att göra praktik på min arbetsplats). Länk finns högst upp i vänstermarginalen, mellan Instagram och Last FM. (Jag behöver verkligen städa upp på den här sidan.)

Trattskallen

Jag har inte hunnit göra ett dugg den här veckan – allt tentaplugg blev uppskjutet till nästa vecka och varken jag eller Simon har knappt varit ute i det fina vädret.

Detta på grund av att lilla Miss Fjomp blev kastrerad i måndags. Jag har bara tre lektioner under två veckors tid, och vi resonerade som så att det är bättre att få det gjort innan sommaren, för då kommer Sniff vilja leka och bada.

Och leka vill hon ändå, trots att hela magen är tilltufsad. Enligt veterinären ska hon ta det lugnt i 10-12 dagar efter operationen. Hon tog det lugnt i ungefär 10-12 timmar. Hon får inte hoppa upp eller ner från möblerna, men det gör hon hela tiden trots att vi försöker stoppa henne. Hon är redan så rastlös att hon bara piper och springer runt med sina leksaker i munnen.

Här är lite bilder på vårt sorgsna energiknippe – en bild på hennes stygn finns längre ner, FYI.

(Rambo var förresten också med på måndagen och fick en hälsokontroll (som kostade dubbelt så mycket som jag köpte honom för, haha!) och fick veta att han kommer leva i 8-10 år! Hurra! Livslängden för ett marsvin är runt 4-6 år, så det var verkligen goda nyheter. Veterinären tyckte att han verkade må bra och bli väl omhändertagen hemma. Rambo fyller 6 år i år!)

20160502_080240 20160502_173704
Rambo och Sniff på väg till veterinären och första åsynen av Tratten. Ledsen Tratt.

20160502_175148 20160502_175748
Missnöjd Tratt, som inte alls uppskattar att husse försöker fixa bandet.

20160502_180300
”Hello darkness, my old friend…”

20160504_165744
Trött Tratt (som boxar alla under natten med den vassa kanten).

20160506_152125 20160506_155317
Vi bytte Tratten mot en upplåsbar Krage. Läs mer om den längre ner.

20160507_141330 20160507_153441
Kraken lackar ur och gillar inte alls att hon måste sitta kopplad hemma hos morfar medan vi andra spelar kubb!

20160503_134428
Stygnen efter operationen – ser riktigt läskigt ut, men Sniff har inte haft några större problem med såret.


Sniff har varit en riktigt trooper under veckan som gått. Hon var lite dålig när hon kom hem efter operationen, och kräktes flera gånger och ville inte äta kvällsmat (första gången någonsin som Sniff inte velat äta!). Det har ju dessutom varit väldigt fint väder, och hon får bara gå VÄLDIGT korta promenader på 100-150 meter.

På torsdag ska hon ta bort stygnen (om det ser bra ut) och nästa helg ska hon få leka tills hon stupar.

Vi testade som sagt att byta tratten mot en upplåsbar krage (går att köpa på Arken Zoo), och det fungerar ganska bra. Den är lite bekvämare, men det är nästan så att hon når att slicka på såret, så för säkerhets skull har hon tratten på sig i bilen och när vi sover. Vi köpte först en krage i storlek L, men den var alldeles för stor, så för en liten labradortik duger storlek M perfekt. Som tur är så har vi världens bästa Arken Zoo runt hörnet, där vi fick hjälp att prova kragen och sen byta den när det visade sig att den ändå inte passade.

Vi har kontrollerat såret och baddat rent med både Lactacyd och saltlösning (vi använde vanliga ögondroppar, Drop-It, från Apoteket). Det var lite varigt i förrgår, men nu ser det fint ut igen. Hon har ätit smärtstillande tabletter (som smakar godis) och verkar inte alls ha särskilt ont.

Det enda problemet vi har är egentligen att hålla henne lugn, för hon vill verkligen bara rusa runt och härja som vanligt.

