Kategoriarkiv: media

…Sniff

I’m watching the playlist of The HUB in reverse (while doing laundry and schoolwork and generally just procrastinating my ass off), which is a bit surrealistic considering this turned out to be more than a ”side-project”. Oh well.

Idag kommer det mest att handla om hur söt min hund är, men oroa er inte, en liten sammanfattning om vad som händer i skolan finns längre ner. Ifall någon får abstinens av avsaknaden av paralegal-relaterat trams. Avavav.

Bortsett från bloggen så ska vi se vad som händer på andra håll ute på de sociala medierna. Till exempel denna bomb av gullighet:

IMG_20160430_154343 IMG_20160501_232344

IMG_20160504_083303 IMG_20160508_002421

IMG_20160519_135056
campciabatta @ Instagram

Följ för mer gölliga bilder. Rambo har inte varit med på bild på ett tag, för han är oftast upptagen med att skyffla skit och det är inte så fotogeniskt, men ibland så


Över på Twitter handlar det mest om popculture references, Super Mario Maker och… Sniff. Om jag hade enTwitter presentation så skulle det nog stå ”CJ misslyckas med saker / CJ fails at stuff”. Måste dock erkänna att jag tycker mina retweets håller en relativt hög nivå!

Jag försökte hitta mina bästa/roligaste/favoritigaste tweets men orkade bara scrolla tillbaka ett år för tydligen så är 5000+ tweets ganska många. Så det här är de jag orkade plocka fram:

Tweets
campciabatta @ Twitter

Följ för mer åsikter om Batman, Boy Meets World, Nintendo och… Sniff.


Jag finns även på LinkedIn och Facebook, men det känns som en riktig downer att avsluta med så ni slipper läsa om det. Jag tänker inte ens länka till Facebook, för jag lägger bara till familj och vänner, och det handlar nästan uteslutande om den här bloggen (som ni redan hittat till) och… Sniff.

I övrigt får ni följa mig överallt och ingenstans! Jag har säkert några konstiga konton på konstiga ställen som jag glömt av att jag har. Men de handlar nog inte så mycket om… Sniff.


(Ha-ha! Ni trodde jag hade glömt, eller hur?)
IDAG PÅ CJ THE PARALEGAL:

 • Har skrivit klart mitt PM, som blev på ämnet civilkurage, för jag orkade inte komma på något kreativt.
 • Har gjort klart mitt PowerPoint inför min muntliga presentation i Kommunikation nästa vecka. Den blev flyttad till ett tidigare datum (😣) på grund av…
 • Att jag faktiskt, hör och häpna, blivit kallad på en intervju inför min praktikperiod (LiA) i höst. Ekobrottsmyndigheten har kallat fem sökande på intervju och jag är en av dem. Även Svenska Kennelklubben har hört av sig, så jag kanske slipper sitta och skämmas i höst när jag är den enda som inte lyckats hitta en praktikplats.

  För alltså… Alltså! Jag började för sjutton söka förra sommaren! Och har nu sökt på 20+ platser utan att ha fått ett enda positivt svar! Är det konstigt att jag börjar klättra på väggarna? EBM och SKK var ett välkommet inslag i min frustrerade lilla bubbla.

 • Mighty Morphin Tentaplugg träffades igår för att kämpa oss igenom Skadestånds- och försäkringsrätten. På lördag ska vi ses för att verkligen råplugga Brottsbegreppet (rekvisiten för att uppfylla den objektiva och subjektiva sidan av ett brott) och nästa vecka väntar resten av Straff- och processrätten.
 • Imorgon har vi ett kunskapsprov inför Legal English, som börjar officiellt i höst. Jag hoppas det är superlätt så jag kan gå tidigt, för jag ska bowla imorgon eftermiddag (vi har inte bowlat sedan jag kickade Stefan och Simons rumpa sist). Hur svårt kan det vara? Lite social justice här och prosecution där och adjudicatory hearing bla bla bla och subpoena duces tecum blee blee blee. Bowling!