Kastration av tik innebär att hon inte kommer löpa mer, och det finns ingen risk för livmodersinflammation. Vi var lite sena ute – om vi hade kastrerat henne efter första löpet, förra hösten, hade risken för juvertumör också försvunnit. Dessutom kunde vi fått rabatt genom försäkringsbolaget om vi hade kastrerat henne under första levnadsåret. Eftersom operationen var i förebyggande syfte så kunde vi inte få någon ersättning genom hundförsäkringen nu, då den bara gäller vid sjukdom. (Det kostade 7000 kronor att kastrera en labrador retriever som väger ungefär 24 kilo.)

Och självklart gjorde vi det på Hässelby Veterinärpraktik, där alla Sniffs favvoveterinärer jobbar! (Och för att det ligger 200 meter från vårt hus…)

Mindre än vecka kvar nu av vilotiden – hela familjen längtar!

20160508_150128
Hemgångsråd från veterinären.


We spayed our dog. The convalescence is a pain in everyone’s ass. Also, Rambo will live forever.

Lagen om alltings…

Ja, ni vet…

När jag äntligen har tid att sätta mig ner och skriva ihop lite inlägg så gör jag så klart misstaget att starta en disk check – nu står datorn och tuggar Scanning and repairing drive (C:): 11% complete medan jag knåpar ihop det här mini-inlägget på min nya Samsung-platta (T-550 om det intresserar någon). Ska försöka få in några bilder också tänkte jag, men läser du det här och det enbart verkar vara text så lyckades jag inte.

Detta har hänt – previously on:

Sniffs födelsedag! Min födelsedag. Middag med grannarna! Juridikdugga. Hälsa på mamma! Besök i tingsrätten. Skogspromenader!

Och en himla massa byggarbeten precis utanför sovrumsfönstret. Varje morgon prick sju så börjar de borra olja eller vad det nu är de gör som kan föra en sån massa oljud.

Just nu längtar jag bara efter första snön och inspiration till att skriva. Delvis till skolan (32 sidor anteckningar än så länge) men även till årets NaNoWriMo. Blir kanske klar till nästa års start istället (fast jag har faktiskt redan 20,000+ ord!).

Just ja. Bilder var det…

(Åh, just ja. Vi var ju utomlands nyligen också… /Mvh, världens sämsta bloggare)

image
Grand Canyon. Skitläskigt.

image
Ibland hade jag gärna velat ha en sån här – enbart i förebyggande syfte.

image
Sniffis flamsar runt i skogen…

image
…tur att någon i familjen är normal.

Och det var hela familjen. Fråga mig inte hur bilderna går att ändras eller förminskas eller något annat vettigt (hur sjutton centrerar jag texten?! – nvm) för jag vet knappt hur jag lyckades få in de i inlägget. Inte det lättaste att skriva på en surfplatta, minsann.

Nu är i alla fall datorn på… ah, nej, fortfarande 11%. Tack för mig.

Sista veckan innan resan

Tänkte blogga lite då, trots att jag har en massa andra grejer att göra OCH sitter i telefonkö till Skatteverket samtidigt, för jag är ju en liten multi-tasker.

Orsaken att jag inte skrivit något är en kombination av tillbud och lathet – och skolan, då, men mest de första två.

Förrförra helgen, till exempel, åkte vi på vår traditionsenliga dagskryssning till Åland. Sniffis var hos Simons mamma och sov borta över natten, för hon har börjat vara där i veckorna när både jag och Simon är upptagna hela dagarna. Hon har också lärt sig att vara ensam i fyra timmar utan olyckor – förutom en liten incident med Simons flipflops.

Och i veckorna är det också festligt värre, för nu har vi börjat spela bowling med Stefan och Simons mamma en gång i veckan ute vid Årsta partihallar. Bowl-o-rama heter det. Vi försöker spela varje onsdag, med ett uppehåll nu de närmsta veckorna när alla åker iväg åt olika håll.