  Mastodon! Pterodactyl! Triceratops! Saber-Toothed Tiger! (Vi har ingen Tyrannosaurus eller Dragon i tentapluggsgruppen än.)

  …Sniff!

 • Stuff on YouTube: Cow Chop

  I’m rarely as active on my blog as when I have an upcoming law exam to study for…

  So, while procrastinating your studies, here’s a YouTube suggestion in case you’ve missed it:

  COW CHOP
  Featuring gamers UberHaxorNova (the guy whose Mario Maker struggles I’m a loyal fan of) and ImmortalHD (who does a lot of CS:GO vids which I know nothing about, but he’s got an awesome dog) from The Creatures… Is that enough links for ya?

  Lately, this happened on the channel:

  Cow Chop is a new channel and a side-project for them from their work on The Creatures. Besides yelling about fake bombs in suburbian neighborhoods during the daytime, they’re currently playing Shovel Knight and weird Japanese ”games”.

  They were also at PAX East (yes, I will stop talking about PAX East soon, I promise) and promoted their channel. I kind of want a T-shirt of their avatar, and not of the actual red/gold logo. Anywho, moo.

  I haven’t gotten around to sort the videos into relevant playlists yet, but if you’re into channels with gameplay and randomness and humor, you can check out more recommended stuff from The Creatures, Cow Chop and channels related to them on my Liked Videos list. (I mainly use this account to watch gaming related vids.)


  The fact that these two guys also have separate features for their dogs is pretty funny:

  The Pup Box with Mishka the keeshound (ImmortalHD)

  The Bark Box with Ein the corgi (UberHaxorNova)

  ??

  Viaplay vs. NETFLIX (vs. HBO Nordic)

  hbovpnf

  Vidare till nästa gratismånad, och det är dags för Netflix!

  Jag tjuvstartade lite för att jag tröttnade på Viaplays utbud, vilket säger en hel del. Simon gillar Viaplay tack vare Anger Management, men något säger mig att han kommer att hitta en ny favorit ganska snart!

  Netflix har fler intressanta filmer, såsom nya storfilmer och gamla klassiker. Exempel på filmer de har som saknas på Viaplay: Magic Mike, Zombieland, Sommaren med Göran, The Great Gatsby, Goodfellas (Maffiabröder) m.fl. – dessutom är många av de filmer från Viaplay även med i Netflix utbud. (Den enda filmen som de inte har som Simon och jag just nu ser på Viaplay är Marley & Me.)

  Skillnaderna, som jag har sett än så länge, är: De har sämre utbud på svenska filmer, dokumentärer och serier, och saknar även Disneyfilmer (hittade bara Modig, men istället finns t.ex. Madagascar, Megamind och Kung Fu Panda). Svenska serier hittade jag inga – Viaplay har t.ex. alla svenskproducerade realityserier.

  Netflix har däremot andra TV-serier: Top Gear, Dawson’s Creek, New Girl, How I Met Your Mother, Skins, fler säsonger av Vänner, Sons of Anarchy, Breaking Bad, Homeland, Mad Men, Prison Break, Hell’s Kitchen – listan är oändligt lång!

  Annat som är annorlunda är att det går att ha olika profiler beroende på vem som tittar, och koppla Facebook till sin profil. Simon kan lägga till favoriter till sin profil och jag till min utan att det stör den andra.

  På min lista är just nu följande filmer tillagda: Sharknado, Hot Shots, Winter’s Bone, Full Metal Jacket, The Rock, Jönssonligans största kupp, Video Games: the movie (dokumentär)

  Dock får Netflix samma minuspoäng som Viaplay fick: för att se utbudet måste jag registrera mig som användare.

  Simon är trots allt en fan av Viaplay tack vare deras sportutbud, och det kanske får lov att bli så att vi betalar Viaplay gemensamt och att jag får köpa Netflix (eller HBO Nordic) för egen del. Viaplay är ändå ganska bra med tanke på att jag gillar tecknade filmer och serier. Just för tillfället har jag dock sagt upp avtalet efter prövotidens slut!

  Här hittar du inlägget om Viaplay!

  Söndagskväll

  Inatt jobbar jag ensam, och varvar mina raster med Dawn of the Dead på mobilen via Viaplay, och ”fönstershoppa” hundgrejer online.

  Jag ska kolla igenom DinHundShop.se och Hundprylar.com efter spännande leksaker och tillbehör. Och förra året tog Simon med mig till Sea Hund & Katts butik i Kungens Kurva, och den verkade helt fantastisk! Marsvinen fick nya grejer och nytt foder, och butiken var JÄTTESTOR. Det blir definitivt en vända dit innan valpen kommer.

  På festen fick jag även presentkort från Arken Zoo av Dipika, och från Gunnars hund och katt av Pia, och det tänker jag spendera på Rambo – han ska få en helt ny och större bur, för hans gamla har hål i botten. Jag ska försöka tajma det inköpet med flytten i januari, så han också får flytta till ett större ställe samtidigt. (Hans gamla bur får bli en reservbur när han åker och hälsar på hos mamma i stugan.)

  Lille Rambo har ätit festmat hela veckan – minimorötter, cocktailtomater, minipaprikor och annat yum – och har det förhoppningsvis ganska bra. Han väntar tappert på att hans lillebror ska komma inskuttandes och ta över hela lägenheten.

  Söndagar är också kända som Ghost Avengers/fotbollsblaj/Simondag, och idag spenderades den hemma hos morfar. (Igår var vi ju på middag, och vanligtvis är vi hos morfar på lördagar.) De tittade på tråkiga matcher som aldrig tog slut, och jag såg på Monsters Inc. Börjar verkligen uppskatta Viaplay, måste jag säga. Vi åt som vanligt mumsig mat (kött, sås och potatis, som sig bör) och fick en massa fika. Jag slapp Ghost Avengers också, så det var en bra söndag!

  Vi åkte förbi Karin på vägen till Järfälla för att lämna hennes kamera som hon glömde på festen förra helgen, och hon höll på att plantera någon slags monsterblomma. Jag vill också ha en monsterblomma.


  Today was a regular Sunday. This means Ghost Avengers, football night and night shift. I’m currently streaming Dawn of the Dead on my cell phone, so at least I have my breaks covered.

  Now when the party-planning is done and over, I can get back to pet-planning. Rambo recieved a few gift certificates last weekend, and he’s getting a brand new cage, sans bottom-hole.

  The puppy is due to be born around November 1st, so I’m looking at puppy stuff online. I bet he’s super cute and has the cutest little tail. Puppy!

  20141022_212400
  Actual mailconvo between me and Simon:

  CJ: Hi sweety-nose! Could you give Rambo some hay before you go to bed? Did you find my credit card? 🙂
  S: [PICTURE] But no bus pass, but I haven’t used that 😉
  CJ: What do you think you’re doing? Rambo is not allowed to buy stuff!
  S: Okay, I’ve cut the card. He accidentally saw the CVV-number :/

  1) What exactly are those two DOING while I’m at work?
  2) Rambo is our baby.

  VIAPLAY vs. Netflix (vs. HBO Nordic)

  Jag har varit hemma sjuk i ungefär hundra år nu (halsfluss igen) och igår tröttnade jag på att se The Simpsons åtta timmar i sträck. Jag började därför kolla upp Netflix.

  När Simon kom hem tyckte han att Viaplay skulle vara bättre, så jag har nu börjat testa Viaplay eftersom de har en månad gratis (precis som Netflix.)