Framåt till förra helgen, så vaknade jag med nackspärr. Smart som jag var så tog jag en Citodon och en Paraflex i hopp om att det skulle hjälpa (har tagit de förut i samma kombination), men istället blev jag dödssjuk. Kräktes som en liten griskulting, och hade fortfarande lika ont. Vi skulle egentligen åkt på Öppet Hus-dagen på Hundstallet, men det blev inställt. Sniff och Simon åkte till morfar, och jag låg hemma. Sen har jag varit halvdålig ända sen dess, haft noll aptit och varit borta från skolan ett par dagar… Det gör fortfarande lite ont i nacken, hoppas på att det går över till resan. Och min läkare glömde skicka remissen till sjukgymnasten, så jag har väntat en extra månad, och idag fick jag hem remissen för sjukgymnasten var överbokad, så jag måste hitta en ny på egen hand… Gah.

Och sen, när allt började bli bättre, så blev Sniff sjuk! Hon var ute och lekte i en hundgård inne i stan och vaknade upp med röda, rinnande ögon – det var bara att boka tid hos veterinären igen och stanna hemma med henne! Hon har fått ögonsalva nu, och är jätteduktig när Simon droppar det i hennes ögon. Det kliar inte längre, men hon skulle ha varit med i Hundlöpet i söndags, och det fick vi såklart ställa in efter rekommendation från veterinären. Onödigt att chansa även om hon är mycket bättre.

Nu är vi ikapp händelserna. Skola idag. Skola imorgon med sovmorgon. På onsdag är jag ledig och vi spelar bowling efter alla slutat jobbet. På torsdag har jag IT-lektion hela dagen, och efteråt ska vi till Gröna Lund – femkamp och Weird Al Yankovic är på schemat! På fredag väntar ett tidigt besök på vårdcentralen och en dag av packning. Och slutligen på lördag morgon flyger vi iväg! Hur ska vi hinna allt, puh!

Rambo ska vara hos Arken Zoo i Vinsta. De erbjuder inackordering för smådjur, 50 kronor per dygn och det går att betala extra för bur – men Rambo tar med sig sin egen såklart. Han kommer ha det fint där. Personalen i Vinsta är supertrevliga och kunniga. Sniff har varit där och fått klorna klippta för en hundring, helt klart värt det när vi själva glömmer av det hela tiden.

Och Sniff ska till Simons mamma och åka till Jämtland med Hollie! Perfekt för en liten vovve att kuta runt i vildmarken. Innan hon åker ska vi försöka hinna ge henne ett bad också, borde reslutera i ännu mer kaos här hemma.

20150903_131935
Två veckor utan mina pälsbollar – hur ska detta gå?? Kommer sakna varje dag!

OCH KANSKE VIKTIGAST AV ALLT: Cliffhangern är över! Frida kom tillbaka förra veckan! Med ett litet mjau så är hon nu återfunnen och väntar uppe i Havsnäs till alla kommer upp till henne igen. Bästa nyheterna. Fatta vad många äventyr hon har varit ute på!

20141211_180306
Snart tillbaka i sin korg igen!

Dåligt med bilder den här gången – har bara en massa foton på juridikanteckningar på telefonen nu för tiden…

Vecka 29

Idag är det fullt upp.

Förutom att det är Rambos födelsedag (och mammas såklart!) så hade jag tid på vårdcentralen vid tio. Där fick jag beskedet att min fot måste remitteras till en ortoped, och läkaren varnade mig för att vara försiktig om jag ville jobba ALLS framöver. Yikes.

Sen kom jag hem till ett stinkande hem. Sniff, som rastades mindre än en halvtimme tidigare, bestämde sig för att vara en riktig lady och bajsa världens största hög på golvet inne i lilla rummet. (I hennes ögon är lilla rummet hennes personliga toalett när hon känner för det.) Hon hade också nosat reda på badrumskrokarna och tämligen massakerat allihop på soffan. Hon är världens duktigaste och lydigaste hund i vanliga fall, men när hon ser att jag åker iväg med tunnelbanan blir hon Dr. Sniffy och Mr. Sniff. Helt förbytt. Nu var jag bara borta en halvtimme, som tur var, och jag tyckte jag hade tagit undan allt som kunde tänkas vara intressant.

Men nej. Bajs-o-rama.

Kampen mot bananflugorna fortsätter. Igår fick jag jaga ut dem ur kylskåpet. Idioter.

Min lagbok verkar vara på G i posthanteringen, men min nya bok i Arbetsrätt blev restnoterad.

Resten av veckan ser ut ungefär så här:
– Skriva personligt brev åt en jobbig liten vän
– Städa och fixa i bilen
– Hämta ut paket
– Åka till NK (finns Michael Kors-butiken ens kvar på Biblioteksgatan? Försökt googla men hittar ingenting, och numret har tagits ur bruk. Har försökt ringa NK också, men de har nog fullt upp och hinner inte svara.)
– Kötta på med schemaupplägget till höstterminen
– Baka kladdkaka
– Packa allas väskor (Rambo, Sniff och Simon är väl inte de bästa på att packa direkt)

Och idag ska jag:
– Ringa mamma, förstås!
– Besöka Hundstallet tillsammans med ortens drygaste vovve
– Göra falukorv i ugn med jättemycket ost och tvinga Simon att göra mos när han kommer hem (Simon gör kanske världens bästa mos, så ni vet)
– Fortsätta beta av inköpslistan inför hösten
– Försöka få tag i min HR-assistent och meddela dagens läkardom
– Städa köket. I alla fall så pass att jag orkar vara där utan att få ett sammanbrott på bananflugorna

Och om allt det låter överambitiöst så kan jag meddela att om det andra skiter sig så kommer jag främst fokusera på att skämma bort mitt marsvin.

Imorgon ska jag berätta vad jag har beställt hem för presenter åt min lilla familj (även fast den störste i familjen bara skrattade när han hörde vad Sniff ska få).

Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

Idag fyller en mycket viktig familjemedlem år!

20150713_105856 20150713_105632

(Nej, inte tjurskallen Sniff, som är så avundsjuk att det inte är klok.) Rambo!! Världens finaste marsvin fyller fem år idag! Det firas med ett stort dopp i godisburken såklart, och gos på golvet.

Sniff framhåller att det är världens mest töntiga dag idag, eftersom hon inte fick någon uppmärksamhet på säkert åtta minuter. Lyckligtvis hann jag få några kort på dem tillsammans innan Sniff vägrade sitta bredvid Rambo längre. Hon har bara ställt till med rackartyg idag, så det är inte alls synd om henne.

20150713_110051

Rambo sitter nu förnöjt i sin stora bur och mumsar hö. Han ska få en liten grönsakscocktail senare, och kanske någon rolig liten present!

20150713_110424
Lilla plutten fick vara ifred på köksbänken i alla fall, medan Sniff sprang runt och pep på golvet.

HAR DEN ÄRAN!

Stegtävling

(Paniken som uppstår, säger jag bara, när sista ansökningsdagen för en kurs är vid midnatt, jag kollar på klockan 22:00 och ingenting är förberett och allt ska vara i en .pdf-fil – jag som inte vet hur de görs eller har rätt program till det. Säger bara det. Paniken som uppstår.)

steg

Just nu är det stegtävling på jobbet med Steg! by Select Wellness och jag och Sniff bidrar med vårt lufsande. Idag blev det bara runt 6000 steg, dels för att jag hade saker att göra och dels för att jag somnade av medan jag gjorde dessa saker. Nya tag imorgon!