  Jag vill se serier, helst komedier. Viaplays utbud är väl ganska bra, men än så länge är jag inte superimponerad. De har många serier som jag kan slötitta på eller ha på i bakgrunden, som t.ex. Anger Management, Scrubs, Ugly Betty, The Exes, Melissa & Joey och Men at Work, men inte så mycket som jag kan tänka mig att följa.

  Det som verkar intressant är Franklin & Bash, Once Upon a Time och Sherlock. Sen har de serier som Vänner, Veronica Mars och The OC – men bara första eller andra säsongerna, vilket är hur idiotiskt som helst.

  I övrigt har de alla svenskproducerade serier från TV3 och TV6, t.ex. 112 Aina, Lyxfällan, Bonde söker whatever och allt sånt som jag tyvärr inte alls är intresserad av. Deras utbud av tecknade serier är också ganska bra – de har gamla Cartoon Network-serier, Disney Channel-serier, Tintin, Bamse, Rasmus Nalle och Babar.

  Igår slutade det med att jag började se på Community. Och den serien äger jag redan alla avsnitt av och har sett tusen gånger (alltid lika bra, dock!).

  Filmutbudet verkar vara helt okej. De har mycket äldre filmer och en hel del svenska filmer (Jönssonligan och den svarta diamanten!) – en mängd Disneyklassiker och andra tecknade filmer också.

  Viaplay verkar vara mindre bra för mig som vill se serier, eftersom de enda jag hittar är sånt jag redan äger. Filmutbudet är dock lovande.

  (Jag ska testa Netflix också och jämföra lite, men inte förrän om några veckor.)

  Ett minuspoäng med båda tjänsterna är att jag måste bli medlem för att kunna se deras utbud – just nu är jag mer inne på att skaffa HBO Nordic, trots att de bara har 14 dagars provtid.

  hbovpnf

  Någon som har testat dessa tre och har några erfarenheter att dela?

  Sjukshopping

  Jag drog med mig min febriga sjukling ut i luften idag och tvingade honom att använda presentkortet han fick i julklapp av sin vän.

  Rambo behövde också lite nya leksaker, så vi åkte till Port 73 i Haninge. På Arken Zoo hade de så himla söta marsvin inne, och två kaniner var precis på väg att flytta dit! Rambo fick ett nytt hus, en liten hörntoalett som han säkert aldrig kommer använda, en ny städspade och en superfin ny transportbur istället för den han haft sen han var liten. Den ska fungera som temporär bur när vi reser bort, så han har någonstans att sova utan att vi behöver ta med hela storburen.

  Utöver mitt bortskämda marsvin så fick Simon nya saker också – nya skjortor och nåt krafs från Jula. Vi köpte även ett strykjärn som han har lekt med halva dagen. Vi var tvungna att åka hem efter det, för Simon blev snurrig och dålig igen. (Jag hoppas verkligen han blir bättre snart, för att ha ett ADHD-monster hemma hela dagarna driver resten av familjen till vansinne.)


  Sjuknissen i sin nya skjorta, struligt söt som vanligt när kameran är framme.

  Anledningen till att vi ens åkte nånstans var för att jag skulle hämta Éowyns urna hos veterinären. Den kom i en liten låda med ett guldhjärta på – fint gjort tycker jag. Urnan ska följa med i helgen när vi ska hem till mamma – Rambo får inviga sin nya transportbur också.

  20140901_194002 20140901_194103
  Rambo i sin nya stuga och Éowyns låda.

  20140901_194054
  Rambos andra grejer – huset fick han (och Éowyn) av Karin i somras! Tack Karin!

  Vi såg på Neighbors igår kväll. Jag tyckte den var rolig, och flera av mina favoritskådespelare var med i den, bland annat Rose Byrne. Sen var det också flera roliga cameos, och en dance-off mellan Seth Rogen och Zac Efron. Classic stuff.

  neighbors-poster-2-e1398974217242

  neighbors
  Främsta anledningen till att jag ville se den här filmen…

  today-neighbors-140505-video
  …och kombinationen Zac Efron och Dave Franco.

  425.franco.franco.lc.120109
  (Dave Franco är förstås James Francos lillebror.)

  (Simon tyckte filmen var skittråkig.)


  Simon is home sick, Rambo is spoiled and we watched Neighbors. Rambo loves his new house, Simon hated the movie, and I hope he gets better soon so he won’t be a pain in my butt so much. (♥)

  Date Night

  Det är två veckors sen som Éowyn blev sjuk och dog, och jag har varken haft ork eller lust att göra något, och därför inte uppdaterat heller. Jag vet att en del tycker att hon bara var ett dumt litet marsvin, men för mig var hon en del av familjen och jag är väldigt ledsen att hon är borta.

  I veckan fick vi handpenningen efter försäljningen av lägenheten! Vi var också med på besiktningen av huset i torsdags, och den var så fin. Helt ny och blank och strålande – jag gick runt och kikade i alla lådor och petade på handtagen. Det var verkligen konstigt att veta att jag aldrig kommer flytta in där trots att jag väntat och sparat i flera år för att få den. Jag var där när området bara var en parkeringsplats och såg på medan allt växte till ett hyreshus. Men ur askan av denna tragedi ska vi resa oss, och se en ny era födas, där Cecilia och Simon (och Rambo) är tillsammans i en stor och ärofylld framtid. (Eller nåt.)

  Vi firade vår lyckade försäljning igår. Vi är sällan lediga på lördagar samtidigt, så det är bäst att passa på när det nalkas. Först var vi hemma och flummade runt framför YouTube.

   Mamma var på besök igår med sina vänner från sykursen, så vi åkte in lite tidigare för att träffa henne. Hon satt på Pickwick (som har kollektivavtal), där det också råkade vara avspärrat från alla håll för att Svenskarnas Parti skulle vara där och förstöra lugnet med sin nynazism. Gatorna runt om var fulla av demonstranter, och när jag försökte förklara att min mamma var innanför avspärrningarna så fick jag skäll av en polis. Efter ett tag lyckades vi i alla fall komma in på puben, precis i tid innan avspärrningarna flyttades fram och ingången hamnade bakom polisen.

  Mamma var glad och drack Irish Coffee, och var utanför tidigare för att ”titta på hästarna” (polishästarna). Vi satt där en stund och pratade med henne och hennes vänner, och sen smet vi raskt ut mellan alla poliser och demonstranter och nazister och allt vad det nu var. Bra val av ställe, mamma!

  20140830_175326

  Vår dejtkväll började med bio på Sergel. Vi såg på 22 Jump Street, som jag tyckte var jätterolig och fyndig. Lite väl tjockt med självironiska inside jokes i början, men den var ändå nästan lika bra som ettan. Simon satt och skrattade så han blev röd i ansiktet, så den blev godkänd av honom också.

  Efter det gick vi till Bishops Arms en stund, då vi var lite tidiga till vår bordsreservation på Griffins Steakhouse. Simon hade aldrig varit där tidigare, och det är min favoritrestaurang i Stockholm. Jag och Alexandra brukar vara där och lyxa runt ibland, och tidigare under dagen hade de fått avbokningar så jag lyckades få ett bord trots att det var lördag en lönehelg!

  Maten var supermumsig, som vanligt. Simon backade lite när han såg priserna, men jag tyckte att han skulle beställa precis vad han ville (notan gick på ca 1700.-) så vi tog båda råbiff till förrätt. Jag åt grillad hummer, för den är alltid god, och Simon åt entrecôte som han tyckte var bland det bästa han ätit. Han hittade också öl och whisky som han gillar, så han var en nöjd liten prick när vi gick därifrån.

  Vi hade tänkt gå till tatueringsmässan med Sanity, men de stängde vid ett på natten så vi hann inte. Simon ville fortsätta någon annanstans, så efter ett snabbt telefonsamtal så hamnade vi på kasinot. Där var Simon i sitt esse. Han spelade och vann tillräckligt för taxiresan hem, och fick mer öl och whisky.