Jobbet betalar för anmälningsavgiften som går till Rädda Barnen – ett tips på en rolig grej att göra tillsammans med kollegorna! Den pågår mellan den 13 april och 17 maj, så Sniff och jag hinner nog ta igen dagens misslyckande! Det ingick en stegräknare i anmälningsavgiften, men jag har ju min coola Samsung Gear Fit som jag använder istället.

samsung-galaxy-gear-fit

Jag har även nya träningskläder och skor som jag måste inviga lite bättre – de var ute i leran för ett tag sen, men ligger nu bara i en stor tvätthög. Försöker peppa Simon att följa med mig ut, men han är ultratråkig och vägrar mest. Sniff är för liten för att följa med ut på en springtur än, men jag har köpt ett löpbälte som passar till hennes koppel, så snart kan hon bli min löpkompanjon!

Har haft fullt upp med ansökningar till höstens kurser, och idag var jag på en intern anställningsintervju som jag håller tummarna för. Igår var jag även på Påhlmans Institut för en infokväll och det verkade intressant. Sen beställde jag en stor pizza från Pizza Hut och tog taxi hem för att hålla den varm – blev förvånad över hur billig pizzan var, trots att jag beställde en extra stor med cheesy crust!

Och för den nyfikne: klockan 23:50 ikväll skickade jag iväg ansökan. Den blev inte alltför tafflig, och nu har jag dubbelkollat datumen på alla de andra kurserna jag ska söka!


We’re having a pedometer walking challenge at work, which I’m chronically bad at.

I also sent in my best writing material for a course I want to take this fall. It wasn’t easy picking something from the large pool of crap I’ve created, but it helped that I mistook the application date for April 30 instead of today, and only had about two hours to complete the application. I chose rarities like the drabble about Kate’s new puppy, Daniel and Anna at the prom, an essay on The Black Cat, a linguistic piece on slanguage and two texts in Swedish that I chose randomly because I haven’t actually written that much in Swedish, ever.

Rambo is doing well and asking everyone to send their yummiest carrot treats as gifts.

Andra Advent

20141207_175542

Simon inledde adventsfirandet med att griljera en skinka! Vi var på Viking Lines dagskryssning mellan Kapellskär och Mariehamn med morfar och Stefan igår, och då köpte vi hem entrecôte och julskinka. (Vi åt julbord också, såklart!)

Efter griljerandet så åkte vi in till stan. Först lämnade jag min jobbuniform på jobbet, sen åkte vi till Gunnars Hund & Katt vid Globen! Där valde vi ut ett superfint matset åt vovven:

20141207_172410

Tack Pia!

Vi skulle åka förbi och hälsa på hemma hos Simons mamma också, men vi gör det till veckan istället. Jag trivs väldigt bra hemma hos dem, så det ska bli kul! Vi svängde förbi hos Jennie i alla fall, i jakt på Cimmens gamla hundgrejer. Vi rekade inför flytten och tog med lådor från förrådet hem, som jag har gått igenom under kvällen. Hittade en hel del gamla roliga saker, till exempel gamla pixi-böcker och kalendrar.

Efter besöket hos Jennie och hennes syster så åkte vi självklart till Biltema. Vad vore en söndag utan Biltema? Där shoppade vi hur mycket som helst!

20141207_172641

Förutom det i hinken som är till vovven, så köpte vi julklappar, bl.a. till Baby Puff, och Simon lyckades övertyga mig med sina allra puppigaste puppy-eyes att vi skulle köpa hundbädd och en tillhörande pläd. Det var billigt, så ett tips är att kolla där om ni letar efter hundsaker! (Jag ville helst ha en finare hundkorg, men Sniff kanske krafsar slut på fler korgar innan hon är klar.)

Jag letade också efter roliga pepparkaksformar, men hittade ingenting. Tipsa gärna om ni vet nåt!

Har gjort en ny kategori som bara handlar om hundvalpsköpet och allt som hör till. Så här ser det i alla fall ut på hundtillbehörsfronten nu (förutom Biltemas hundbädd och pläden):

20141207_173208

20141207_173217
Från vänster högst upp: Grå grymtgris från Biltema, marsvinsgodis, Softies hundgodis, mjukisgris från Sea Hund & Katt, burk med hundgodis från Arken Zoo, hundbajspåsar från Arken Zoo, gnagpinnar, levergodis från Dollar Store, ergonomisk skål åt Rambo från Arken Zoo, mat- och vattenskålar, massa hundböcker och hundtidningar, resevattenflaska från Biltema, klosax från City Gross, fästingborttagare från Arken Zoo, hundgodispistol (present), godishållare från Biltema, leksaksgummiboll från Arken Zoo, halsband och koppel från Sea Hund & Katt, reflexdel till koppel från Sea Hund & Katt, blinkande halsbandsboll från Sea Hund & Katt. (Några saker plus allt godis hade vi sen innan åt Lottie – en del saker finns på fler än bara ett ställe, också.)


We are ready for a puppy!

I also cracked my very first cell phone screen today! Yay me!

It’s my best friend Kristine’s birthday, and a care package is on its way across the world!

En kväll på djuraffären

Jag fick Mirtazapin igår och däckade som en klubbad albatross. Har fått Zopiklon också, så nu kommer det bli svårt att inte kunna sova. Efter en vimmelkantig eftermiddag så åkte Simon och jag till Kungens Kurva för att shoppa åt smådjuren.

Vi fick mail från Twiggs med en lista på saker att köpa hem. Mat- och vattenskål, leksaker, gnagben, halsband, koppel, liggplats och Specific adult hundfoder med A-fil står på listan, och vi har kirrat allt utom A-fil. Skålar har vi redan eftersom det brukar komma hundar på besök hos oss ibland.

Rambo fick en ny matskål, en massa godisdroppar och en spännande godiskorg som han sitter och nafsar på just nu.

20141205_214000
Skålen, godiset och lekgummibollen är från Arken Zoo. Specific köpte vi på Södra Djursjukhuset. Resten är från Sea Hund & Katt.

20141205_203258

Den 19 december ska valpen till veterinären och besiktigas, vaccineras och chipmärkas. Försäkringen blir i Folksam, allt tack vare kenneln!

Simon köpte ett långt juterep på Jula som han ska göra hemmagjorda tuggrep av. Och jag köpte en söt liten mjukisgris som INTE piper. Bild på korgen kommer senare, då den blev kvar i bilen. Har även sett ut en toppenfin ny bur åt Rambo på Arken Zoo. Den ska han få när vi flyttar!

Tack Dipika för presentkortet från Arken Zoo! Kostade inte ett öre när vi var där idag!

Nya möbler

Det har varit lite valpigt här den senaste tiden, så här kommer ett inlägg som handlar om möbler och Rambo!

Förra veckan shoppade vi matbord, soffa och säng från IKEA, Mio och Furniture Box. Sängen var vi och kollade på i Furniture Boxs showroom på Linnégatan, och den verkar bra. Vi hoppas att den som köper vår lägenhet vill ha kvar sängen och barbordet som vi har. Sängen är ju nästan helt ny.

Det här köpte vi:

Matbord

Soffa

Säng

Soffan är verkligen megastor, men vi tror att den kommer att passa eftersom vi har rätt många familjemedlemmar som vi vill ska kunna hälsa på oss samtidigt framöver, och kunna fira jul med hemma hos oss nästa år. Och så ska ju Rambo och hans lillasyster få plats också! På tal om det så har jag uppdaterat lite i menyerna och lagt till några fler pälsiga vänner i presentationen!

Jag gjorde sönder Rambos matskål i helgen, så han har en ny bur, påfyllning av godisskålen och ny matskål att se fram emot. Ska se om han vill ställa upp på något nytt julkort i år. Han är ju lite bångstyrig ibland.

Så fort jag mår bättre ska vi åka till Sea Hund & Katt i Kungens Kurva och shoppa loss åt husdjuren!

DSC_0464
Förra julen! ♥ Éowyn