  FB_IMG_1409438730998

  Jag drack fruktdrinkar (finns inget ställe i stan som har bättre fruktdrinkar än Casino Cosmopol) och såg på medan Simon härjade runt. Till sist blev jag trött och drog med honom till en taxi.

  Idag vet jag inte riktigt vad han har gjort förutom att vara bakis. Jag har fixat räkningar, delat handpenningen, ätit pizza och planerat födelsedagsfesten. Simon, som har varit sjuk hela veckan och även igår, ligger på soffan och ser på någon kombination av fotboll/Olof Palme.

  Rambo hälsar och säger att han mår bra, men önskar att någon kunde städa hans bur. (Jag ska.)

  20140822_160258

  Let’s Dance Buzzfeed Style

  Bored? Home sick for silly reasons? Here’s something to make time move a bit faster:

  PiffPuff

  The 101 Best Movie Dance Routines Of The Last 35 Years

  Also, perfect for scaring all your pets with random dancing and singing. (Lottie does NOT appreciate (500) Days of Summer like I do).

  The list feels a bit incomplete since it limits it to the past 35 years and leaves out some pretty awesome musical numbers in favor of lots of Step Up numbers – there ARE more famous and memorable movie scenes.

  This is still one of my favorite musical scene in a movie:

  Stop the Rock – Apollo 440, from Boys & Girls (2000)

  Also, Bring It On and Back to the Future. And all of Newsies. And Get Over It. And of course Not Another Teen Movie. And whatever, I guess I’m just a sucker for music and choreographed dancing.


  dinodance
  Plus, what’s an entry without a little awesome dinosaur linkage:

  Jeff Goldblum being self-referential and awesome.

  Harry Potter vs. Buzzfeed

  This week I’m on a Harry Potter high – I know all my books and movies are packed into boxes in the basement and won’t be unpacked until we move next year, but I’m still super nostalgic right now.

  Therefore I present to you:

  Harry Potter and This Week’s Buzzfeed Harvest
  Harry Potter


  Do this first to warm up:

  How Well Do You Know The Harry Potter Books?


  And away we go!

  Harry Potter Jokes Even Muggles Will Appreciate

  Charts & Graphs That Only Harry Potter Geeks Will Understand

  31 Unbelievable Facts That Make The ”Harry Potter” Movies Even More Magical

  45 Things About ”Harry Potter” You Wouldn’t Know Without Reading The Books – But seriously though, who hasn’t read the books?

  Harry Potter Facts That’ll Make You Want to Re-read the Series

  29 Times Tumblr Raised Serious Questions About ”Harry Potter”

  57 Facts That Will Change the Way You Look at Harry Potter


  Finally, round off with these two gems:

  28 Things That Happened After the Harry Potter Books Ended

  Can You Get Through These Harry Potter Facts Without Tearing Up?

   

  Happy HP Cravings!

  LOLs of Buzzfeed – Cuteness Overload Remix

  In honor of Lottie’s visit, my favorite Buzzfeeds this week are laugh-inducing and doggie-related. (Because Lottie is a fun dog, duh.)

  Look through these when you feel sad, so you’ll stop being sad and be awesome happy instead!

  Teacup Pig

  33 Animal GIFs that are Guaranteed to Make You Laugh

  GIFs That Will Make You Laugh Every Time

  The Most Awkward Moments in the History of Dogs

  Happiest Moments in Animal History

  The Most Awkward Dogs of 2013

  The Absolute Greatest Dog GIFs of 2013

  Beautiful Nature Photographs Captured at Just the Right Moment

  The Best Cat GIF Post in the History of Cats

  Dogs Who Are Too Stupid For Their Own Goodthe .gifs are funny, but the captions are too mean. Dogs are adorable, not stupid!


  Bonus LOL

  People Who Totally Nailed It